Digidexo.com

Alternative behandlinger for bipolar lidelse

Alternative behandlinger for bipolar lidelse


Bipolar lidelse er en nedbrytende tilstand som kan påvirke alle områder av en persons liv. Den rammer 1 av hver 83 mennesker i USA. Den ukjent opprinnelse og prosesser som ligger innenfor den lidelsen har sett tradisjonelle behandlingsmodeller utvikle seg gjennom årene. Alternative behandlinger som fungerer for å eliminere sannsynligheten for bivirkninger, mens forsterkende kroppens evne til å de-intensivere symptomer assosiert med sykdommen.

Identifikasjon

Tradisjonelle behandlingsmetoder for bipolar lidelse bære behandling av ulike stadier med to sett av narkotika. Antidepressiva og antipsykotika brukes til å behandle manisk og depresjonsepisoder, mens stemningsstabiliserende medisiner brukes under vedlikeholdsfaser. Litium er også en velkjent behandling, men potensielle bivirkninger, og mulige blodforgiftning, begrenser dens bruk i de med visse fysikalske forhold. Alternative behandlinger for bipolar lidelse har variert, både i narkotikabruk og teknikk. Elektrosjokk, biofeedback metoder og magnetisk terapi er noen av teknikkene som er i bruk. Uavhengig av tilnærming som brukes, forblir psykoterapi et motstykke behandlingsmetode, for å gi de nødvendige klimaendringer ferdigheter i å håndtere sykdommen.

Funksjoner

En ubalanse i de kjemiske prosesser i hjernen står for mye av symptomene utstilt ved de med manisk depressiv lidelse. Regulatoriske prosesser som er ansvarlige for nevrotransmitter nivåer og utveksling er sagt å være feiltenning, forårsaker ubalanser i hele hjernen. En del av dette problemet er knyttet til en persons døgnrytme, som fungerer som en intern kjemisk klokke. For mye av en nevrotransmitter, og ikke nok av en annen kaster av de naturlige rytmer. Som et resultat av pinealkjertelen - en hovedkomponent i det circadiane syklus - feil i dens frigivelse av melatonin. Melatonin er et hormon som påvirker aktiviteten i kroppen. Uregelmessige nivåer av dette hormonet i kroppen sies å spille en stor rolle i å forårsake de "oppturer og nedturer" oppleves av de med bipolar lidelse.

Funksjon

Psykoterapi spiller en betydelig rolle i behandling av bipolar lidelse. Manisk-depressive episoder kan ha en ødeleggende effekt på en persons evne til å takle hverdagslige stressfaktorer. Alternative psykoterapeutiske metoder kan brukes i forbindelse med behandlings medisinering. Meditasjon, transpersonlig psykoterapi og energipsykologi har ulike måter der pasienter kan lære å takle og håndtere, humør sykluser. Dette er kognitiv-baserte terapier som arbeider for å redefinere seg selv som det er relatert til bipolar tilstand. Denne tilnærmingen forsøker å gi pasientene en sterkere følelse av kontroll over sine humørtilstander.

Typer

Anti-krampaktige medisiner, for eksempel Depakote, er en mye brukt alternativ i behandling av bipolar lidelse hvor det er en rask sykling av humørsvingninger. Resultatene viser anti-krampaktige medisiner for å være mer effektive enn litium i å redusere symptomer. Omega-3 fettsyrer har vist seg effektive i å stabilisere stemninger, og i å øke lengden av tid i remisjonsperioder.

I tilfeller der pasienter er non-respondere på medisinering og psykoterapi, har elektro-krampaktige terapi bidratt til å redusere intensiteten av manisk-depressive episoder. Magnetisk skanning resonance imaging er en annen teknikk for bruk ved medisinering behandlinger mislykkes. Denne fremgangsmåten bruker en bestemt frekvens magnetisk, kalt ekko-planar, som er produsert av en MR-maskin. Forskere ønsker å opprette en miniatyrisert versjon for å gjøre magnetiske behandlinger mer praktisk for pasientbruk.

Betraktninger

Enkelte kosttilskudd er rapportert å lindre symptomer assosiert med bipolar lidelse. Deres anvendelse som en alternativ behandling er basert på spesifikke mineralmangel i kroppen som kan bidra til de kjemiske ubalanser som finner sted i hjernen. Omega-3 fettsyrer, Sam-e, er johannesurt og urte kosttilskudd alle nevnt som mulige behandlinger som hjelper med å redusere symptomer på depresjon og stabiliserende humørsvingninger. Disse er ikke ment å erstatte foreskrevet medisiner, spesielt i tilfeller av akutt bipolar lidelse. Bivirkningene er mulig når tatt med reseptbelagte medisiner.