Digidexo.com

typiske symptomer på prostatitt

Typiske symptomer på Onset Diabetes

Akkurat som det ikke finnes noe slikt som en typisk diabetiker, er det ingen slike ting som en typisk utbruddet av diabetes. Noen mennesker opplever en gradvis innsettende, mens andre rapporterer om en svært rask utbruddet. Og selv om det er mer enn én type diabetes, alle typer har samme hoved symptom: høyt blodsukkernivå. Enten folk blir motstandsdyktig mot deres eget insulin (som i type 2), eller de slutte å produsere insulin sammen (som i type 1), resultatene er ganske like, og ganske alvorlig.

Økt tørste

Et typisk symptom på utbruddet av diabetes er økt, og overdreven tørste. Dette fører også til hyppig vannlating.

Unrealiable Vision

Fordi høyt blodsukkernivå påvirker de små blodårene i øynene, diabetes utbruddet fører uberegnelig tåkesyn.

Strange Sensations i fingre og tær

Prikking eller kløe i hender, føtter, fingre og tær er et annet tegn på utbruddet av diabetes.

Ekstrem trøtthet

Forhøyet blodsukker gi ekstrem og utvidet tretthet.

Advarsel

Hvis du har noen av de ovennevnte tegn, konsultere legen din og be om en fastende blodsukker test eller en oral glukosetoleransetest.

Betraktninger

Listen er typiske symptomer, men det finnes alltid unntak. Selv om du ikke har noen av disse symptomene, men du er i faresonen for diabetes eller føler du kan ha diabetes, konsultere legen din og be om en glukosetest.

Hva er typiske symptomer på høyt blodtrykk?

Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, er en medisinsk tilstand som kan føre til alvorlige helseproblemer som hjerteinfarkt og hjerneslag hvis den forblir ubehandlet. Folk kan ofte gå i årevis uten å vite at de har høyt blodtrykk, så en bevissthet om risikofaktorer og regelmessig testing er nødvendig for gjenkjenning. Det kan lett behandles med medisiner, livsstilsendringer og naturpreparater hvis oppdaget før eskalere til et punkt der et alvorlig problem oppstår.

Mangel på merkbar Symptomer

Personer som har høyt blodtrykk vanligvis ikke vet det, med mindre de har blitt diagnostisert av lege. Høyt blodtrykk viser noen symptomer, som pleier å være mild i naturen. På grunn av dette, er høyt blodtrykk ofte referert til som "silent killer". Noen mennesker kan oppleve svak svimmelhet, mild hodepine, kvalme og hyppige neseblod.

Fokus på forebygging

På grunn av mangel av symptomer, forebyggende tiltak er spesielt viktige. Vet risikofaktorer for høyt blodtrykk: røyking, stress, fedme, høyt saltinntak, over forbruk av alkohol, alder (risikoen øker som man blir eldre) og rase (risikoen er høyere i afrikansk-amerikanere).

Testing

Høyt blodtrykk kan lett diagnostiseres med en enkel, smertefri test utført i et legekontor. Lesingen består av to deler, systolisk blodtrykk og diastolisk trykk. En frisk systolisk avlesning er 120 mm Hg, mens en akseptabel diastolisk lesing er 80 mm Hg. En ideell lesing er ansett for å være 115 og 75, mens 140 og 90 er å betrakte som høy for en frisk voksen.

Behandling med medisiner

Høyt blodtrykk blir typisk behandlet med reseptbelagte medikamenter. Vanlige legemidler inkluderer diuretika, som hjelper blodet å redusere natrium; Betal blokkere, som bidra til å åpne blodårer og lette belastningen på hjertet; angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere, som begrenser innsnevring av blodårene; og renin-inhibitorer, som hindrer en kjemisk prosess som øker blodtrykket. For medikamentell behandling for å være effektiv, må medisinen tas som foreskrevet.

Andre behandlinger

Endringer i livsstil kan redusere risikoen for høyt blodtrykk. Hold kroppsvekten under kontroll, slutte å røyke, redusere natrium i kosten, utføre pusteøvelser for å redusere stress og unngå tidkrevende overflødig alkohol. Naturlig kosttilskudd som hvitløk, kalsium, kakao, Omega-3 fettsyrer og tran kan også være effektivt.

Typiske symptomer på depresjon

Typiske symptomer på depresjon


Alle har gode dager og dårlige dager. Men noen mennesker lider av hva folk flest kaller rett og slett depresjon. De medisinske og psykiatriske miljøer kaller depresjon alvorlig depresjon, depresjon eller klinisk depresjon. Det er en medisinsk sykdom som kan føre til en rekke følelsesmessige og fysiske problemer. Major depresjon påvirker hvordan du tenker og oppfører seg. Det kan forstyrre dine daglige aktiviteter, og kan gjøre at du føler deg som om det ikke er noe å leve for.

Symptomer

Tegn på depresjon kan variere fordi folk opplever det på forskjellige måter. Noen ganger, depresjon symptomer er så alvorlige at det er åpenbart at noe er galt. Andre kan føle seg elendig eller trist og ikke vet hvorfor.

Imidlertid, i henhold til de Mayo Clinic, er det flere typiske tegn på klinisk depresjon. Disse inkluderer tap av interesse i normale daglige aktiviteter, følelsen trist eller ned, føler håpløs, og gråt uten noen åpenbar grunn. Andre symptomer kan være søvnproblemer, vanskeligheter med å ta beslutninger, utilsiktet vekttap eller gevinst, irritabilitet, rastløshet, blir lett irritert, trøtthet, følelsen verdiløs, og tap av sexlyst, samt uforklarlige fysiske problemer som for eksempel smerter og plager, og suicidal tanker eller atferd.

Typer

Det finnes flere typer depresjon. Det er dystymi eller mindre depresjon, som beskriver mennesker som synes å alltid ha en mild form for depresjon. Bipolar depresjon, ofte kalt manisk depresjon, forårsaker ekstreme oppturer og nedturer med ingen åpenbare sykling mønster. I atypisk depresjon, noe som er vanlig hos kvinner, kan depresjon kommer og går, og kan føre til panikkanfall. Psykotisk depresjon fører folk til å høre stemmer inne i hodet, og å oppleve hallusinasjoner og vrangforestillinger tenkning. Postpartum depresjon, som rammer om lag 10 prosent av nybakte mødre, forårsaker langvarig, alvorlig og invalidiserende depresjon symptomer. Hvis ikke behandles, kan postpartum depresjon vare i måneder eller år.

