Digidexo.com

Kinesiske Vekttap Secrets

Opp til 25 år siden, til rask mat kom, hadde Kina en av de laveste fedme. (Japan har nå den laveste.) Hva er noen av diett hemmeligheter som hjelper kinesere opprettholde vekten til tross for en kultur som dreier seg om mat? En nærmere titt inn i den kinesiske kosthold, livsstil og holdning til mat vil kaste lys.

Te drikking

Kinesisk servering er ofte ledsaget av en pott av varm te. Denne gamle praksisen er en av de beste vekt-kontrolltiltak. Ifølge Bodybuildingforyou.com, er forskerne avdekke de fett spikke mulighetene i te, spesielt oolong te, en av de vanligste te drukket av kineserne. En studie gjennomført for å avgjøre oolong effekt på metabolic rate og fettakkumulering hos menn (se referanser) viste at menn som spiste full styrke oolong te økt sin metabolic rate med 3,4 prosent og fettforbrenning med 12 prosent.

Nyt en kopp varm te etter hvert måltid, ikke bare for avslapning, men også for å få fart på stoffskiftet og holde vekten nede. Det finnes mange typer oolong te; noen av de mer vanlige typene inkluderer Sui Xian, Bai Du Dan, Wuyi Yancha og Tie Guangyin.

Glem Calorie Counting

Kinesiske folk ikke telle kalorier, men har alltid støttet seg på en diett lav på fett, sukker og rikelig med hele korn og grønnsaker. De fleste kinesiske oppskrifter ringe for kjøtt som er skåret i biter størrelse biter, og dermed redusere mengden av kjøtt i hver porsjon. Begrense deg til et gitt antall kalorier kan slå tilbake som mat cravings kan sette inn, noe som resulterer i binges. Nyt et bredt utvalg av mat, og pass på at det er lav i mettet fett og sukker og høy i fiber, og du har en bedre sjanse til å opprettholde vekten din.

Balanse av Yin og Yang

Mens de fleste kjepphest dietter fokusere på noen utvalgte matvaregrupper og eliminere andre tilsynelatende "dårlig" mat, fokuserer kinesisk matlaging på balansen mellom yin (mat som kjøler ned kroppen) og yang (mat som varmer kroppen). For eksempel er karbohydrater sett på som yin og protein som yang. Hvis du undersøker de fleste kinesiske retter, vil du finne en kombinasjon av grønnsaker med protein og karbohydrater (ris, brun ris eller nudler). Tre hovedmatvaregrupper (karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler) er representert, og denne kombinasjon bidrar til å opprettholde en stabil blodsukkernivået, noe som i sin tur reduserer unødvendig kaloriinntaket.

Mat som medisin

Kinesisk matlaging har alltid innarbeidet en rekke urter og krydder for å øke helse og forebygge sykdom, for eksempel medisinske supper forbrukes på en jevnlig basis. Noen kjente kinesiske urter som øker metabolismen er ginseng, kanel, ingefær, Eucommia bark og atractylodes (kjent som Atractylodes). Andre urter som sitrusskall, hagtorn bær og magnolia brukes for å hindre usunt fett fra akkumuleres i kroppen.