Digidexo.com

Hvordan lage et treningsprogram Etter hofteprotesekirurgi

Når du oppretter en øvelse rutine etter hofteprotesekirurgi, vil du være påskynde healing og vellykket utvinning. Bestemme hvilken type rutine du vil implementere er svært viktig. For å gjøre dette, må du jobbe med din fysioterapeut og lege for å utvikle en plan som er riktig for dine behov.

Bruksanvisning

Sett opp en øvelse plan

•  Snakk med din lege og fysioterapeut før operasjonen for å lage et treningsprogram du bør gjøre etter operasjonen. De vil gi en liste over godkjente øvinger for rutinen.

Øv disse øvelsene før operasjonen. Styrke ben og hofte områder så mye som mulig til hastighet utvinning.

Bestem når du er klar til å begynne å trene etter operasjonen, men ikke forsinkelse. I noen tilfeller kan din fysioterapeut har du begynner øvelser dagen av kirurgi.

Arbeid gjennom øvelser med en fysioterapeut en gang eller to ganger i uken etter operasjonen, som anvist. Hun kan anbefale andre øvelser for å legge til listen din som du gjenopprette og kan også overvåke at du utfører dem riktig.

Prøv noen av disse øvelsene

Ligg flatt på ryggen med bena utvidet foran deg. Skyv hælen mot kroppen din og deretter utvide beinet til flat posisjon og slappe av. Gjenta dette så mange ganger som din fysiske terapeut forespørsler.

Sitt på en hard støttet stol og løfte benet ut foran deg. Hold et øyeblikk og deretter slippe til normal avslappet stilling med foten flatt på gulvet.

Ligg på ryggen med bena utvidet foran deg. Løft tærne opp mot himmelen og deretter peke dem nedover.

Ligg på ryggen med bena utvidet foran deg. Stramme lår og trykk kneet nedover. Hold dette for en liten stund, og deretter slappe av og gjenta.

Legg en pute eller håndkle under kneet. Løfte hælen, slik at den er parallell med overflaten under deg. Hold et øyeblikk og deretter slappe av.

Tips og advarsler

  • Utføre øvelser vil også bidra til å øke blodsirkulasjonen i bena og unngå blodpropp etter operasjonen, som kan være dødelig.
  • Mange hip øvelser kan utføres samtidig legge ned, så de bør være relativt enkelt å gjøre. Jo mer du holder på det, jo raskere vil du gjenopprette og jo sterkere blir du.
  • Diskutere alle mulige øvelser med fysioterapeut før du prøver dem. Sørg for at de vil fungere for deg, siden hver hip kirurgi kan være litt annerledes og kan kreve forskjellige veiledninger.
  • Hvis du hadde den tradisjonelle hofteprotesekirurgi snarere enn minimal invasiv hofteprotesekirurgi, sørg for å følge alle bevegelsesrestriksjoner som legen din forteller deg å være klar over. Ikke opprett en 90-graders vinkel med din kropp og ben, og ikke krysse beinet foran kroppen din, eller du kan risikere forvridning. Hvis noen treningsprogram synes å involvere disse bevegelser være sikker på å avklare dette med din lege eller fysioterapeut.