Behandlinger

Ja, depresjon er en treatable sykdom. Det hele starter når du bestemmer deg for at du vil føle deg bedre, og at avgjørelsen kan gjøre hele forskjellen. Standard behandling for depresjon er en kombinasjon av antidepressiva og psykoterapi. Men det er en riktig diagnose av depresjon, og om hva slags depresjon kan ha oppstått, avgjørende for den beste behandling programmet fordi ulike typer depresjon behandles med ulike medisiner

Vanlige medisiner

Ifølge National Institute of Mental Health, de mest foreskrevne antidepressive medisiner inkluderer trisykliske medikamenter som amitriptylin (merkenavn Elavil og Endep); MAO-hemmere som isocarboxazid (merkenavn Marplan); og selektive serotonin reopptakshemmere som fluoksetin (merkenavn Prozac), paroksetin (merkenavn Paxil), og sertralin (merkenavn Zoloft). Maprotilin, trazadone (merkenavn Desyrel) og bupropion (merkenavn Wellbutrin) også er effektive i behandling av depresjon.

Advarsel

I 2005, The Food and Drug Administration vedtatt en "black box" advarsel, deres mest alvorlig advarsel, på alle antidepressive medisiner. Dette ble gjort for å varsle offentligheten om økt risiko for selvmordstanker eller atferd hos barn og ungdom som bruker antidepressive medisiner. I 2007 utvidet FDA advarselen for å inkludere unge voksne opp gjennom 24 år. Mulige bivirkninger kan omfatte forverring depresjon, økt selvmordstanker eller atferd, og uvanlige endringer i oppførsel som søvnløshet, uro og sosial tilbaketrekning.

Behandling for Prostatitt

Prostatitt er en gruppe av sykdommer som påvirker prostata, en liten organ som er en del av det mannlige forplantningssystemet. Vanlige symptomer på prostatitt inkluderer brennende eller smertefull vannlating, problemer med vannlating, det presserende behov for å urinere, hyppig natta vannlating, bekkensmerter og smertefulle utløsninger. Tilstanden kan være vanskelig å diagnostisere fordi menn ofte opplever ulike symptomer og symptomene kan forveksles med en annen medisinsk tilstand. Prostatitt er mer vanlig hos yngre og middelaldrende menn.

Antibiotika

Når prostatitt er resultatet av en bakteriell infeksjon, er antibiotika som vanligvis brukes som behandling. Et typisk forløp av antibiotika er to til fire uker, og det er viktig å ta alle de foreskrevne medisiner, selv etter at symptomene forsvinner. I alvorlige tilfeller kan menn trenger å bli tatt opp til sykehuset for å motta injisert eller intravenøs antibiotika. Etter å ha blitt utskrevet, vil en full løpet av oral antibiotika vanligvis foreskrevet for bruk i hjemmet.

Alfablokkere

Alfablokkere er en annen type medikament som brukes til behandling av prostatitt, typisk kronisk prostatitt eller kronisk bekkensmerte forårsaket av prostata problem. Alfablokkere slappe av blærehalsen og musklene som forbinder blæren til prostata. Ofte foreskrevet alfablokkere inkluderer alfuzosin (merkenavn Uroxatral) og doxazosin (merkenavn Cardura). Alfablokkere kan bidra til å lindre plagsomme symptomer på kronisk prostatitt som smertefull vannlating eller svie ved vannlating.

Prostata Massasje

Noen menn med kronisk prostatitt vil dra nytte av prostata massasje for å lindre noen av de plagsomme symptomer på tilstanden. En prostata massasje utføres av lege eller annen helsearbeider og ligner på en endetarms eksamen. Legen vil sette inn en hansker, smurt finger inn i endetarmen for å massere prostata, gir noen lindring fra tilstanden.

Smertestillende midler

Menn med prostatitt kan oppleve noen lettelse fra tilstanden bare ved å ta vanlige smertestillende midler som ibuprofen eller acetylsalisylsyre. I noen tilfeller kan legen være i stand til å foreskrive en sterkere smertestillende. Når du tar over-the-counter smertestillende, sørg for å diskutere dosen med legen din for å bidra til å forhindre farlige bivirkninger av overforbruk, inkludert intestinal blødning, magesmerter og leverproblemer.

Beskrivelse av Prostatitt Pain

Valnøtt-størrelse prostatakjertelen er ansvarlig for å produsere noen av de komponentene som utgjør sæd. Ligger under blæren og rundt urinrøret, kan prostata bli betent eller infisert, skaper varierende grad av smerter og ubehag hos menn.

Bekkensmerter

På grunn av prostata beliggenhet, prostatitt smerter ofte manifesterer seg i bekken-området og kan stråle ut til lysken eller nedre del av ryggen. Avhengig av alvorlighetsgraden og type prostatitt, kan den medfølgende smerter være skarp, som med en urinveisinfeksjon, eller det kan være en kjedelig verke.

Testikkelsmerter

Avhengig av den årsak eller strengheten av betennelse eller infeksjon, kan føre til smerter prostatitt i perineum (området mellom rektum og penis), samt smerter i testiklene og penis.

Smertefull vannlating

Menn med prostatitt kan oppleve hyppig vannlating, som vanligvis oppstår om natten. Denne tilstanden kalles nokturi. Noen menn kan også føle et presserende og smertelig behov for å urinere. Smerten kan være ledsaget av en brennende følelse ved vannlating.

Generelle fysiske symptomer

Avhengig av hvilken type prostatitt, kan pasienten oppleve typiske symptomer på infeksjon, som feber, frysninger, oppkast og kvalme.

Smerter under samleie

Relaterte symptomer kan også være smerte under samleie, for eksempel smertefulle utløsninger.

Tegn og symptomer på prostata infeksjon

En infeksjon i prostata er også kjent som prostatitt, som bokstavelig talt betyr betennelse i prostata. Prostata er en kjertel på størrelse med en valnøtt som ligger like under urin. Betennelse i denne kjertelen ikke bare fører til smertefull urinering, men kan også redusere muligheten til å late vannet, sammen med andre komplikasjoner som kan inkludere, men er ikke begrenset til infeksjon, blære obstruksjon, og til og med sterilitet blodforgiftning.

