Digidexo.com

Om symptomene på lupus sykdom

Lupus er en kronisk sykdom i immunsystemet som fører til smertefull inflammasjon av vev og organer i kroppen. Symptomene på lupus kan voks og avta, selv om noen - som nevrologiske problemer - kan være permanent og forverres over tid.

Fatigue

Ifølge Mayo Clinic, kan tretthets være en permanent symptom på lupus som gjør gjør normale daglige aktiviteter vanskelig, og det kan resultere i vektøkning fra mangel på aktivitet.

Alopecia

Alopecia er den medisinske termen for hårtap, og et midlertidig tap av hår kan oppstå flere ganger hos personer som har lupus.

Skin

The Mayo Clinic sier at symptomer på lupus inkluderer hud som lett blåmerker uten skade - og sår som tar lang tid å helbrede eller bli verre mot sollys.

Raynauds fenomen

Ifølge Mayo Clinic, oppstår Raynauds fenomen under en blusse opp av lupus, og det inkluderer symptomer som tap av farge i fingre og tær når de utsettes for kulde.

Nevrologisk

Hukommelsestap, angst og depresjon er nevrologiske symptomer på lupus som kan bli alvorlig hvis den ikke behandles.

Åndedretts

Ifølge Mayo Clinic, vanskeligheter med å puste, tungpustethet og brystsmerter ved fysisk aktivitet er respiratoriske symptomer på lupus.

Pain

Smerter i leddene - spesielt hofter, knær og håndledd - er symptomer på lupus som ligner leddgikt. De kan forverres over tid.