Digidexo.com

Hvilke vitaminer forårsake nyre steiner?

Beskrivelse

Nyrestein er en usedvanlig smertefull lidelse av urologisk system. Denne tilstanden er ikke noe nytt i den menneskelige tilstand, som arkeologer har oppdaget nyrestein i egyptiske mumier datert tilbake mer enn 7000 år. Nyrestein føre til millioner av lege og akuttmottaket besøk hvert år; Imidlertid er de fleste nyrestein passert uten medisinsk hjelp. På grunn av den ekstremt ubehag og smerte forårsaket av disse stener, har det vært mye spekulasjon angående deres årsak og utviklingen. Noe av denne spekulasjon er sentrert på den mulighet at visse vitaminer kan bidra til dannelsen av nyrestein.

Årsaker

Utviklingen av nyrestein ser ut til å kjøre i familier. Mennesker med en tilbøyelighet til å utvikle visse nyresykdommer, urinveisinfeksjoner og andre forstyrrelser i metabolismen har større sjanse for å utvikle nyrestein. Det er lite bevis for å støtte ideen om at visse matvarer bidra til utvikling av nyrestein hos folk som ikke allerede er utsatt for å danne steiner. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, kan overskytende beløp (mer enn 400 enheter) av vitamin D bidrar til dannelse av steiner. Det er uklart hvorfor vitamin D bidrar til nyrestein, men i henhold til vitamin D rådet kan det ha noe å gjøre med en kombinasjon av høy vitamin D kombinert med en lav kalium, magnesium lav diett. Det finnes ingen studier som viser noen andre vitaminer som bidrar til dannelse av nyrestein.

Betraktninger

På et tidspunkt ble det antatt at høye doser av vitamin C bidrar til dannelse av nyrestein. Men ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University og National Institutes of Health, slik frykt synes å være uberettiget. På den positive siden, rapporterte studier i Journal of American Society of Nephrology (J Am Soc Nephrol 1999 april, 10 (4):. 840-5) viser at store doser av vitamin B6 kan bidra til å redusere risikoen for nyrestein utvikling hos kvinner.