Klassifikasjoner

Prostata infeksjoner er vanligvis delt inn i fire kategorier, basert på årsaker, nåværende kurs av tilstanden, om ikke noe immun aktivitet eller funksjoner er involvert og symptomer. Disse kategoriene er rangert fra en til fire. Kategori en er definert som akutt bakteriell prostatitt, kategori to som kronisk bakteriell prostatitt og kategori tre som kronisk prostatitt med kroniske bekkensmerter. Kategori fire, asymptomatiske inflammatorisk prostatitt, presenterer vanligvis med enten ingen symptomer eller ikke-typiske symptomer.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en prostata infeksjon er en trang til å urinere, men med svært lite resultater. Ofte er vannlating ledsaget av en brennende følelse og svært lite urin er passert, til tross for følelsen av en full urinblæren. Mange menn klager over vanskeligheter med å starte urin flyt. Andre symptomer inkluderer feber, noen ganger ledsaget av frysninger, følelse av tretthet eller tretthet og ofte ved muskelsmerter og leddsmerter. I mer alvorlige tilfeller kan blod noteres i urinen, og nedre ryggsmerter eller smerter i bekkenbunnen er notert. Noen menn også opplever problemer med å utføre seksuelt.

Symptomer på akutt bakteriell prostatitt

Mens mange menn opplever vanlige symptomer og søker tidlig behandling, noen gjør det ikke. Tegn på at medisinsk behandling skal være prøvd inkluderer høy feber, noen ganger ledsaget av frysninger. Mange menn klager over kvalme, urolig mage og oppkast, som noen kanskje forvirre som influensasymptomer. Men når slike symptomer til stede med problemer med vannlating eller smerter i nedre del av magen, medisinsk behandling skal være prøvd.

Aysymptomatic Prostatitt

Asymptomatisk betyr ingen symptomer. Noen menn som lider av kronisk prostata infeksjoner ikke opplever noen symptomer, og diagnosen er vanligvis laget bare etter tester for en annen sykdom oppmerksom tilstedeværelse av infeksjonen.

Behandling

Behandling for prostatitt eller en prostata infeksjon innebærer vanligvis forskrivning av antibiotika for å eliminere bakterier, så vel som bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som vanligvis tas for å gjenoppleve ubehag. Behandling for å lindre symptomer kan også omfatte ikke-medisin tilnærminger slik som å sitte i et varmt bad i ca 10 minutter flere ganger om dagen for å lindre ubehag.

Avanserte Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) symptomer generelt variere betydelig fra person til person, selv i sine avanserte stadier. En person med avansert multippel sklerose kan oppleve bare noen få av de typiske symptomer på sykdommen, mens en annen kan lide av mange av dem. Alvorlighetsgraden av symptomene varierer også mye fra person til person. For eksempel kan muskelsvakhet være alvorlig nok til å svekke gang for noen pasienter og forårsake bare små koordinering problemer for andre.

Funksjoner

En klassisk karakteristisk for MS-symptomer er deres uforutsigbarhet. Personer med MS har gode dager og dårlige dager. Etter hvert som sykdommen, symptomene har en tendens til å komme og gå og noen vare lengre enn andre.

Vanlige symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, de fleste MS-pasienter har muskelsvakhet i armer og ben og opplever problemer med balanse og koordinasjon. I avanserte tilfeller kan disse symptomene være alvorlige nok til å forårsake problemer med å gå eller stå, og kan også føre til delvis eller fullstendig lammelse. De fleste MS-pasienter også oppleve varierende grad av "pins og nåler" opplevelser, nummenhet, prikkende eller smerte. Andre vanlige symptomer, som er oppført av National Multiple Sclerosis Society, er tretthet, blære og tarm dysfunksjon, svimmelhet og synsproblemer og seksuell dysfunksjon. Depresjon er også et vanlig symptom på avansert multippel sklerose.

Mindre vanlige symptomer

Symptomer på MS som forekommer mye sjeldnere inkluderer hørselstap, talevansker, skjelvinger og kramper. Pasienter kan også oppleve svelgvansker, hodepine, luftveisproblemer og kløe.

Primær vs sekundære symptomer

Primære symptomer på MS er en direkte følge av skader forårsaket av sykdommen. Imidlertid sekundære symptomer forekommer ofte som et resultat av den primære symptomer. For eksempel kan hyppige urinveisinfeksjoner være forårsaket av blæredysfunksjon og trykksår kan resultere fra immobilitet. Inaktivitet kan føre til flere symptomer inkludert tap av muskeltonus, svakhet, dårlig holdning og redusert beintetthet, noe som øker risikoen for brudd.

Betraktninger

Selv om det er ingen kur for multippel sklerose, behandlinger og strategier er tilgjengelig som kan endre sykdomsforløpet og behandle symptomer. Ulike medisiner kan redusere aktivitet og progresjon av sykdommen i mange pasienter. De fleste symptomene kan styres med en kombinasjon av medisiner, rehabiliteringstjenester, egenomsorg teknikker og bruk av hjelpemidler.

Gastro Reflux Symptomer

Gastro Reflux Symptomer


Gastro esophageal reflux sykdom eller GERD, skjer når magesyre ryggen opp i spiserøret på grunn av en muskelsvakhet. Det viktigste symptomet er en følelse av halsbrann, men dyspepsi, brystsmerter, oppkast, kvalme og oppkast kan også forekomme, ifølge University of Maryland Medical Center.
GERD symptomer kan indikere skade slimhinnen i spiserøret, en av de komplikasjoner av denne sykdommen.

Halsbrann

Når magesyre kommer inn i spiserøret, nervene reagere ved å forårsake en brennende smerte i midten av brystet. Dette skjer oftere etter måltider.

Dyspepsi

Kvalme etter å ha spist og smerter i magen er tegn på dyspepsi. Andre forhold kan føre til dette, men det er vanligvis til stede i GERD.

Brystsmerter

Smerte eller følelsen av at maten er fanget i brystet er også et symptom. Brystsmerter kan være tilstede i andre alvorlige forhold, men i GERD oppstår det med andre typiske symptomer.

