Digidexo.com

End of Life Stages i lymfom Cancer

End of Life Stages i lymfom Cancer


Det er normalt for lymfom pasienter og deres familiemedlemmer å ha spørsmål om hva de kan forvente i end-of-life stadier av sykdommen. Mens alle saker er forskjellige, er det noen ting som du kan være forberedt på at vil hjelpe deg gjennom denne vanskelige tiden. Husk at erfarne, dedikerte fagfolk er tilgjengelig for støtte gjennom dødsprosessen.

Forberedelser

Diskuter bekymringer om stadium av lymfom med legen din. Hun kan gi en realistisk prognose om din tilstand og diskutere alternativer for slutten av livet omsorg. Du bør også diskutere mulighetene med familiemedlemmer og venner som vil ta vare på deg slik at de vet dine ønsker og kan være forberedt på å støtte deg i denne perioden.

Juridiske betraktninger

Ifølge Cancer.net, er det viktig å vite hvilke alternativer om end-of-life medisinsk hjelp hvis du står overfor muligheten av å ikke være i stand til å gi uttrykk for dine meninger på slutten stadier av sykdommen din. Advance direktiver som ikke gjenopplive ordre (DNR) og levende Wills skissere hva slags omsorg du ønsker som din tilstand forverres. En holdbar fullmakt for helsetjenester utpeker en bestemt person til å foreta medisinske avgjørelser om din omsorg hvis du ikke klarer å lage dem selv.

Symptomer

Det er viktig å være forberedt på de symptomer assosiert med slutten scenen lymfom, som inkluderer tretthet, forvirring, tilbaketrekning og nedgang i kroppens funksjoner. Når behandlingstilbud er oppbrukt, til smertekontroll holde pasienten så behagelig som mulig blir prioritert.

Supportive Care

End-of-life stadier av lymfom kreft er forskjellig for hver enkelt. Ifølge National Cancer Institute, når det ikke er flere alternativer for å kontrollere kreft, omsorgs skifter fra behandling til støttebehandling. Det omsorg kan innebære tjenester av Hospice, som er en gruppe av helsepersonell og frivillige som tilbyr medisinsk, åndelig og psykologisk støtte for pasienten og pasientens familie gjennom dødsprosessen.

Emosjonell støtte

Emosjonell støtte fra venner og familiemedlemmer er svært viktig i de end-of-life stadier av noen sykdom. Pasienter som står overfor døden står overfor en rekke følelser, inkludert frykt, sinne, skyldfølelse, bekymring og sorg, som alle er normale. Snakke åpent om disse følelsene med venner og familie så vel som med fagfolk kan bidra til å lette pasientens sinn.