Digidexo.com

Nyre Stone Recovery Time

Smerte forårsaket av en nyre stein er ofte sammenlignet med smerten ved fødsel. Heldigvis, som et resultat av de senere fremskritt innen medisinsk teknologi denne uutholdelige tilstand kan behandles ikke-invasivt, med bare en kort restitusjonstid.

Nyre stein funksjoner

En nyrestein er en liten krystall, av kalsium og andre mineraler eller urinsyre. Normalt er disse stoffer forblir i løsning og ikke forårsake problemer før de blir ført fra kroppen under vannlating.

Årsaker

Nyrestein dannes når urin sammensetning blir ubalansert og fluidet ikke lenger kan fortynne de mineraler som utgjør steinen. Dette kan være forårsaket av dehydrering, en høy-protein diett, visse medisinske tilstander eller infeksjoner som gikt, eller visse medisiner.

Symptomer

Hvis en stein er liten nok, vil den passere fra legemet ubemerket. Imidlertid, hvis stenen er stor nok til å blokkere urinlederne eller urinrøret, vil det føre til ekstrem smerte og kramper som magemusklene prøver å presse stenen mot blæren og deretter ut av kroppen. Dette fører ofte til blod i urinen så vel.

Behandling

Normalt kan stenen føres etter flere dager dersom pasienten drikker masse fluid for å bevege stein via urinveiene. Hvis steinen er for stor, men operasjonen kan være nødvendig. Sjokkbølger, en direkte snitt i nyre eller en ureteroscope kan brukes til å bryte opp og / eller fjerne steinen.

Recovery

Hvis steinen passerer naturlig, er utvinning ganske raskt dersom det ikke steinen forårsaket en infeksjon. Operasjoner krever vanligvis opp til en uke med oppgang. I det siste, når åpen kirurgi var det eneste alternativet, gjenvinning tok vanligvis flere uker.