Digidexo.com

Hva er årsakene til Hevelse og smerte i foten?

Hva er årsakene til Hevelse og smerte i foten?


Foten er en komplisert struktur som inneholder 26 bein. Flere ledd, muskler, sener og leddbånd koble disse bein, noe som betyr at det er mange potensielle årsaker til smerte og hevelse.

Vanlige syndere

Dårlig tilpasset sko er årsaken bak mange fots forhold. Andre årsaker er overforbruk, aldring, har en skade og blir overvektig.

Strukturell

Falne buer - eller flate føtter - kan forårsake smerte og hevelse. Bunions og hammer tær er andre strukturelle problemer. Den tidligere er forårsaket av iført trange-toed sko. Hammer tær ligne tær som har slått inn i "klør". Liktorn og hard hud også kan forårsake smerte.

Hevelse

Når som helst foten din er hoven, kan du være trygg på at du har noen form for betennelse i foten - sannsynligvis noen form for leddgikt. Betennelse fører til væskeansamlinger, noe som i sin tur fører til foten din ser hoven. Det er også mulig at et bein i foten din er ødelagt eller at du har revet en sene.

Sykdommer

Sykdommer som gikt og leddgikt ofte føre til både smerte og hevelse. Du kan også ha Mortons neuroma, som er en "noncancerous (godartet) vekst av nervevev som kan utvikle seg i ulike deler av kroppen din," ifølge Mayo Clinic. Mortons oppstår i foten. Tilstanden fører ofte til hevelse, ømhet og smerter i tredje og fjerde tå, ifølge University of Virgina.

Betydning

Du må behandle foten smerte og hevelse, spesielt hvis den slår deg. "Hvis ikke behandles, kan noen typer foten smerte føre til langvarig skade eller funksjonshemming," ifølge Mayo Clinic.