Digidexo.com

Low Sodium Fosfor Kalium Protein Diet

Anvendelse av en lav-natrium, -phosphorous, -potassium, -protein (LSPPP) diett er vanlig brukt i behandling av individer som har nyresvikt. Nyresvikt (eller nyresykdom) refererer til en tilstand som rammer funksjonaliteten nyrene. Selv om nyreproblemer ikke kan korrigeres gjennom kosten betyr, kan tilslutning til en LSPPP kosthold bidra til å avlaste et mål på stress fra nyrene, utvide sin levetid og bedre livskvalitet for pasienten.

Redusere Natrium

Redusere natrium i kosten til mindre enn 2000 mg per dag mens du følger en LSPPP kosthold. Oppnå dette ved å begrense bruken av bordsalt, sammen med å unngå høy-natrium kjøtt og andre matvarer som skinke, bacon, lunchmeat, andre typer spekemat, hermetikk, bearbeidede varer, og frosne elementer. Alle disse matvarene inneholder salt som brukes som konserveringsmiddel, så unngå dem helt hvis målet ditt er å begrense det samlede inntak av natrium. Videre bør du også handle for å begrense inntaket av salt mat og snack elementer som pretzels og potetgull; velge lav-natrium elementer når det er mulig eller unngå disse matvarene helt.

Redusere Protein

Begrens inntak av protein til ikke mer enn 0,6 kg per kilo kroppsvekt per dag. Således, kunne en 200-lb individ bare forbruker omtrent 55 gram protein pr dag. Oppnå dette ved å begrense inntaket av kjøtt og meieriprodukter - inkluderer to høye protein mat kilder, forbruket av disse skal være tungt innskrenkes for å møte dine protein mål. Hold en logg tabulerer samlede proteininntaket for dagen, sjekker ernæringsinformasjon og huske å telle selv spor av protein som finnes i frukt, grønnsaker og andre elementer.

Redusere Kalium og Fosfor

Redusere kalium og fosfor ved å eliminere inntak av matvarer som er rike på disse elementene. Mat med høyt kalium og fosfor inkluderer Colas, nøtter, karameller, iskrem, øl, oster, mutter Butters, sardiner, brokkoli, bananer, rosiner, sopp, kaffe, appelsiner, poteter, sjokolade, aprikoser, tomater og honningmelon. I stedet for disse elementene, spise bønner, epler, bær, salat, gulrøtter, pærer, vannmelon, løk og druer. Å gjøre disse enkle erstatninger vil minimere mengden av kalium og fosfor i kosten din, og hjelpe deg til å overholde de nødvendige restriksjoner.