Digidexo.com

Sunneste mat å spise mens du trener

Sunneste mat å spise mens du trener


Kroppen din trenger drivstoff i form av mat til å produsere sine beste resultater. Så, når du er på vei til gym å pumpe litt jern eller treffer tredemølle, du vil være sikker på at du har spist ordentlig på forhånd for å gi energi. Ulike matvarer ta en annen tid å bryte ned i kroppen etter inntak, så det avhenger av hvor mye tid du har før arbeidet ut, som til hva slags mat du bør spise.

En time eller mindre

En time eller mindre før du regne ut om du ikke ønsker å spise noe som er for ernæringsmessig kompleks fordi du ikke er slik at kroppen din mye tid til å bryte ned maten til glukose - sukker som slippes ut i blodet fra å bryte ned maten. De beste tingene å konsumere er frisk frukt som epler, appelsiner eller druer, en energi gel eller en elektrolytt-forbedret sportsdrikk. Alle disse brytes ned i mindre enn en time, noe som gir kroppen din energi til å trene og gi alt i gym. Men prøv å spise eller drikke dem med så mye tid til overs som mulig før du trener for å gi kroppen din den maksimale mengden av tid til å fordøye.

To til tre timer

Med to til tre timer før du treffer gym, har du et bredere spekter av alternativer fordi kroppen din er i stand til å fordøye mer komplekse karbohydrater, og gi deg mer næringsstoffer og vitaminer. Ved hjelp av dette tidsrommet, kan du spise en ristet bagel eller hele hvete toast med null trans fett spredning, fettfattig yoghurt med hakket frisk frukt eller en liten porsjon fullkornspasta med en lys marinara saus. Du kan spise matvarer med høyere fiberinnhold, men vil fortsatt unngå mat med høyt fettinnhold. Lipider, eller fett, er de vanskeligste for kroppen å fordøye, og derfor tar lengst tid å passere gjennom fordøyelsessystemet.

Tre til fire timer

Med 3-5 timer før det er tid for deg å spenne på deg joggesko, har du god tid til å spise en balansert måltid inkludert grønnsaker, fiber og sunt fett. Mens du fortsatt ønsker å holde fettinntaket moderat lavt, kan du spise litt fra hver av diettgruppene. I løpet av denne tiden kan du spise en bakt potet med fett gratis margarin, grillede grønnsaker, en sandwich med mager kalkun og fettfri ost på hele hvete brød, yoghurt med frisk frukt og granola, energi supplement barer eller en fullkorn frokostblanding med fettfri melk . Disse vil alle bli fordøyd innenfor tidsrammen til å ikke bare levere tilstrekkelig energi til å komme til gym, men også rikelig med energi for å tillate deg å få mest mulig ut av treningen.