Digidexo.com

Low-carb Foods

Low-carb Foods


Low carb matvarer er de matvarer som inneholder lite eller ingen gram karbohydrater per porsjon. Det finnes en rekke alternativer som kan betraktes som lav carb. Mange mennesker spiser en diett fokusert på disse matvarene for å forbedre helse, redusere risikoen for sykdom og gå ned i vekt. Velge fersk, naturlig lav carb matvarer er den beste måten å sikre at du spiser et sunt, næringsrikt kosthold.

Typer

Kjøtt, egg, nøtter og frø er de viktigste matvarene som utgjør en lav karbohydrat diett. Non-stivelsesholdige grønnsaker anses lav carb inkluderer salat greener, avokado, agurk, brokkoli, blomkål, paprika, løk, tomat og aubergine. Hvis et næringsmiddel inneholder sukker, enten naturlig eller bearbeidet, er dette en indikasjon på at det er høy i enkle karbohydrater. Mens frukt er høy i naturlig sukker er det noen frukter som anses lav carb inkludert sitroner, lime, bringebær, bjørnebær og tyttebær. De fleste korn-produkter er høy i karbohydrat, selv om det er mulig å erstatte ingredienser som mandel mel for å lage en lavere carb produkt.

Funksjoner

Low carb matvarer er rangert lavt på glykemisk indeks. Dette betyr at når det spises de ikke forårsaker en topp i blodsukkeret. Denne pigg kan forårsake komplikasjoner for de med insulinresistens og noen tror det kan også føre til vektøkning. Matvarer som grønnsaker naturlig inneholder karbohydrater, men inneholder også sunt fiber. Når de bestemmer seg om en matvare er lav carb mengden fiber er ofte trukket fra den totale gram karbohydrat.

Effekter

Low carb matvarer er ofte lavere i kalori enn høy karbohydrat matvarer. Som et resultat av de på en lav carb diett vanligvis inntar færre kalorier på en daglig basis som kan føre til vekttap. Opprinnelige dette vekttapet skyldes det faktum at det å spise færre karbohydrater får kroppen til å forbrenne glykogen (lagret form av karbohydrater). Vann er utgitt i denne prosessen og utskilles. Det er også dokumentert at lav carb matvarer holder deg mett noe som kan resultere i å spise mindre. Dette er trolig på grunn av protein og fett tar lengre tid å fordøye enn de fleste karbohydrater. Det er også viktig å merke seg at de langsiktige effektene av lav carb dietter på helse er ennå ikke ferdig analysert.

Misforståelse

Det er mulig for en diett rik på low carb matvarer for å være balansert og sunt hvis det inkluderer frukt, grønnsaker og korn. Den største feilen med lav carb spise er å slå til pakket mat av standard høy carb elementer laget low carb. Det er sannsynlig at disse matvarene har gjennomgått behandling for å endre sin sammensetning, og de har ofte mye tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Det er best å velge mellom fersk, naturlig lav carb matvarer og lage dine egne kornprodukter med lavere carb mel som lin måltid og havrekli.

Advarsel

Husk at "low carb" ikke betyr "no carb." Mens lavere carb matvarer kan være gunstig for vekttap, bør du ikke eliminere karbohydrater fra kosten helt. Karbohydrat er en viktig energikilde for legemet, og er nødvendig for en sunn kroppsfunksjon. Også mange lave karbohydrat matvarer inneholder mye fett. Mens noen av disse fett er sunt slik som flerumettet og enumettet fett i nøtter og frø, kan mettet fett fra kjøttprodukter føre til hjertesykdom. Velg low carb matvarer klokt når det gjelder fettinnhold.