Digidexo.com

Bivirkninger av Doxycycline

Doxycycline er en tetracycline antibiotika foreskrevet for å behandle visse typer av bakterielle infeksjoner, inkludert Rocky Mountain flekket feber, luftveisinfeksjoner, tyfus, kolera og alvorlig akne. Den kan også brukes til å bremse utviklingen av miltbrann etter noen hvordan blitt utsatt for det. Mange leger foreskrive et kurs av doksycyklin skal tas en gang eller to ganger om dagen for en eller to uker, avhengig av infeksjonen det behandler. Doxycyclin virker ved å bremse veksten av bakterier i legemet, som deretter lar immunsystemet å bekjempe en bakteriell infeksjon.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen personer som tar doksycyklin vil legge merke til deres appetitt synker eller de utvikler mild kvalme og oppkast. Disse forholdene er ingen grunn til bekymring. Men hvis du legger merke til alvorlig diaré, blodig avføring eller alvorlige magesmerter eller kramper mens du tar doksycyklin, varsle lege.

Nevrologiske symptomer

Doksycyklin kan føre til at noen mennesker til å bli mer følsom for sollys, men dette er ingen grunn til bekymring. Hvis du begynner opplever kronisk eller vedvarende hodepine, synsforstyrrelser eller uvanlig og uforklarlig tretthet, informere legen din fordi disse bivirkningene kan være et tegn på en mulig komplikasjon.

Sykdom bivirkninger

Noen bivirkninger av doksycyklin etterligne symptomene på vanlige sykdommer som en forkjølelse eller influensa. Hvis du har feber eller frysninger, eller en vedvarende sår hals eller irritasjon ikke relatert til sykdom, bør du kontakte legen din. Disse bivirkningene kan bety et problem som kan kreve behandling.

Urin Endringer

Opplever en markant nedgang i urinproduksjonen og produksjonen ikke er relatert til væskeinntak kan være et tegn på et problem. Tilsvarende, hvis du merker at urinen har blitt mørkere siden starter en syklus av doksycyklin, bør du kontakte legen din.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre potensielle bivirkninger av doksycyklin som bør rapporteres til legen din inkluderer alvorlig solbrenthet, vanskeligheter med å svelge, gulfarging av det hvite i øynene eller huden, uforklarlige leddsmerter, blødning eller blåmerker, uvanlig utflod og brystsmerter.