Oppstøt

Gulpet opp, eller en "våt burp" er faktisk magesyre backing opp i spiserøret.

Oppkast

Hvis du har hyppig oppkast som ikke kan forklares, kan GERD være den skyldige. Noen mennesker opplever GERD med halsbrann som den primære symptom, andre ved oppkast.

Definisjon av Prostatitt

Prostatitt er en sykdom i prostatakjertelen som vanligvis rammer unge og middelaldrende menn. Leger oppdage prostatitt bruker et symptom spørreskjema, digital endetarms eksamen, cystoskopi, urodynamiske tester og andre diagnostiske tester.

Betydning

Betennelse i prostata står for nesten 25 prosent av legekontoret besøk av unge og middelaldrende menn for urin og genital problemer, ifølge Medicine Net.

Typer

De fire typer prostatitt er akutt bakteriell prostatitt, kronisk bakteriell prostatitt, kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Symptomer

Prostatitt symptomer er smerter og svie ved vannlating; magen, lysken og nedre ryggsmerter; og smertefull ejakulasjon.

Årsaker

Bakterier som normalt føre til akutt og kronisk bakteriell prostatitt, mens mulige årsaker til kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter inkludere infeksjon, psykologisk stress, og immunsystemet og nervesystemet lidelser. Det er ingen kjent årsak for asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Forebygging

Avhengig av typen av prostatitt, kan en lege behandle tilstanden med antibiotika, alfablokkere, smertestillende midler og prostatisk massasje.

Sykliske Cushings Symptomer

Ifølge European Journal of Endocrinology, syklisk Cushings sykdom (også kalt syklisk hyperkortisolisme) er relativt sjeldne. Tilstanden kjennetegnes av din kropp overproducing kortisol i et i et varierende mønster med en bestemt rytme. Du kan ha episoder av overdreven kortisolnivå blandet med tider med normal kortisolproduksjon. For å bli formelt diagnostisert, må legen din undersøke tre rushtiden av kortisol produksjon sammen med to trau.

Fakta

De fleste pasienter med syklisk Cushings syndrom har de kliniske symptomer på Cushings syndrom. European Journal of Endocrinology indikerer at omtrent 95 prosent av pasientene med syklisk Cushings syndrom har minst to av de typiske tegn og symptomer assosiert med Cushings syndrom. Symptomer kan være permanent eller kan være intermitterende i samsvar med syklisk tilstand. Noen pasienter har imidlertid ingen kliniske tegn eller symptomer som vil peke på Cushings syndrom.

Symptomer

Typiske symptomer på Cushings syndrom inkluderer fedme av overkroppen, unormal fett rundt halsområde, en avrundet ansikt og forholdsvis slanke ben og armer. Barn med tilstanden vanligvis er overvektige og vokse i sakte hastighet. Andre tegn på Cushings syndrom er synlig tydelig som huden din blir mer skjør og tynn, lett blåmerker og ikke gro godt. Du kan legge merke til rosa eller lilla strekkmerker på lårene, magen, armene, brystene eller baken. Tilstanden rammer bein, svekke dem og resulterer i hyppige ryggsmerter og brudd i ryggsøylen og ribbeina (selv fra å utføre hverdagslige aktiviteter som å løfte eller bøye).

Andre symptomer

Ifølge The European Journal of Endocrinology, pasienter syklisk Cushings syndrom ofte har lidelser som akne, humørforstyrrelser, glukoseintoleranse, hirsutisme (overdreven hårvekst) og menstruasjonsforstyrrelser (amenoré). De humørforstyrrelser kan være alvorlige og inkluderer psykose, hukommelsesproblemer, nevrose, depresjon og irritabilitet.

Kvinner med Cushings syndrom har vanligvis overflødig hår som vokser på lår, bryst, mage, nakke og ansikt. I tillegg kan kvinner opplever uregelmessige eller stanses menstruasjonssykluser. Menn kan også oppleve redusert sexlyst, erektil dysfunksjon og redusert fruktbarhet.

Diagnose

Diagnostisering av syklisk hyperkortisolisme krever vanligvis langvarige studier av pasienten for å avdekke de tre topper og to bunner i kortisol produksjon. 24-timers urin-studier og spyttprøver er to typiske anordninger for å måle kortisolnivåer og mønstre over en lengre tidsperiode.

Behandling

Ifølge Cushings Support & Research Foundation, syklusene vanligvis har lengder fra 12 timer til 85 dager. Behandling med medisiner som bromokriptin (dopaminagonist) eller cyproheptadine (en serotonin antagonist) har vært relativt mislykket. Tradisjonelle Cushings syndrom behandlinger som kirurgi, strålebehandling eller medisiner som reduserer overflødig produksjon av kortisol (som ketokonazol, metyrapone eller mitotane).

Hva gjør Prostatitt Feel Like?

Hva gjør Prostatitt Feel Like?


Prostatitt er en sykdom som fører til en manns prostata å bli betent. Denne sykdommen kan har ingen symptomer eller det kan føre til ubehagelige symptomer som kan gjentas. En pasientens individuelle symptomer bør diskuteres med lege.

Vanlige symptomer

Prostatitt inkluderer ofte smerter i kjønnsorganer og bekken-området, vannlating problemer og vanskeligheter med ejakulasjon, ifølge Mayo Clinic. Urinering kan bli smertefullt, hyppigere og nølende.

Akutt bakteriell prostatitt

Personer med akutt bakteriell prostatitt kan oppleve kvalme, oppkast eller feber på grunn av en plutselig infeksjon.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan utvikle tilbakevendende urinveisinfeksjoner som veksler med perioder med lite eller ingen symptomer på prostatitt.

Asymptomatiske inflammatorisk prostatitt

Prostatitt kan forekomme uten symptomer eller tegn og kan bare oppdages gjennom en undersøkelse for en annen medisinsk tilstand.

Testing

En lege kan utføre en digital undersøkelse i hvilken setter han sin behanskede fingeren inn i en pasients rektum og føles overflaten av prostata for å identifisere betennelse eller utvidelse. Urin og semen testing kan brukes til å finne bakterier og andre celler som er til stede i prostatitt tilfeller.

