Digidexo.com

Ulempene ved diett brus

Ulempene ved diett brus


Hvis du har planer om å miste noen vekt, kan du starte ved å bytte til diett brus. Mens diett brus vanligvis ikke har noen kalorier, har de ikke smaken av ekte sukker og i stedet bruke kunstige kjemikalier søtningsstoffer som aspartam og sakkarin, noe som kan føre til helseproblemer.

Taste Ulemper

De fleste brus bruke ekte sukker eller høy fruktose mais sirup som søtningsmidler. Disse ingrediensene har en distinkt smak og er ofte å foretrekke fremfor kunstige søtningsmidler. Når sukker eller maissirup er erstattet av aspartam, sakkarin, eller et annet kunstig søtningsmiddel, er smaken av soda endret. Noen beskriver diett brus som å ha en svak kjemisk smak eller å være litt bitter. Selv de diett brus som hevder å smake som den virkelige versjonen kan ikke helt lure forbrukerne. På den annen side er visse individer foretrekker smaken av soda over den opprinnelige sukret soda.

Helserisiko

Selv om ikke alle har samme følsomhet for de helsemessige effektene av kunstige søtningsmidler, enkelte individer kan oppleve bivirkninger fra å konsumere diett brus. Avhengig av kunstig søtningsmiddel som brukes i dietten soda, er det en rekke av helserisikoer som kan være forbundet med den kjemiske.

Ved inntak av diett brus laget med aspartam, enkelte personer med kronisk migrene erfaring økt forekomst av hodepine og hode smerter. Et lite antall individer har opplevd beslag som et resultat av aspartam forbruk. For barn med epilepsi, mange leger anbefaler å unngå aspartam på grunn av økt risiko for anfall.

Selv om sammenhengen mellom sakkarin og blærekreft har blitt avkreftet av nyere medisinske studier, betyr dette kjemiske søtningsmiddel har andre betydelige risikoer. Personer med dermatologiske lidelser som "sulfa" allergi bør unngå tidkrevende sakkarin som det kan øke følsomheten og forårsake andre hudproblemer. Et lite antall tilfeller av kvalme, diaré, hodepine og andre mindre plager er rapportert som følge av sakkarin forbruk.

Vektøkning

Mens diett brus er ofte annonsert som et sunt alternativ til sine sukkerholdige kolleger, har nyere studier vist at diett brus, mens mindre caloric, kan øke vektøkning i visse individer. Mange som begynner å drikke lettbrus som en erstatning for sukkerholdig brus ubevisst føler behov for å erstatte de manglende kaloriene i kostholdet drikker med kalorier fra andre matvarer. En studie fra University of Texas 2005 rapporterte "en 41 prosent økning i risiko for å bli overvektig for hver kan eller flaske diett brus en person forbruker hver dag." Mens bevisene ikke anses fullt avgjørende, som ikke hver person som drikker lettbrus har opplevd vektøkning, er dette en ulempe å vurdere før bytte fra vanlig til diett brus.