Digidexo.com

Spørsmål å spørre Periodontist Før tannimplantater

Dental implantater er blitt et stadig mer populært alternativ for å erstatte manglende tenner. Tradisjonelt har tannleger stoles på broer eller proteser for å erstatte tenner som har gått tapt. Implantater har fordeler fremfor andre fremgangsmåter, men er dyrere. Spør din periodontist om tannimplantater er det riktige valget for deg.

Fordeler

Veie fordelene med tannimplantater mot mindre kostbare metoder for å erstatte tennene. Tannimplantater har den klare fordelen av å se og fungerer som dine naturlige tenner. Spør din periodontist om din risiko for bein atrofi. En annen viktig fordel er at implantatene kan stoppe atrofi av kjevebenet, som normalt skjer når du mister en tann. Tannimplantater kan også forbedre ditt utseende og forbedre din evne til å tygge.

Prosedyre

Spør tannlegen hvor mange besøk du vil kreve, og når arbeidet vil være ferdig. Prosessen tar måneder å fullføre fordi titanimplantater må få tid til å fusjonere med kjevebenet før kronene kan festes. Hvis du trenger flere implantater, kan det være et år før behandlingen er fullført. Spør din periodontist om smertelindring, spesielt hvis du har dental angst. Lokalbedøvelse brukes vanligvis og tannlege kan sende deg hjem med smertestillende midler til bruk etter inngrepet. Spør om vedlikehold for dine implantater. Finn ut hvor ofte implantater må sjekkes, hva kan gå galt med dem og hvor mye reparasjoner kan koste.

Expense

Fastslå den eksakte kostnaden før du begynner. Dental implantater er dyrt. Prosedyren kan koste alt fra $ 1000 til $ 25.000. Prisen varierer blant tannleger, men den største variabelen vil være omfanget av tannarbeid du individuelt krever. Det er flere faktorer å vurdere - kostnadene for operasjonen selv, kostnaden av titan implantatet, kostnaden for kronen plassert over implantatet og totalt antall kroner og implantater du trenger. Hvis kjevebenet allerede har krympet, må du kanskje syntetisk beinmateriale implantert også. Få et kostnadsoverslag skriftlig før du godtar kirurgi. Spør om tannlege kontoret tilbyr finansieringsmuligheter. Finn ut om din tannlege forsikring vil dekke en del av avgifter.

Risiko

Spør om risikoen for tannimplantat kirurgi. Alle medisinske prosedyrer bære en viss grad av risiko. Er fremstilt av titan og ikke biologisk materiale, trenger implantater ikke føre til avvisning problemer forbundet med vev-implantater. De gjør bære en risiko for infeksjon, men. Det kan også være skade på omkringliggende tenner, tannkjøtt eller blodkar. Du kan sitte igjen med permanente nerveskader som resulterer i prikking eller nummenhet rundt munnen og ansiktet. Det er også en risiko for kroniske bihuleproblemer hvis et implantat går inn i en sinus hulrom. Spør tannlegen din om noen økt risiko du kan ha på grunn av medisinske tilstander, som diabetes eller hjertesykdom. Sørg for å gi din periodontist en fullstendig medisinsk historie fordi noen helsetilstander kan diskvalifisere deg for tannimplantater.