Prostatitt hos barn

Prostatitt i barn bare effekter gutter, siden det er en betennelse i prostatakjertelen. Prostata er en kjertel som er størrelsen og formen på en valnøtt, og omgir urinrøret. Ved puberteten begynner prostata å produsere sædvæske, som følger med sperm når en mannlig utløsning. Prostatitt kan påvirke yngre gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner, men størst risiko er når menn blir seksuelt aktiv, og kan bli utsatt for seksuelt overførbare infeksjoner.

Risikofaktorer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den høyeste risikoen for unge menn når de blir seksuelt aktive, siden seksuelt overførbare infeksjoner og gonoré er en vesentlig årsak til prostatitt. Gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner kan også være i fare for tilstanden som urinrøret går gjennom prostatakjertelen. To former for prostatitt som ikke har noen kjente risikofaktorer er ikke-bakteriell prostatitt og prostatodynia.

Symptomer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den primære symptom på prostatitt hos barn en dramatisk utbruddet av feber og frysninger. Unge gutter kan også føle ekstreme smerter i lysken mellom pungen og anus. Nedre ryggsmerter er svært vanlig, som er smerte og problemer med vannlating. Unge gutter med ikke-bakteriell prostatitt ofte oppleve en brennende følelse ved vannlating og kan også legge merke til små mengder blod i urinen.

Evaluering

Det finnes flere metoder for evaluering for prostatitt hos barn, ifølge Mass General Hospital for Children. Disse inkluderer en grundig undersøkelse av nedre del av magen og lysken for å utelukke andre tilstander med lignende symptomer. En urinprøve er også vanlig å se etter hvite blodlegemer, som er et tegn på infeksjon. I noen tilfeller kan en lege også gjennomføre en rektal prostata eksamen og kan massere prostata å stimulere prostata sekreter.

Behandlinger

Ifølge Mass General Hospital for Children, er standard behandling for prostatitt antibiotika. Vanligvis er antibiotika foreskrevet for å målrette bestemte årsaker og bakterier. For eksempel, hvis gonoré er identifisert som årsaksfaktor, da medisiner som er rettet mot denne typen infeksjon vil bli foreskrevet. Det finnes mange forskjellige typer antibiotika som kan være foreskrevet for å håndtere infeksjoner, inkludert men ikke begrenset til sulfa narkotika, cipro og ciklosporin. Ibuprofen eller smertestillende midler kan anvendes for å lindre smerte som er forbundet med denne tilstand. Noen leger anbefaler også at mannlige pasienter som lider av denne tilstanden regelmessig ejakulere.

Forebygging

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den beste forebygging for prostatitt bruk av kondomer for seksuelt aktive gutter. Ved hjelp av barrieremetoder hindrer overføring av seksuelt overførbare infeksjoner, som kan føre til prostatitt. En annen form for forebygging for gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner er nær konsultasjon og oppfølging når symptomer på en urinveisinfeksjon vises. I dette tilfellet, kan legen foreskriver en profylaktisk runde av antibiotika.

Lyme lignende symptomer

Lyme lignende symptomer


Lyme-sykdom er en potensielt ødeleggende sykdom som ofte manifesterer seg med en rekke symptomer som ligner på de som er identifisert i andre sykdommer. Lyme sykdom utvikler seg i tre etapper, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til langvarige, ødeleggende funksjonshemming. Lyme sykdom er lett å unngå og svært behandles. Det er forårsaket av infisert flått som forblir på en menneskelig vert for 36-48 timer. Det er viktig å grundig sjekke klær, hud og hår etter utflukter i skogområder.

Stage I

Den første fasen av Lyme sykdom er ganske lokalisert, og omfatter en rekke symptomer som kan bli funnet i andre sykdommer. Mest vanlig er frysninger, feber, tretthet, tap av energi og hovne lymfeknuter; disse er ofte forveksles med symptomer på influensa. Et utslett forekommer ofte, og er noen ganger feilaktig som en allergisk reaksjon. De fleste av disse symptomene peker mot en rekke virusinfeksjoner som krever medisinsk behandling. Noen ganger vil infiserte individer opplever ingen av disse typiske symptomer, men hvis du opplever en kombinasjon av noen av dem, gjøre en avtale med legen din.

Stage II

I den andre fasen, vanligvis inntreffer 03:59 måneder etter eksponering for Lyme patogen, symptomene vanligvis forverres og omfatter generell tretthet, leddsmerter, svakhet og nummenhet i ekstremiteter, hodepine, konjunktivitt, hjertebank og delvis lammelse av ansiktsmusklene. Disse symptomene er ofte antatt å være et resultat av mononukleose, en forløper til hjertetrøbbel eller slag. Den delvis ansikts lammelse kan være symptomatisk for slag eller Bells parese. I de fleste tilfeller, er medisinsk hjelp haster på dette stadiet, før symptomene blir permanent.

Stage III

Det tredje trinn er den mest alvorlige stadium av Lyme-sykdom, og kan forekomme i løpet av uker eller måneder etter den første infeksjonen. På dette punktet, nesten 60 personer fra personer smittet lider skade på nerver eller hjerne og erfaring sterke smerter og hevelse i større ledd. De knærne er de mest vanlig rammet leddene. Alvorlig tretthet er generelt utbredt, i tillegg til kortsiktige minneproblemer eller andre nevrologiske problemer. Disse symptomene kan lett forveksles med symptomer på sykdommer som revmatoid artritt, kronisk utmattelsessyndrom, kreft, svulster og utallige andre. Disse symptomene er akutt, og selv om de to andre fasene gitt symptomer også milde å oppdage, er det praktisk talt umulig å ikke oppleve alvorlige problemer i den tredje etappen. Du bør gå til legen med en gang, fordi det er en god sjanse for at noen av disse symptomene er permanente.

Lupus symptomer i menn

Ifølge Lupus Foundation of America, er 10% av menn diagnostiseres med lupus, en farlig autoimmun sykdom vanligvis diagnostisert hos kvinner. Lupus symptomer hos menn er nesten identiske, men er vanskeligere å diagnostisere på grunn av likheter med andre sykdommer.

