Digidexo.com

Fish Oil som behandling for Mono

Fish Oil som behandling for Mono


Det finnes ingen kur for mononukleose, og pasienter som erverver viruset vanligvis lider gjennom en lang liste over symptomer som må kjøre sine kurs før endelig spredendedesign. Adventist Health forklarer at selv om symptomene på mono kan vare i uker eller måneder, har fiskeolje tilskudd blitt funnet å styrke immunforsvaret og hjelpe lindre noen av de ubehagelige bivirkninger av mono-viruset. Oljer utvunnet av laks og andre kaldt vann fisk er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer som kan gi lindring til pasienter som lider av mono.

Hva er Mono?

Begrepet refererer til en mono smittsomt virus kjent som mononukleose. Ifølge Mayoclinic, er mononukleose forårsaket av Epstein-Barr-virus (EBV), som en gang innføres i kroppen, blir en livslang hørende. Svakhet og tretthet er de vanligste symptomer assosiert med mono, men komplikasjoner kan utvikle som kan påvirke leveren og milten.

Muskelsvakhet

Mono kan forårsake ødeleggende muskelsvakhet og generell tretthet. Fiskeolje kan hjelpe mono lider ved å bidra til å lindre disse symptomene. The American Academy of Family Physicians forklarer at EBV viruset som er roten årsaken til mono spiller en aktiv rolle i trøtthet symptomer. Fordi tretthet er forårsaket av en ubalanse av kjemikalier i hjernen, er det antatt at de fettsyrer som finnes i fiskeolje kan bidra til å beskytte og gjenopprette produksjon av fosfolipider i hjernen.

Anti-inflammatorisk virkning

I de tidlige stadiene av en mono-infeksjon, kan en hud utslett forekomme. Den kløende, rødt utslett kan vises hvor som helst på kroppen, og selv om det er vanligvis mild, kan utslett bli ganske ubehagelig. The University of Maryland Medical Center forklarer at fiskeoljer kan være effektive i behandling av utslett assosiert med kyssesyke fordi de inneholder anti-inflammatorisk egenskaper som kan redusere hevelse og lindre ubehag.

Pain

En mononukleose infeksjon er vanligvis ledsaget av en alvorlig sår hals og, i noen tilfeller, muskelsmerter. Fiskeolje kan være et sunnere alternativ til aspirin for å lindre smerte. I små barn, kan aspirin føre til Reyes syndrom, som kan ha en skadelig virkning på leveren og hjernen. En til to kapsler av fiskeolje tre ganger daglig kan bidra til å lette smerte.

Immune System Boost

Mono kan skape kaos på immunsystemet, som påvirker hvite blodlegemer samt blodplater. Og fordi de hvite blodcellene er så opptatt bekjempe kyssesyke-viruset, kan immunsystemet ikke være sterk nok til å avverge inntrengere som utgjør andre risikoer for infeksjon. Fiskeolje kosttilskudd som de som inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer bidra til å øke produksjonen av prostaglandiner, som spiller en nøkkelrolle som betennelse regulatorer innenfor immunsystemet.