Digidexo.com

Hvordan ta vare på en syk person i hjemmet ditt

Om personen er en pasient, venn eller elsket en, omsorg for en syk person krever tålmodighet og en grunnleggende kunnskap om sykdommen. Hvis sykdommen er smittsom, må du hindre spredning til deg selv og andre som bor i huset. Avhengig av type sykdom, kan det hende du må ta vare på en syk person for noen dager eller mye lenger. Samt forvalte deres medisinske tilstand og etter medisinering tidsplan, er det viktig å sørge for at den syke personens grunnleggende behov blir møtt.

Hvordan ta vare på en syk person i hjemmet ditt

1. Vask hendene med såpe og vann eller bruk en alkohol-basert hånd gni før og etter berøring av person hvorvidt de har en smittsom sykdom. Vaske hendene kan beskytte både deg selv og personen fra bakterier og virus.

Gi rikelig væske for å holde den syke hydrert. The National Institutes of Health anbefaler et daglig inntak på seks til åtte 8-unse glass vann hver dag. Andre kilder for væsker omfatter buljonger og elektrolytt drikker.

Kontroller næringsrike måltider som appellerer til den syke personen. Avhengig av sin sykdom, kan en syk person foretrekker bland matvarer og kan være lurt å unngå krydret eller rik mat som kan gjøre ham kvalm. Noen som er syke kan ha en dårlig appetitt og kan spise mer hvis den er tilgjengelig i små porsjoner flere ganger om dagen.

Gi en stille, mørkt miljø for den syke å sove og hvile. Noen mennesker trenger en myk bakgrunnsstøy, for eksempel en vifte eller musikk, mens de sover.

Hjelp den syke personen finne en komfortabel stilling i sengen sin eller stol. Hvis den syke ikke kan endre seg uavhengig av hverandre, hjelpe ham til å endre posisjon hver time hindre konstant press på en del av kroppen hans som kan føre til hudskader.

Gi den syke sine medisiner på tid og som anvist. Hvis den syke sykdom ikke blir bedre, ta kontakt med sin lege i stedet for å gi ham en større-enn-organisert dose medisin. Overvåk personen for uønskede bivirkninger relatert til hans medisiner.

hindre kjedsomhet ved å tilby magasiner, bøker, puslespill, en TV, en radio eller en håndholdt spill.

Assist personen til å bruke toalettet etter behov ved å hjelpe ham på toalettet og gi de nødvendige forsyninger for opprydding. Hvis personen ikke er i stand til å gå på do for å bruke toalettet, vurdere å kjøpe et sengekanten commode som en midlertidig alternativ.

9. Bistå syk person med daglig hygiene behov som tolereres som bading, barbering, pusse tenner og make-up program.

Hint

  • Se etter tegn på dehydrering som inkluderer en tørr munn, rav-farget urin, tørst, tørr hud, hodepine, rask hjerterytme og lavt blodtrykk.