Sår, utslett og andre hudlidelser

Typiske symptomer på Lupus hos menn er sår eller utslett i ansiktet som forverres med soleksponering. Malar utslett (en kladdete mørk rød lapp på forsiden), åpen munn sår og hud lesjoner er også typiske lupus symptomer.

Dårlig sirkulasjon i hender og føtter

Raynauds fenomen, en tilstand der tær og fingre blir blå fra temperaturendringer, er et annet Lupus symptom. Mangel på blodsirkulasjon fører til at ekstremiteter for å slå blå eller lilla.

Brystsmerter eller tetthet

Dette er en av de mest vanlige Lupus symptomer hos menn. Det kan også fremme kortpustethet, avhengig av alvorlighetsgraden av brystsmerter.

Hair tynning og balding

Hair tynning eller balding er også typiske symptomer for menn. Dette er ofte vanskeligere å diagnostisere siden skallet kan indikere en rekke sykdommer.

Forvirring eller Memory Loss

Forvirring, hukommelsestap og depresjon forekommer ofte hos menn med Lupus. Lupus angrep alle vev, forverring en manns evne til å konsentrere seg og tenke klart.

Hallusinasjoner eller schizofrenilignende symptomer

På grunn av sin effekt på hjernen, kan Lupus forårsake hallusinasjoner, paranoia og angst. Dette er alvorlige symptomer som trenger umiddelbar oppmerksomhet.

Leddsmerter, stivhet og hevelse

Leddsmerter, stivhet og hevelse er vanlige Lupus symptomer hos menn. Leddene kan hovne opp, rødme, eller forårsake smerte for alvorlig til å selv funksjon.

Tegn og symptomer på blindtarmbetennelse i tolvåringer

Tegn og symptomer på blindtarmbetennelse i tolvåringer


Blindtarmbetennelse oppstår når bakterier tette tillegget, og det oftest rammer barn mellom 11 og 20 år gammel. Hvis tilstanden ikke raskt behandlet, fører det til opprivningsanordning og videre smitte. Barn viser ofte færre symptomer enn voksne, så nær oppmerksomhet må vies til å få øye på blindtarmbetennelse symptomer og iverksette nødvendige tiltak. Mens det er ingen måte å forhindre blindtarmbetennelse, er det generelt behandles uten komplikasjoner; om barn yngre enn 12 har høyest risiko for mage perforasjon eller knuses, blindtarmbetennelse symptomer hos 12-åringer bør behandles umiddelbart.

Adbominal Pain

Ifølge AppendicitisSymptoms.org, magesmerter er den første og mest vanlige tegn på blindtarmbetennelse. Disse symptomene oppstår vanligvis før noen andre. Ved første, er magesmerter som ikke finnes i noen særlig mageområdet; den kan spre seg fra nedre til øvre del av magen helt til baksiden. Som infeksjonen forverres, blir det ofte sentre rundt nedre høyre delen av magen, nær navlen (vedlegget selv ligger i området mellom de store og små innvollene, og smertene fokuserer på dette området). Ømhet, hevelse og sterke kramper forekommer ofte. Smerten intensitet er større enn andre typiske magesmerter og i motsetning til andre magesmerter. Det øker som infeksjonen forverres. Disse smerter ofte føre til kvalme og / eller oppkast så snart de begynner.

Tarmkanalen og urin komplikasjon

Diaré er et typisk symptom på blindtarmbetennelse. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, blindtarm lider ofte føler at passerer avføring vil avlaste ubehag; dette er ikke tilfelle. I motsetning til vanlige diaré symptomer, forstoppelse eller manglende evne til å passere gass noen ganger indikere blindtarmbetennelse. Dette skjer når slim, avføring eller fremmedlegemer hindrer tarmen. Intestinal problemer ofte føre til et tap av matlyst. Skarpe smerter som ligner de opplevde i magen kan også oppstå i endetarmen. Selv intestinal smerter er svært typiske blindtarmbetennelse symptomer, har de ikke forekomme 100 prosent av tiden; sjelden, er det ingen forandring i avføringsvaner. Smertefull vannlating er også en blindtarmbetennelse symptom.

Fever

Blindtarmbetennelse fører ofte feber, selv om det er mindre merkbart enn andre symptomer og ofte følger deres forekomst. Ungdom lider av tilstanden ofte lese en lavgradig feber som strekker seg fra 99 ° C til 102 ° F. Hvis blindtarmbetennelse allerede har sprukket, kan et barns feber nå opp 104 ° F. Det er imidlertid mulig å ha blindtarmbetennelse uten å kjøre en feber, spesielt hos eldre barn.

Tegn og symptomer på nyre Blokkering

En person som har to nyrearteriene - en leverer blod til venstre nyre, mens den andre leverer blod til høyre nyre. Nyrearteriene bryte ut i flere andre mindre arterier. Hvis disse nyrearteriene blir helt eller delvis blokkert, kan det føre til nyresvikt, ifølge helse informasjon nettsted Health. Når en person har nyresvikt, nyrene ikke lenger fjerne overflødig væske, elektrolytter og avfallsmateriale fra en persons blod, organer 'hovedfunksjon.

Blokkeringer og blodtrykk

En delvis nyre blokkering kan ikke vise noen tegn i det hele tatt, mens en fullt blokkert nyre vil typisk vise mange tegn. Ifølge Merck, skulle noen opplever symptomer på nyre blokkering søke behandling. Høyt blodtrykk, spesielt i et ungt menneske, er en mulig indikasjon. En person kan også oppleve smerter i sitt venstre eller høyre nyre og smertefull vannlating.

Typiske symptomer og Testing

Foruten å ha korsryggen og magen smerter, kan noen med nyre blokkering også oppleve kvalme, oppkast og feber. Hvis hele nyren blokkering inntreffer i 60 minutter eller mer, vil permanent skade mest sannsynlig forekommer, i henhold til Merck. En komplett blodprosent og urinanalyse vil være i stand til å avgjøre om en person har en blokkering, og det kan ofte bli behandlet. Imidlertid vil effektiviteten av en hvilken som helst behandling avhenger av varigheten og graden av blokkeringen.

