Digidexo.com

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater


Ditt blod kjemi test, også kjent som chem skjermen eller chem panel, måler noen av de viktigste kjemikalier som produseres og trengs av kroppen din til å fungere skikkelig. Dersom resultatene ikke er innenfor det normale området, kan det noen ganger at en sykdom er til stede i legemet, eller at et medikament kan forårsake bivirkninger.

Blod kjemi tester kan involvere dusinvis av forskjellige tester, men på din vanlige sjekke opp, i tillegg til en fullstendig blodtelling panel (CBC), vil din chem panel vanligvis måle funksjon av viktige organer som lever og nyrer.

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

•  Se på din Basic Metabolic Panel (BMP). Les resultatene i den rekkefølgen de vises. Sammenligne glukose nivå til det akseptable området oppført på resultatene. Den akseptable glukoseområde er 70-99 mg / dl (3,9 til 5,5 mmol / L). Noe høyere enn det som er mulig tegn på pre-diabetes eller diabetes.

Sammenlign din kalsium (Ca) nivå til det normale utvalget av 9,0 til 10,5 milligram per desiliter (mg / dl) eller 2,25 til 2,75 millimol per liter (mmol / L). Økt og redusert nivå av kalsium kan være et tegn på mangel av enten kalsium i seg selv, eller av hormonet i kroppen som regulerer kalsium.

Fortsett å vise resultatene dine, og bemerker noe som ikke er innenfor det akseptable området, eller synes border, det vil si innenfor normalområdet, men nær den øvre eller nedre grense. Basic Metabolic Panel vil også vise elektrolytter, w

Se på nyreTestResultater, inkludert BUN (Blood Urea Nitrogen) og kreatinin nivåer, som når forhøyede kan vise en midlertidig eller kronisk nedgang som er å endre nyrefunksjonen din.

se på resten av resultatene. Hvis du ser forkortelsen CMP, har legen beordret en fullstendig metabolsk Panel, som omfatter alle testene i BMP, pluss et protein sammensatt.

Les resultatene av CMP. Albumin, et lite protein som produseres i leveren, er hovedproteinet i blodserum. Total protein tiltak albumin samt alle andre proteiner i blodet ditt. Økninger og reduksjoner i disse testresultatene kan tyde på en helse bekymring.

titt på dine leverfunksjonsverdier, inkludert ALP (alkalisk fosfatase), ALAT (alaninaminotransferase, også kalt SGPT), ASAT (aspartataminotransferase, også kalt ASAT) og bilirubin.

ALP, ALT og AST er enzymer som finnes i leveren og andre vev. Bilirubin er et avfallsprodukt som produseres av leveren som den bryter ned og resirkulerer gamle røde blodceller. Enhver økning i disse nivåer kan vise leversykdom eller bivirkninger av visse medisiner.

Les kolesterolnivået, inkludert HDL, (High Density Lipoprotein), LDL, (Low Density Lipoprotein) og triglyserid HDL nivåer bør være høy, og LDL og triglyserider bør være lav.

Hint

  • Mange ulike faktorer kan påvirke utfallet av blodprøve, for eksempel hvis du tok etter å ha spist, hva lab ble brukt, hvordan prøven ble behandlet før de blir testet.