Digidexo.com

Hvordan Tobakk forårsaker hjertesykdom

Bakgrunn

Ifølge University of Virginia, "Sigarett røykere er to til fire ganger større sannsynlighet for å utvikle koronar hjertesykdom (CHD) enn ikke-røykere." Dermed har tobakks en betydelig effekt på hjertets helse og er skadelig for en persons generelle helse. Som hjertesykdom fører til en femtedel av røykernes dødsfall, ifølge University of Virginia, må effektene av tobakksbruk tas helt på alvor.

Tobakk og hjertesykdom

Tobakk er en av de seks hovedårsakene til CHD, ifølge University of Virginia. Siden det øker blodtrykket og forårsaker blodpropp, presenterer det stor fare for hjerte og sirkulasjon. Videre tobakksbruk reduserer en persons toleranse for trening, og dermed blokkerte muligheten for å forbedre hjertet gjennom cardio trening.

Andre faktorer

Selv tobakk alene, representerer dette en alvorlig fare for koronar helse, conjoining tobakk med andre faktorer vesentlig forsterker effektene av tobakk. For eksempel, en røyker som tidligere har hatt bypass kirurgi har en økt risiko for hjertesykdom. I tillegg kan en kvinne over 35 som røyker og tar p-piller gjøre omfattende skade på hjertet hennes.

Dermed tobakk virkninger på blodet forårsake betydelig skade på hjertet. Likevel, hvis noen andre hjerte-skadelige faktorer eksisterer, kan tobakk føre til enda større skade.