Relatert sykdom og forebygging

En person med en historie med perifer arteriell sykdom (PVD) er mer sannsynlig å utvikle nyre blokkering. PVD er forårsaket fra obstruksjon av store arterier i armer og ben. Diabetes, bruk av tobakk og overvekt kan føre til blokkering i tillegg. Noen ganger er det bare medikamenter for å behandle nyre-blokkering. Men hvis nyrene er fullstendig blokkert, kirurgi kan være nødvendig for å åpne blokkerte arterie. Medisinering er å foretrekke fremfor en operasjon for behandling, men hvis arterien er skadet, må det repareres med kirurgi, ifølge Health. En person kan kontakte sin lege for mer informasjon om forebygging av nyre blokkering.

Symptomer på en Irritabel Colon

"Irritabel kolon" (også referert til som "spastisk colon") er s vanlig måte å referere til fordøyelses tilstanden kjent som irritabel tarm-syndrom (IBS). De fleste som lider av en irritabel tykktarm er vel klar over at de har syndromet. Dette skyldes i stor grad sine typiske symptomer, som er ganske vanskelig å gå glipp av. Heldigvis, når du er klar over at du lider av en irritabel tykktarm, kan du få disse ubehagelige symptomer under kontroll. Du trenger bare å ta nødvendige skritt, for eksempel å endre kosthold og utnytte riktige medisiner.

Magesmerter

En av de mest åpenbare symptomer på en irritabel kolon innebærer en viss mengde av abdominal smerte eller kramper. Dette skyldes i stor grad hvordan musklene i kolon funksjon. Vanligvis kolon fungerer i en nesten metodisk måte, kontrahering og avslappende å konsist flytte fordøyd maten til endetarmen. Når en person har en irritabel eller spastisk colon, er dette ikke tilfelle. Musklene vil kontrakten, men ikke slappe av med en gang. Dette er i hovedsak en handling av kramper, noe som fører til smerte.

Diaré

Når noen har en irritabel tykktarm, vil han ofte opplever utbrudd av diaré eller løs, rennende avføring. Grunnen til dette symptomet er også roten årsaken til kramper og smerter. Siden kolon er prosjekt i lengre perioder, er fordøyd maten passerer gjennom tarmkanalen på en raskere hastighet. Når kolon fungerer normalt, er fuktigheten i fordøyd mat absorberes i tarmveggene. Men på dette mye raskere, det er ikke nok tid for riktig absorpsjon. Dette fører til at avføringen til å være løs og vannaktig.

Forstoppelse

Noen ganger vil en irritabel tykktarm få episoder av forstoppelse eller hard, tørr avføring. Dette er baksiden av diaré. I dette scenariet, kolon fortsatt ikke fungerer på vanlig måte; Imidlertid, i stedet for lengre rier, er det avslappende for lengre stints. Selvfølgelig, reduseres denne passasjen av fordøyd mat, men det gir også tarmveggene mer tid til å utlute fuktighet fra avføring, noe som gjør det tørrere og hardere enn normalt. Jo lenger avføringen forblir i personens tarmkanalen, jo vanskeligere vil det være å passere.

Oppblåsthet & Gas

For mange mennesker, kan en irritabel tykktarm forårsake mye av oppblåsthet og gass. Denne spesielle symptom innebærer fortsatt sammentrekning og avslapning av tykktarmen, men det innebærer også hvordan denne sammentrekning og avslapning passerer mat inn i tykktarmen. Når maten er passert for raskt inn i tykktarmen, er noe av den ikke fullt ut fordøyd. Dette gjør det mulig for ufordøyd mat å gjære i tykktarmen, intestinal produksjon av gass og potensialet for oppblåsthet.

Slim

Mange ganger passert avføring gjennom en irritabel eller spastisk kolon vil inneholde slim, selv i fravær av andre symptomer. Dette kan være en god indikator på at syndromet er til stede og bør føre personen til å ta hensyn til kosthold. En full anfall av IBS kan være rett rundt hjørnet.

Lung Fungus Symptomer

Lung Fungus Symptomer


Fungal lungeinfeksjoner er vanskelige å behandle på grunn av soppceller er svært lik menneskeceller (eukaryote). Dette gjør det utfordrende å finne narkotika for å angripe patogen, uten å gjøre skade på verten. Patogene sopp er ofte dimorphic, betyr at de kan vokse enten som former eller gjær, avhengig av temperatur, de trives på menneskelig kroppstemperatur, og de gjør det bra i de fuktige forholdene som finnes i menneskelig vev. Fungal lungeinfeksjoner er ofte forveksles med noe annet som bakteriell lungebetennelse, tuberkulose, influensa eller kreft. Noen ganger kan en soppinfeksjon kan eksistere i noen tid før en korrekt diagnose er gjort (selv om dette ikke skjer så ofte som det pleide å). Uansett hva sopp er involvert, men symptomene er svært like.

Endemiske soppinfeksjoner

Endemiske inntrengerne har spesielle tilpasninger og egenskaper slik at de kan infisere omtrent alle som er utsatt. Folk inhalerer dusinvis, hundrevis eller kanskje tusenvis av soppsporer hver dag, avhengig av miljøforhold. Immunitet mot sopp er vanligvis sterk, men noen arter kan etablere vekst i lungevev av sunne verter.

Den endemiske arter er knyttet til bestemte geografiske steder, og spesielle underlag (for eksempel fugleskitt). Eksempler på endemiske patogene sopp og soppsykdommer de forårsaker er: Coccidioides immitis (coccidiomycosis), Histoplasma capsulatum (histoplasmose) og Blastomyces dermatitidis (blastomycosis).

Opportunistiske soppinfeksjoner

Opportunistiske sopp patogener sjelden forårsake sykdom hos friske verter. De kan bli etablert ved å puste inn sporer, injeksjon i kroppen gjennom en traumatisk skade, eller ved å kolonisere alvorlig skadet, brent vev.

Personer med svekket immunforsvar er utsatt for smitte av opportunistiske sopp. Kreftpasienter, immunsupprimerte pasienter som lider av HIV / AIDS eller de som er på et kurs av immundempende medikamenter før og etter organtransplantasjon, eller benmargstransplantasjon, er i faresonen.
Ofte oppstått opportunistisk sopp og soppsykdommer de forårsaker inkluderer: Aspergillus spp. (Aspergillose) og Cryptococcus neoformans (cryptococcosis).

