Digidexo.com

Hvordan er revmatoid artritt diagnostisert?

Hvordan er revmatoid artritt diagnostisert?

Personlig Observasjon

Det første snev av revmatoid artritt er utvikling av fysiske symptomer som kommer på gradvis, inkludert smerte, hevelse i ledd og opphovning av hender. MayoClinic.com forteller at utbruddet av leddsmerter kan målrette de mindre leddene i håndledd og ankler først og som sykdommen utvikler seg, de større leddene inkludert knær, hofter, albuer, skuldre, nakke og kjeve kan utvikle smerte og hevelse. Alvorlighetsgraden av smerte kan forverres og pasienten kan oppleve kronisk tretthet og en lavgradig feber. I tillegg kan harde støt (revmatoid knuter) vises på armene eller bena, like under hudens overflate.

Fluid Analysis

Når du har mistanke om revmatoid artritt, er for et besøk til legen din. Han skal gjennomføre en fysisk undersøkelse og han kan bestille en laboratorietest på væske tatt fra en hovne ledd. Fordi andre medisinske lidelser også føre til hevelse i ledd, vil væsken bli analysert for å utelukke disse sykdommene. Ved hjelp av en nål, vil legen ta en liten mengde leddvæske fra hovne ledd.

Nodule biopsi

Selv om knuter er felles med revmatoid artritt, kan legen din bestille en biopsi for å utelukke kreft. En liten del av cellene er innesluttet og observert mikroskopisk.

X-ray serie

Røntgenbilder viser de gjeldende forholdene i leddene, men legen din kan bestille en serie med bilder, tatt med intervaller på et par måneder eller mer, for å identifisere den hastigheten som sykdommen utvikler seg. I tillegg vil de røntgenbilder at legen din for å finne ut hvor mange ledd er berørt. Revmatoid artritt rettet vanligvis mange ledd så hvis bare et par leddene er hovne og smertefull, blir vanskeligere en nøyaktig diagnose.

Blood testing

Ditt blod kan utvikle antistoffer til å bekjempe en forhøyet senkning (SR), en vanlig tilstand hos revmatoid lider som indikerer sannsynligheten for hevelse. Men siden ikke alle pasienter med revmatoid artritt utvikle disse antistoffene, du kan fortsatt ha sykdommen selv om antistoffer ikke er til stede i blodet ditt.

Betraktninger

Legen kan vurdere predisponerende faktorer i å lage en diagnose av revmatoid artritt. Mens sykdommen kan oppstå i alle aldre, selv hos barn, det oppstår som oftest hos kvinner i alderen førti og seksti. Personer som har et familiemedlem med sykdommen kan også være en økt risiko. I tillegg, røykere er mer sannsynlig enn ikke-røykere for å utvikle revmatoid artritt.