Digidexo.com

Nutritional mangel og Gray Hair

Både menn og kvinner vil oppleve gråning av håret på et eller annet tidspunkt i livet. Mens alder spiller en stor rolle i å gå grå, kan noen tenåringer opplever tidlig gråning. Arvelighet ofte er å klandre, som er dårlig ernæring.

Betydning

Grått hår er et resultat av tap av pigment som er produsert av hårets cellen. Som en person aldre, er mindre og mindre pigmentering tilgjengelig og håret blir hvit, grå eller en kombinasjon: salt og pepper.

Betraktninger

Skjoldbrusk forhold kan føre til for tidlig gråning. Røyking kan også fremskynde graying prosessen. Anemi og dårlig sirkulasjon er andre årsaker.

Effekter

Vitaminmangel kan påvirke gråning av håret. Mangel på B12, B6, niacin, biotin, vitamin A, vitamin C og vitamin E kan fremme tidlig grå vekst.

Potensiell

Kobber er også brukt for å behandle grått hår. Sink, kan jod og jern mangler også spiller inn i tidlig gråning.

Forebygging / løsning

Slanking, fasting, spiseforstyrrelser og dårlig ernæring kan alle føre hår å gråne. Mangel på søvn, stress, angst, og for mye soling er andre gjerningsmennene.

Potensiell

Holde en sunn og levende hår kan tilskrives sunne vaner, spise sunt og mosjon. Unngå sterke kjemikalier og blekemidler på hodet og hodebunnen, og bruke hårføner sparsomt for å holde grå hår i sjakk.