Digidexo.com

Hvordan virker den Spleen Arbeid med de andre organer?

Spleen og leveren

Som en del av lymfesystemet, milten viktigste funksjon er å filtrere bakterier, sopp og virus fra blodstrømmen, slik at hvite blodceller kan bryte dem ned til ufarlige avfallspartikler. En annen viktig funksjon av milten er å filtrere til gamle eller skadede røde blodlegemer ut av blodet. En gang inne i milten, er disse cellene brutt ned i jern og en sløsing stoff som heter "bilirubin."

Etter at smittestoffer og pensjonert røde blodceller har blitt redusert til ufarlige partikler, disse partikkel slippes tilbake inn i blodet gjennom en blodåre som fører til leveren. Leveren deretter kjemisk endrer avfall slik at nyrene kan fjerne det fra blodet og utvise den i urinen.

Spleen and Bones

I 2009 oppdaget forskere ved Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School at milten fungerer som et reservoar for nesten halvparten av kroppens "monocytter": en type hvite blodlegemer forbundet med å bekjempe infeksjoner og reparere vevet på steder på betennelse.

Monocytter er skapt i benmargen og utskilles direkte inn i blodstrømmen. Når blodet filtreres av milten, kun frigir organ noen av cellene tilbake i sirkulasjon. Resten blir lagret inne i milten.

Spleen og Skin

Når huden er skadet enten med et kutt eller stump traume, cellene som omgir den skadede vevet utgivelsen kjemiske signaler kjent som "histaminer" for å øke blodgjennomstrømningen. Dette kjemikalier raskt nå milten via sirkulasjonssystemet. Ved binding til milten s reseptorsetet, den kjemiske signal bevirker milten for å frigi alle de lagrede monocytter i blodet.

Når disse monocytter nå skade området, slår de inn enten makrofager (som sluker fremmedlegeme) og dendrittiske celler (som obligasjons til antigener og identifisere dem).

Spleen og hjertet

Etter et hjerteinfarkt, skadede områdene slipper betennelse signaler (akkurat som hudceller). Når disse hjerte-vev generert kjemiske signalene når milten, de også føre til at orgelet å dumpe hele sin monocyte last inn i blodstrømmen. I løpet av noen få timer, er de skadede områder av hjertet var dekket med makrofag og dendrittiske celleaktivitet.