Digidexo.com

Bivirkninger av Epidurals

En epidural er en form for bedøvelse som brukes under fødsel for å redusere smerte. Medisinering injiseres i den nedre del av ryggraden, og en kvinne er da ikke i stand til å føle følelse fra avfallet ned. Det er ingen risiko for barnet når moren får en epidural under fødsel. Som alle prosedyrer og medisiner, er det noen bivirkninger.

Risting

En kvinne som får en epidural kan riste etterpå. Dette er en vanlig bivirkning, og er ufarlig.

Blood Pressure

En kvinne som får en epidural under fødselen må ha henne blodtrykket tatt ofte. En epidural kan føre til en signifikant reduksjon i blodtrykket. I de fleste tilfeller kan dette lett behandles.

Luftveisproblemer

En kvinne som får en epidural under fødselen bør ha henne oksygennivået overvåkes. Noen ganger kan en kvinne ha problemer med å puste etter en epidural administreres og kan kreve oksygen.

Smerte

En kvinne som får en epidural under fødselen kan føle noen smerte eller sjokklignende følelse når nålen settes inn. Hun kan også oppleve en ryggsmerter eller hodepine etter at barnet er født. Normalt disse smertene løse seg selv i løpet av få dager.

Sjeldne bivirkninger

Flere alvorlige, men sjeldne bivirkninger som kan oppstå når en kvinne får en epidural under fødsel er nerveskader, indre blødninger i rygg plass, infeksjon og lammelser.