Digidexo.com

Hva gjør Triglyserid 132 Mean i et laboratorium?

Hva gjør Triglyserid 132 Mean i et laboratorium?


The American Heart Association sier blod triglyserider er den & ldquo;. Kjemisk form som finnes mest fett i kroppen "i blodet, de er til stede som plasmalipider kombinert med kolesterol Du får triglyserider fra fett og karbohydrater du spiser Excess.. kalorier er konvertert til triglyserider og lagres som fett som skal brukes senere som energi.

Høye triglyserider

En studie utført av Dr. JE Håkanson ved University of Washington publisert i Journal of Cardiovascular Risk funnet at høye plasma triglyserider er en risiko for kardiovaskulær helse. Tilstanden er kjent som hypertriglyseridemi, og bortsett fra høy-kalori mat, kan det være forårsaket av diabetes, nyrestein eller din genetiske makeup.

Retningslinjer for Triglyserider

Triglyseridnivåer måles ved å utføre en fastende blodtest. Enheten brukes til å registrere triglyserider er milligram per dl (mg / dl). The National Cholesterol Education Program gir retningslinjer for triglyserider, i henhold til hvilke: normal er mindre enn 150 mg / dL; borderline høy er 150-199 mg / dL; høy er 200-499 mg / dL; og svært høy er over 500 mg / dL. Så hvis din triglyserid test leser 132, betyr det triglyseridnivåer er innenfor normalområdet.

Behandling

Retningslinjene for amerikanske myndigheter sier at siden triglyserider øke risikoen for hjertesykdom, selv de med border høye triglyserider bør være svært forsiktig om deres vekt og kosthold. Minst 30 minutter med trening anbefales hver dag for å opprettholde sunne triglyseridnivåer. Spesielle diett forsiktighet bør også tas ved å unngå høy-mettet fett som rødt kjøtt, eggeplommer, skalldyr og innmat, og holde seg borte fra høyt sukker matvarer fordi de utløser insulin å heve triglyserider. Å miste overflødig vekt og slutte å røyke er også anbefales. Hvis du lider av andre tilstander som diabetes eller høyt blodtrykk, behandle dem som de kan også øke triglyserider.

Omega-3 fettsyrer

Ifølge en artikkel av Dr. BJ Holub i Canadian Medical Association Journal, inntak av omega-3-fettsyrer - finnes hovedsakelig i fisk - sammen med andre former for behandling er en av de mest effektive måtene å behandle hypertriglyseridemi. Laks, makrell, ørret og tunfisk er høy i omega-3 fettsyrer. Andre matvarer som inneholder omega-3 fettsyrer er sennep frø og flaxseeds. Omtrent 4 g omega-3 fettsyrer er foreslått daglig.

Medisinering

Noen ganger, spesielt i tilfelle av familiær hypertriglyseridemi, trenger trening og kosthold for å bli supplert med medisiner for å senke triglyseridnivåer. Legen din kan forskrive medikamenter som Lipitor, Mevacor eller Zochor. Han kan også foreslå fibrater eller nikotin syrer.