Digidexo.com

Typer av fullkorn

For å bli vurdert en stund korn, må produktet inneholde alle tre delene av hele korn kernel: kli, kim og endosperm. Mest raffinerte, bleiket eller bearbeidet korn mangler ett eller flere av disse essensielle komponenter. Siden hele korn-kjernen gir fiber og viktige næringsstoffer, har en diett med betydelige mengder helkorn vært forbundet med en redusert risiko for hjerte-og karsykdommer, visse kreftformer, overvekt og forstoppelse.

Rice

Hvit ris har blitt raffinert og har mistet kjønns og kli komponenter i korn-kjernen. Men brun ris og andre fargede risretter er komplette hele korn.

Grovbrød, Pasta & Kjeks

Å nøyaktig identifisere disse elementene, se nøye på ernæring etiketten etter ordet "hele" i en av de to første ingrediensene. Bare se fraser som multigrain eller "laget med hel hvete" er ikke en sikker nok signere på at elementet er faktisk laget av 100 prosent hele korn.

Havregryn

Velg sakte kokt eller stål skjære varianter i stedet for instant oatmeals, som ofte ikke inneholder hele fullkorn.

Popcorn

Popcorn er en type fullkorn fordi kornet kjernen inneholder kli, kim og stivelse. Men holde seg borte fra filmen popcorn og bruke en luft Popper hjemme for å redusere fett fra lagt oljer.

Bulgur

Bulgur resultater fra kjerner blir kokt, tørket og sprakk. Det er en base i Midtøsten salater og pilafs og mest kjente i ernæringsmessig pakket rett av tabbouleh.