Symptomer på Coccidiomycosis

Lesjoner av coccidiomycosis kan dukke opp nesten hvor som helst på kroppen, men i de fleste tilfeller, opprinnelsessted er fra en lungeinfeksjon. Fra lungene, kan sykdommen spredt over hele kroppen. Det er viktig å identifisere og behandle infeksjonen (dette gjelder for enhver soppinfeksjon) mens det fortsatt er lokalisert til lungevevet. Primær lungeinfeksjon kan holde seg på et lavt nivå med minimale symptomer i lang tid før det skifter til en full-blåst mycosis. Ofte lungeinfeksjon vinner spontant, slik at verten med immunitet mot fremtidig infeksjon.

Coccidiomycosis bør mistenkes hvis en person har besøkt et område der sykdommen er kjent for å forekomme, og reagerer ikke på behandlinger rettet mot bakterielle infeksjoner. Selv om sykdommen er endemisk, er det mer sannsynlig å gå videre til en avansert fase i de med svekket immunforsvar. Symptomer inkluderer:
• Hoste (kanskje blodig)
• Vanskeligheter med å puste
• Chills
• Brystsmerter
• Ledd og muskelsmerter
• Utslett på beina

Røntgenundersøkelse kan vise flekker eller overskyet regioner i lungen. Diagnosen stilles ved å observere karakteristiske sopp spherules inneholder endospores i oppspytt eller av en antistofftest.

Symptomer på Histoplasmosis

Histoplasmose er leid inn av inhalering sporer som er hisset opp fra forurenset grunn. Besøkende eller arbeidere i grotter, roosts, låver eller andre områder hvor flaggermus og fugler etterlater store mengder avføring er spesielt utsatt for smitte. Symptomer inkluderer:

• Hoste (med eller uten slimete)
• Brystsmerter
• Fever
• Heshet
• Tretthet
• Vekttap
• Nattesvette
• Leddsmerter

En brystet X-ray kan vise mange små, veldefinerte og utbredte lesjoner, diffuse massene - eller ingenting i det hele tatt. Diagnosen stilles ved dyrking av organismen fra infisert vev eller av en antistoff-test.

Symptomer på Aspergillosis

Aspergillus sporer er vanlig i luften overalt, og alle puster dem i hele tiden uten skade. For immunkompromitterte pasienter, er imidlertid Aspergillus en farlig patogen. Agenten oftest sett er A. fumigatus selv om andre er rapportert. Hvis infeksjonen sprer seg fra lungene til andre organer, er døden en felles utfall. Typiske symptomer inkluderer:

• Hoste (kan være blodig)
• pustevansker
• Hodepine
• Fever
• Brystsmerter
• Nattesvette

En brystet X-ray kan vise en særegen og særpreget masse kjent som en "sopp ball" i lungen. Diagnosen stilles ved dyrking av organismen fra infisert vev, ved mikroskopisk undersøkelse av lesjoner og ved antistofftester - fortrinnsvis alle tre.

E. coli-smitte Symptomer

Escherichia coli (E. coli) er en art av bakterier som lever tarmen hos alle mennesker og er vanligvis ufarlige. Imidlertid er spesifikke stammer av E. coli betraktes patogener og kan forårsake en matbårne sykdommer.

Patogene Stammer

En E. coli-infeksjon refererer vanligvis bare til stammer som faktisk forårsake symptomer. Den vanligste virulent stamme av E. coli er O157: H7, selv Ø121 og O104: H21 er også patogener.

Typiske symptomer

E. coli-infeksjoner vanligvis føre til blodig diaré og magekramper med lite eller ingen feber. Det er vanligvis selvbegrensende og forsvinner i 5 til 10 dager.

Alvorlig sykdom

E. coli-infeksjoner kan forårsake hemolytisk uremisk syndrom (HUS) hos unge eller eldre pasienter med nedsatt immun symptomer. Denne tilstand ødelegger de røde blodceller og forårsaker nyrene til å mislykkes.

Årsaker

De fleste tilfeller av E. coli-infeksjoner skyldes forurenset mat, særlig kjøttdeig. Andre vanlige kilder til E. coli-infeksjoner er forurenset vann og person-til-person kontakt.

Forebygging

De mest effektive metodene for å hindre E. coli-infeksjoner er å bare spise hamburger som er grundig kokt og drikke bare pasteurisert melk. E. coli-infeksjoner kan også unngås ved å bruke standard sanitærtiltak som oppvasking grundig og forbereder rått kjøtt atskilt fra andre matvarer.

Rapportering

Tilfeller av E. coli-smitte er rapportert i USA for epidemiologiske formål. HUS tilfeller er også rapporteringspliktige i de fleste stater.

Tegn og symptomer på en MRSA Staph Infeksjon

MRSA, eller meticillin-resistente Staphylococcus aureus, er en infeksjon forårsaket av bakterier staph. Det er to stammer. HA-MRSA forekommer i sykehus eller helseinstitusjoner. CA-MRSA er community-basert og forårsaker alvorlig hudinfeksjon og lungebetennelse. MRSA motstår noen antibiotika, og kan være dødelig.

Typiske symptomer

Symptomer på MRSA inkluderer små røde nupper som ser ut som kviser eller edderkopp biter. Disse humper kan bli abscesser som må dreneres.

Andre symptomer

Når staph bakterier trenger inn i huden og inn i kroppen det kan forårsake brystsmerter, hoste, muskelsmerter og infeksjoner i blodet, lunger, bein, ledd og andre områder. Disse infeksjonene kan være livstruende.

Risiko

Risiko for utvikling av MRSA er forskjellig for hver stamme. CA-MRSA risikofaktorer inkluderer å være et barn eller ung voksen, har et svakt immunsystem og dele håndklær eller barberhøvler. HA-MRSA risikofaktorer inkluderer en fersk sykehusopphold, nylig ved hjelp av antibiotika og bruk av kateter eller andre invasive rør.

Komplikasjoner

Alvorlige tilfeller av MRSA kan føre til lungebetennelse, toksisk sjokksyndrom, organsvikt, og død.

Behandling

MRSA er vanligvis behandles med antibiotika som vancomycin, som kjemper resistente bakterier. Leger kan velge å behandle tilstanden ved å drenere abscesser MRSA forårsaker.