Digidexo.com

Operasjon for Restless Leg Syndrome

Operasjon for Restless Leg Syndrome


Restless Legs Syndrome, også kjent som RLS er en nevrologisk tilstand som er definert av ubehag eller irritasjon i bena mens du sitter eller ligger nede som blir bedre av å stå eller gå. Mens symptomene på RLS synes rett og slett upraktisk, kan de forårsake alvorlige søvnforstyrrelser som fører til kronisk søvnløshet. Mange pasienter som opplever alvorlige RLS symptomer ofte til mulige kirurgiske prosedyrer for å redusere irritasjon og gjenopprette orden i sitt liv.

Symptomer på RLS

National Institutes of Health har identifisert fire spesifikke kriterier som må være oppfylt for en privatperson å bli diagnostisert med RLS: ubehagelig beinet sensasjoner som er kombinert med impulsen til å bevege beina; ubehagelig beinet sensasjoner som øker i alvorlighetsgrad om natten; ubehagelig beinet sensasjoner som forverres i perioder med hvile; og ubehagelig ben opplevelser som er lettet i det minste midlertidig ved å flytte eller stående. Noen ord som pasienter med RLS har brukt for å beskrive disse beinet sensasjoner inkludere "brennende", "verkende", "creepy-crawly," og "kløe".

Effekter av RLS

Symptomene på RLS, mens ikke alvorlig i seg selv, kan alvorlig forstyrre en persons evne til å hvile skikkelig og forårsake kronisk søvnløshet. Resultatet er at pasienter som lider av moderat til alvorlig RLS symptomer også ofte merke kvaliteten på livet deres forverres på grunn av vedvarende utmattelse. Vanligste klagene omfatter manglende evne til å utføre daglige oppgaver, kompromittert konsentrasjon, tap av korttidshukommelse og redusert kvaliteten på arbeidet.

Betraktninger av RLS

Foreløpig er det ingen kur for RLS tilgjengelige, og lite er fortsatt kjent om tilstanden og hva som forårsaker det. Vanlige behandlinger er anbefalt for RLS inkluderer muskelavslappende, massasjeterapi, varme bad og peppermynteolje. Men personer som lider av moderat til alvorlig RLS oppleve at symptomene ofte vedvarer på tross av tilgjengelig behandling, noe som fører dem til å oppsøke en mer seriøs behandling: kirurgi.

Surgerical Prosedyrer for RLS

Noen leger har rapportert at pasienter med alvorlige og ukontrollerbare RLS symptomer har bedt om sine ben til amputert å redusere ubehag og returnerer sitt liv til det normale. Det finnes imidlertid for tiden ingen tilgjengelige kirurgiske prosedyrer for å redusere eller eliminere symptomene på RLS og amputering eller fjerning av en del av benene er ikke benyttes til å håndtere tilstanden. Pasienter oppfordres til å mikse og matche nåværende behandlingsalternativer under tilsyn av sin lege for å redusere sine symptomer til et håndterlig nivå.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner lider av Restless Legs Syndrome, er det viktig å ta det opp så snart som mulig. Selv om symptomene kan virke som de er harmløse, kan de alvorlig forstyrre en persons liv og plassere henne i fare for ulykker med maskiner, for eksempel biler, på grunn av kronisk tretthet.