Digidexo.com

Diett for diabetisk nevropati

Diabetiske nevropatier er nerve lidelser forbundet med diabetes. Ifølge National Diabetes Information Clearing House om 60 til 70 prosent av personer med diabetes vil utvikle noen form for nevropati. Den vanligste typen nevropati er perifer nevropati involverer nerver av kroppens ekstremiteter.

Forslag Diet for diabetisk nevropati Pasienter

Den primære bekymring er å spise en balansert diett er hensiktsmessig for kontroll av diabetes. Dette omfatter et kaloriinntak hensiktsmessig for aktiviteten av personen. Fiber rik mat er foreslått med to porsjoner frukt og to og en halv porsjoner grønnsaker foreslåtte hver dag. Kjøttforbruket bør begrenses til lav-fett kutt.

Tilberedt mat bør bli gransket for sukkerinnhold. Se etter matvarer og drikker med lite eller uten tilsatt sukker. Alkohol inntaket bør begrenses til én drink per dag for kvinner og to drinker per dag for menn. Røyking øker også sjansen for perifer neuropati, spesielt fotproblemer. Enhver diabetisk nevropati pasient som røyker oppfordres til å slutte.

Hele korn er å foretrekke til bearbeidede kornprodukter. Mange dietter anbefaler minst halvparten av det daglige inntaket av kornprodukter bestå av hele korn.

Natrium inntak også bør begrenses. Se ikke bare forbruket av salt, men natriumnivået tilberedte matvarer.

Ett av symptomene på perifer diabetisk nevropati kan være smerte i ekstremitetene av kroppen. Reseptfrie legemidler kan brukes til å lindre smerte. I alvorlige tilfeller kan leger foreskrive sterkere smertestillende medikamenter og til og med anti-depressiva.

I noen tilfeller nevropati påvirker nerver i fordøyelseskanalen. Dette kan føre til symptomer som mild som raping og gass eller så alvorlig som vedvarende kvalme og oppkast. Foreslåtte dietter i disse tilfellene inkluderer å spise mindre måltider oftere og begrense fett og fiber. Av og til medikamenter for å lindre kvalme og for å få fart fordøyelsen er foreskrevet av leger. Diabetisk nevropati av fordøyelseskanalen er en spesiell bekymring fordi abnormal fordøyelse forårsaker glukosenivået i blodet til å svinge noe som gjør behandlingen av diabetes vanskeligere.

Trening kan også spille en rolle i å kontrollere diabetes og diabetisk nevropati. Fysisk aktivitet en time for barn og en halv time for små barn er foreslått. Fordi diabetisk perifer nevropati påvirker ofte nervene i føttene, er riktig fot hygiene viktig spesielt for diabetikere som trener. Slitasje sømløs sokker og sko som passer godt og inspisere føttene for sår hver dag.