Digidexo.com

Infrarød Sauna Bruk & Kontra

Infrarød Sauna Bruk & Kontra


Mens tradisjonelle badstuer bruker varme steiner og damp til å varme opp luften, og dermed varmer kroppen indirekte, infrarød sauna, eller langt infrarød (FIR) badstuer, bruker infrarød ovner som varmer kroppen direkte ved å etterligne effekten av sollys uten de skadelige UV stråler. Mens infrarød sauna bruk er generelt ansett som trygge og er forbundet med visse helsemessige fordeler, inkludert avrusning og alternativ smertebehandling, må visse kontraindikasjoner gjelder, noe som betyr at infrarød sauna bruk anbefales ikke i visse situasjoner.

Medisinering

Enkelte legemidler, som for eksempel diuretika, antihistaminer, betablokkere og barbiturater, kan svekke kroppens naturlige varmetaps- mekanismer; det finnes både reseptbelagte og over-the-counter medisiner som faller inn under denne kategorien. Som infrarøde badstuer opererer typisk ved temperaturer på mellom 120 og 150 grader Fahrenheit, er det viktig at legemet kan avgi varme vanlig måte for å forhindre angrep av varme strøk. Hvis du tar noen form for medisiner, bør du søke råd fra din lege eller apotek for å finne ut om bruk av badstuen er trygt for deg.

Hjerte betingelser

Infrarød sauna bruk er utilrådelig for mennesker med alle typer hjertesykdom, inkludert hypertensjon eller hypotensjon, hjertesvikt og nedsatt koronar sirkulasjon. Hvis du har en slik tilstand, utsette deg selv for langvarig varme kan være farlig, så pulsen kan øke med opp til 30 slag per minutt for hver grad av kroppstemperaturøkningen. Dette kontraindikasjon gjelder også for de som tar blodtrykket medisiner og de med pacemaker; mange infrarøde badstuer inneholder magneter som kan påvirke måten en pacemaker fungerer.

Barn og eldre

Barn og eldre er to grupper som er nødvendig råd fra en medisinsk faglig før du bruker en infrarød sauna. Badstue talsmenn, slik som den nordamerikanske Sauna Society, mener at bruk av badstuen er trygt og med fordelaktig for barn; imidlertid mange sauna produsenter advarer om at barnets barnelege bør konsulteres først. Mulige fordeler for barn er lik de for voksne - spesifikt, at varmen vil ha en avgiftende effekt. Men kjernen kroppstemperatur på barn stiger mye raskere enn voksne, og barn er ikke i stand til å regulere kroppstemperaturen gjennom svette i samme grad som voksne kan. På samme måte, evnen til å opprettholde optimal kjerne kroppstemperatur, og funksjonen av svettekjertlene reduseres i høy alder. Infrarød sauna bruk kan hjelpe med tilstander, slik som verkende ledd og muskler, vanlig hos eldre, men ekstrem forsiktighet og lege bør tas av eldre mennesker som ønsker å bruke en infrarød sauna.

Felles problemer

Infrarød sauna bruk har vært kjent for å lette leddsmerter, inkludert smerte og andre symptomer forbundet med revmatoid artritt. I århundrer har helse utøvere behandlet ulike typer smerte med varme. Varme gjør at blodet til å flyte mer fritt til skadde områder, og dermed hjelpe kroppens naturlige helbredende prosesser. Men, er enhver bruk av badstuen kontra innen 48 timer etter en akutt leddskade, eller til hevelsen har lettet. I noen tilfeller der leddene er kronisk hoven, er det mulig at de ikke kan svare godt til varme terapi.

Graviditet

Medisinske fagfolk og infrarød sauna produsenter fraråder bruk av badstuen mens gravid. Som en gravid kvinne kjernekroppstemperaturen stiger, er det en risiko for at fostervannet kan også varme opp, noe som potensielt kan føre til fosterskader. Det er også langt lettere for en kvinne å bli overopphetet og besvime når du er gravid. Kvinnens hjerte og blodkar er allerede arbeider hardere for å støtte utviklingen av fosteret, og hvis kroppen hennes overopphetet, kravene til hennes hjerte og blodkar øke ytterligere. Dette resulterer i nedsatt blodtilførsel til de indre organer, inkludert hjernen, som kan indusere besvimelse.

Andre hensyn

Infrarød sauna bruk er kontraindisert for de med tilstander som Parkinsons sykdom, multippel sklerose, sentralnervesystemet svulster eller diabetisk nevropati, som påvirker evnen til å svette effektivt. Blødere eller mennesker utsatt for blødning også bør ikke bruke infrarøde badstuer, som Varmen fører til utvidelse av blodårene. De med feber eller som er følsom for varme bør ikke bruke badstuer. Metal pins, stenger og kunstige ledd generelt reflekterer langt-infrarøde bølger, noe som betyr at de ikke varme opp, men alle som har noen form for kirurgisk implantat bør konsultere sin kirurg før du bruker en infrarød sauna. Badstue produsenter reke at kraftig oppvarming er strengt kontraindisert i tilfeller av lukkede infeksjoner, enten de er dental, i leddene eller i noen andre vev. Infrarøde badstuer bør ikke brukes av dem som har brukt alkohol eller andre rusmidler, da disse stoffene kan hemme en persons bevissthet om en dårlig reaksjon på varme. Alkohol øker også pulsen, som kan økes ytterligere med virkningene av varme. Hvis du opplever noen smerter eller ubehag i badstuen, umiddelbart slutte å bruke.