Digidexo.com

Helse Diet for MS

En kronisk, progressiv sykdom i sentralnervesystemet, sykdommen multippel sklerose (MS) utarter det beskyttende laget --- myelin --- og etterlater skjøre nerver nakne. MS kan bli hjulpet med enkle endringer i kostholdet. Vurdere å legge bestemte matvarer for å kontrollere denne tilstanden og redusere symptomene.

MS og kosthold

James F. Balch og Mark Stengler, forfatterne av "Resept for Natural Cures," anbefale å unngå all bearbeidet mat som inneholder kunstige fargestoffer, smakstilsetninger eller konserveringsmidler.

Selv om frukt og grønnsaker er viktig i enhver diett, Balch og Stengler si å ha flere dypt fargede frukt og grønnsaker hver dag. Farget råvarer er høy i antioksidanter, som kan bekjempe frie radikaler celleskader.

Å holde immun motstand opp, eliminere behandlet sukker fra kostholdet ditt. En annen godbit er fint, men sørg for at søte godbiter er ikke en vanlig del av kostholdet ditt.

Kosttilskudd

Sørg for at kostholdet ditt inneholder rikelig mengder essensielle fettsyrer. Disse fettsyrene redusere betennelse av nervefibre og kan styrke myelin. Ha en spiseskje av bakken flaxseeds eller linfrøolje hver dag. For å styrke myelin skjede, bør du også prøve lecithin. Du kan finne lecithin i soyaprodukter, kål og bønnespirer. Lecitin kosttilskudd er vanligvis tilgjengelig på helsekostbutikker.

Fordi B-vitaminer er beroligende på nervesystemet, sørg for at du tar med disse viktige vitaminer i rutinen. I tillegg til kosttilskudd, kan du finne B-vitaminer i hele korn, ølgjær og hvetekim.

MS dietter og forskning

University of Oregon Medical School professor Roy Swank, MD sette 150 MS-syke på en bestemt diett og overvåket deres fremgang for en lang periode. 95% av de som fulgte hans diett viste liten eller ingen progresjon av sine MS over en 30-årsperiode. I tillegg, de som gjorde følge dietten løpet av tidsperioden hadde bare en 31% dødelighet. De som ikke følger dietten hadde en 80% dødelighet. For å følge Swank kosthold, eliminere margarin, hydrogenerte oljer og fett. Limit mettet fett til 20 gram om dagen eller mindre. Pass på at du bruker oljer som er rik på flerumettet fett. Ta fem gram tran per dag, og spiser fisk tre ganger i uken. Spise en normal mengde protein.

The National Multiple Sclerosis Society, derimot, sier at selv om spesielle dietter tout gode resultater, er kanskje av studiene ikke er kontrollert, og de fleste studier har vanligvis blandet resultat. Sørg for å snakke med legen din før du gjør noen endringer i kostholdet.