Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene ved å ta 60 mg av CoQ10?

Hva er de helsemessige fordelene ved å ta 60 mg av CoQ10?


Koenzym Q10 er primært brukes til å behandle og forebygge hjertesykdom og for å behandle tannkjøttsykdom. Men det finnes andre bruksområder for denne kraftig antioksidant. Det kan også forynge hjerneceller så kan hjelpe med Parkinsons sykdom og Alzheimers. Forskere er for tiden ute i dens bruk i behandling av brystkreft. Generelle anbefalinger er 30 mg en dag for forebyggende formål, men tar 60 mg eller mer om dagen er ofte anbefales for alle som har høy risiko for hjertesykdom eller slag. Høyere doser kan også være fordelaktig for visse kreftpasienter.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er ofte knyttet til en Q10-mangel og studier har vist mellom 50 til 75 prosent av alle hjerteinfarkt pasienter er CoQ10 mangelfull. Tar 60 mg eller mer om dagen kan redusere risikoen for hjerteinfarkt. Statin narkotika, ofte brukt til å senke kolesterolnivået, hemme kroppens evne til å syntetisere CoQ10 så noen tar disse type legemidler bør supplere med minst 60 mg koenzym Q10 daglig.

Gum Disease

Q10 er en effektiv behandling for tannkjøttsykdom og kan bli funnet i noen tannpastaer og munnskyllevann. Studier har vist at de med tannkjøttsykdom har lave nivåer av Q10 i tannkjøttet. Tar 60 mg av CoQ10 daglig vil rette opp eventuelle mangler og bidra til å lette betennelser assosiert med tannkjøttsykdom som det er en kraftig antioksidant.

Hjernerelaterte lidelser

Q10 er vist å avta, og i noen tilfeller til og med reversere, noen vanlige aldersrelaterte forstyrrelser i hjernen på grunn av sin evne til å akselerere regenerering av mitokondrier og dens evne til å virke mot frie radikaler. Tar 60 mg kan forsinke utbruddet av Alzheimers og kan være nyttig i bekjempelsen av Parkinsons sykdom.

Brystkreft

Når tatt sammen med andre antioksidanter, for eksempel vitamin E og selen, studier i Danmark viste ta 60 mg daglig av Q10 kan bidra til å redusere forekomsten av brystkreft, og i noen tilfeller til og med reversere tumorer. Alle med kreft eller som gjennomgår kjemoterapi bør sjekke med sin lege før du tar CoQ10. Visse kjemoterapi narkotika er kanskje ikke kompatible.

Anti-Aging

Q10 blir nå undersøkt som et anti-aldring næringsstoffer sammen med andre antioksydanter. Tar 60 mg om dagen sammen med andre vitaminer, slik som vitamin E, kan holde kroppen yngre grunn av sin evne til å regenerere celler. Som mange andre stoffer som produseres av kroppen, nivåer av CoQ10 avta med alderen. Montering bevis tyder på en mangel av Q10 er knyttet til aldersrelaterte mitokondrie lidelser.