Digidexo.com

Tegn på ADD i tenåringer

Oftest er mennesker med ADHD (ADD) diagnostisert med tilstanden før de treffer tenårene. Ifølge WebMD, nesten 10 prosent av skolebarn og unge lider av ADD. Denne artikkelen ser på tegn og symptomer om ADD og tenåringer.

Hva er ADD?

Før 1994 ble ADD bare kjent som ADHD. I 1994 ble tilstanden reklassifisert til ADHD - ADHD. Den medisinske tilstanden påvirker en persons konsentrasjonsnivå og hvor godt de kan sitte stille. Noen med ADHD har problemer med å betale oppmerksomhet, kan handle på impuls og får seg selv i trøbbel ofte.

Symptomer

Symptomer på ADD hos ungdom er: å holde fokus på saken på hånden, fullføre lekser, mangler tålmodighet, å forstyrre andre, uro i sitt sete, blir lett distrahert og lider av søvnløshet.

Påvirke av ADD på Teens

Tenåringer som lider av ADHD vil ofte ha problemer på skolen og tjene dårlige karakterer. De viser også tegn til kjedsomhet i klassen og glemme lekser. Tilstanden har en innvirkning på mange områder i en ungdoms daglig aktivitet, for eksempel samspillet med familie og venner, og deres nivå av selvtillit. Tenåringer med ADHD også engasjere seg i høyrisikoatferd, som for eksempel lider en bilulykke eller misbruke narkotika og alkohol.

Behandling

I dag ingen kur for ADD eksisterer. Men behandlinger finnes for å hjelpe med ADD. Ofte ganger, består behandlingen av en kombinasjon av medisiner, rådgivning eller terapi og tilpasse læringsstiler. Individuelle planer for behandlingen kan skreddersys ved hjelp av leger, terapeuter og skolens ansatte. Medisinering bør aldri være den eneste metoden for behandling.

Foreldre forslag

Hvis en tenåring viser tegn på ADHD, er det visse ting en forelder kan gjøre for å hjelpe. Foreldre kan møte med lærerne for å sørge for at deres tenåringer er læring på en måte som fungerer best, for eksempel ber om mer tid til å fullføre testene, eller sette dem i en mindre klassestørrelse. Foreldre kan også tilby positiv støtte ved å bistå med planlegging og organisering og bidra til å finne aktiviteter der deres ungdoms kan blomstre.