Digidexo.com

Hva er behandlingen for lav Blodplater i spedbarn?

Hva er behandlingen for lav Blodplater i spedbarn?


Når noen lidelse fører lave blodplatenivåer, er det referert til som trombocytopeni. Blodplater hjelpe med å koagulere blod, og når de er lave, er det vanligvis på grunn av senket produksjon i benmargen, økt sammenbrudd i blodet eller i milten eller leveren. Men hos spedbarn, er årsaken sjelden en blodplateproduksjon problem.

Behandling

Behandlingen lave blodplater er avhengig av årsaken til tilstanden av trombocytopeni. Ofte, hvis det er alvorlige, noe som hos spedbarn vil innebære mulighet for en intrakraniell blødning, innbefatter behandling blodtransfusjon.

Spedbarn

Trombocytopeni forekommer i 1 til 4 prosent av spedbarn som er født full sikt, i 40-72 prosent av syke premature babyer, og i 25 prosent av spedbarn innlagt på intensiv barnehager. Av sistnevnte er 75 prosent utvikle sykdommen i løpet av de første 72 timene.

Alvorlig trombocytopeni

Mens sjeldne, kan alvorlig trombocytopeni være ganske alvorlig og krever rask behandling. Vanligvis disse sakene er fra neonatal allo-immun trombocytopeni (NAIT) og behandlingen er platetransfusjon, som består av blodplater fra mor og vasket av antistoffer.

Andre tilfeller

De fleste spedbarn vil ikke ha alvorlige blødninger, med mindre de er alvorlig syk, og vil bli overvåket nøye.

Syke spedbarn

Hvis spedbarn ikke opprettholde en sunn nivå av blodplater og er i fare for blødning, er transfusjon som kreves. Blodplatene må være riktig blodtype og Rh tilpasset til spedbarnet, samt avskjermet nøye som spedbarnet vil sannsynligvis være mottakelig for infeksjon.