Digidexo.com

Lupus symptomer under graviditet

En lupus diagnose vil ikke nødvendigvis bety dine planer for en familie er over. En kvinne bør alltid planlegge graviditeten for når hun er på sitt sunneste, så med hennes lege veiledning, perioder med remisjon er den beste tiden å bli gravid.

Betraktninger

Lupus kan blusse opp når som helst. I noen tilfeller vil moren trenger hjelp omsorg for hennes familie. Støtte fra storfamilien og venner, sammen med alternative barnepass alternativer bør bestemmes på forhånd.

Lupus komplikasjoner under graviditet

Rundt 20 prosent av gravide kvinner med lupus vil utvikle toxemia (pre-eklampsi, eller graviditet induserte hypertensjon) presentere en økning i blodtrykk, protein i urinen, eller begge deler. Toxemia, hvis de ignoreres, kan sette både kvinnen og fosteret i fare. Leger bør sjekke barnets vekst med ufarlige sonograms, og sjekke hjerteslag, for raskt å fange og behandle eventuelle tegn på problemer.

Lupus symptomer og graviditet

Lupus aktiviteten avtar i andre trimester av svangerskapet.
Milde flares kan oppstå etter levering.

Betyr Graviditet Årsak Lupus?

Noen kvinner først vise symptomer på lupus under svangerskapet. Andre kvinner først utvikle tegn på lupus kort tid etter levering. Ifølge Lupus Foundation, disse er bare to av mange urelaterte faktorer som kan utløse lupus.

Helsen til nyfødte

Det er en 50 prosent sjanse for at lupus graviditet ikke vil gå full sikt. Med unntak av saker av for tidlig fødsel og liten sjanse for neonatal lupus, vil helsen til barnet ikke bli påvirket av lupus.

Vil barnet Have systemisk lupus erythematosus?

Neonatal lupus vil dukke opp hos nyfødte på ca tre prosent av alle lupus pasienter. Neonatal lupus er ikke Systemisk Lupis erythematosus (SLE), og vil vanligvis forsvinne av den tiden barnet er seks måneder gammel. Sjansen er svært lav at en nyfødt med neonatal lupus vil utvikle SLE senere i livet.

Narkotika og Breast Milk

Sjekk med legen din hvis du planlegger å amme barnet ditt, som narkotika kan være tilstede i brystmelk. Narkotika, for eksempel prednison, kan hindre melkeproduksjonen. Warfarin (Coumadin), heparin og lave doser av prednison er trygt å ta mens du ammer.