Digidexo.com

Hva er fordelene med Curcumin?

Hva er fordelene med Curcumin?


Curcumin, også kjent som gurkemeie, blir brukt som mat farge i oppslag, senneps og ost. Imidlertid er dens fordeler ikke begrenset til konditorfarge. Foreløpig er forskerne undersøker de potensielle helsemessige fordeler av gurkemeie for behandling av kreft, leddgikt og fordøyelsessykdommer, ifølge University of Maryland Medical Center. Healere, inkludert kinesisk og ayurvedisk leger, har brukt de helbredende fordelene med gurkemeie for 4000 år.

Fordøyelsessykdommer

En placebokontrollert, dobbeltblind studie viste at pasienter i remisjon med ulcerøs kolitt forble i remisjon lenger ved å supplere med gurkemeie. Det kan forbedre fordøyelsen ved å stimulere galle produksjon i galleblæren. Men forverres økt galle produksjon symptomene på magesår. I tillegg gurkemeie reduserte symptomer på oppblåsthet og gass hos pasienter med dårlig fordøyelse i en dobbeltblind studie.

Kreft

Curcumin er et fokus for anti-kreft forskning på grunn av dens antioksidantaktivitet og evne til å begrense blodstrømmen til ondartede svulster. Gurkemeie ser ut til å ha større potensiale i behandling av kreft i mage-tarmkanalen enn i andre organer. Et klinisk forsøk i pasienter med kolorektal kreft viste at gurkemeie ble funnet i begge maligne og normale vev, ifølge Linus Pauling Institute. Utprøving på pasienter med leverkreft fant bare gurkemeie metabolitter i leveren vev, noe som indikerer færre terapeutiske fordeler.

Betennelse

Curcumin har sammenlignbare effekter til fenylbutazon, et ikke-steroid anti-inflammatorisk legemiddel, for behandling av smerte i pasienter med revmatoid artritt, ifølge Linus Pauling Institute. En ayurvedisk formel som inneholder gurkemeie, Boswellia serrata, Withinia somifera og mineraler betydelig redusert smerte i testpersoner. Det er ukjent om smerte reduserende fordeler er avledet utelukkende fra gurkemeie eller fra hele formelen. Curcumin reduserer betennelse ved å begrense produksjonen av betennelse produsere enzymer COX-2 og LOX.

Alzheimers sykdom

Dyreforsøk viser at injisert curcumin er i stand til å krysse blod-hjerne-barrieren og kosttilskudd reduserer inflammasjon, amyloidplakk og oksydativ skade i hjernen, i henhold til Linus Pauling Institute. Forskning er blitt utført for å finne ut om oral curcumin krysser blod-hjernebarrieren hos mennesker.

Andre fordeler

Innledende studier tyder på at curcumin har antivirale og antibakterielle egenskaper, er imidlertid mer forskning er nødvendig. Gurkemeie senker blodsukkeret og kolesterolet hos diabetes lab dyr, men det er ukjent om denne fordelen oppstår hos mennesker.

Forsiktighetsregler

Curcumin kan hemme blodplateaggregasjon og bør brukes under tilsyn av lege hos pasienter som tar platehemmende og antikoagulerende legemidler. Gurkemeie kosttilskudd kan forstyrre diabetes og syrenøytraliserende medisiner.