Digidexo.com

Hva er årsakene til økt nivåer av homocystein?

Hva er årsakene til økt nivåer av homocystein?


Ifølge Mayo Clinic, menneskelige organer trenger homocystein for å lage protein og lage vev. Imidlertid rapporterer American Heart Association at for mye av substansen, en aminosyre som finnes i blodplasma, kan føre til slag, hjerte og karsykdommer. Selv om det ikke er bevis, som i 2010, at å redusere et høyt homocysteinnivå vil redusere risikoen for hjertesykdom, bør du være klar over sine årsaker for å forsøke å hindre det.

Mangel på Folic Acid

Folsyre, eller folat, er en form for vitamin B som finnes i grønne bladgrønnsaker som spinat, brokkoli og salat, og kornprodukter beriket med folsyre. Et høyt nivå av homocystein i blodet kan bety at du ikke får nok folsyre, sier Mayo Clinic. Andre høyt folat matvarer du kan spise for å senke homocystein nivå inkluderer okra, belgfrukter, sopp, appelsinjuice og tomatjuice.

Mangel på vitamin B6 og B12

Som folsyre, vitamin B6 og B12 hjelp prosessen homocystein i kroppen din, sier American Heart Association. The Mayo Clinic anbefaler disse matvarene som inneholder mye vitamin B: korn, belgfrukter, grønnsaker (gulrøtter, spinat, erter), poteter, melk, ost, egg, fisk, lever, kjøtt og mel.

Interessant, den menneskelige kroppen lagrer nok vitamin B12 i flere år igjen av bruk, ifølge Mayo Clinic, så mangler av denne spesielle vitamin er sjeldne. Imidlertid kan øke inntaket av fisk, skalldyr, melkeprodukter og kjøtt gi deg viktig vitamin B12.

Genetikk

Du kan ikke endre kromosom makeup, men det er en årsak til høye nivåer av homocystein i noen mennesker. The American Heart Association anbefaler at folk som har en høyere risiko for hjertesykdom som følge av familiens historie spise en diett rik på vitamin B og folsyre for å prøve å forhindre komplikasjoner som følge av et høyt homocysteinnivå.