Digidexo.com

Hva gjør forskjellige områder av blodtrykk Angi?

Hva gjør forskjellige områder av blodtrykk Angi?


En av de farligste tingene om høyt blodtrykk (hypertensjon) er at det er mulig å lide av det uten å vite det, så er det ingen merkbar tegn. Høyt blodtrykk kan være alvorlig fordi det øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresykdom og flere andre livstruende helsemessige forhold. Følgelig kjenne dine blodtrykket tall kan redde livet ditt.

Bakgrunn

Blodtrykket blir tatt ved hjelp av en blodtrykksmåler som måler den kraft som hjertet bruker for å pumpe blod gjennom kroppen. Det første tallet (systolisk) måler den kraft som utøves mot blodkar når hjertet skyver blod gjennom kroppen, mens det andre tallet (diastolisk) måler trykket i det vaskulære systemet når hjertet er i sin avslappede tilstand. Jo høyere tall, er det vanskeligere hjertet ditt fungerer.

Diagnose

Høy-normalt blodtrykk er ansett for å være 130 til 139/85 til 89 eller mindre, og optimalt blodtrykket 120/80 eller lavere. Folk som er eldre enn 55, diabetikere og de som er overvektige er mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk, men det kan slå hvem som helst. En diagnose av hypertensjon er vanligvis laget etter tre eller flere påfølgende målinger av 140/90 eller nyere.

Moderat hypertensjon

Stage 1 hypertensjon gjenspeiles i en rekke blodtrykket opplesninger innenfor de områder av 140 til 159/90 til 99. På dette nivået, vil legen din mest sannsynlig anbefale umiddelbare kosttilskudd og livsstil endringer (redusere alkoholinntak og røyking, og øker daglig mosjon ) før neste kontroll. Som hypertensjon er diagnostisert etter minimum tre høye resultater, er det mange engangs faktorer, som nervøsitet, sykdom, allergi piller, en kamp med din ektefelle eller en dobbel espresso, som midlertidig øker blodtrykket.

Alvorlig hypertensjon

Legen vil vurdere din hypertensjon å være Stage 2, eller alvorlig, hvis målinger er 160 eller mer / 100 eller mer i løpet av tre eller flere besøk. Hvordan din lege velger å behandle høyt blodtrykk avhenger av din medisinske historie, resultatene av en fysisk eksamen og laboratorietester. De fleste leger anbefaler endringer i livsstil, som nevnt ovenfor, og vekttap, i tillegg til daglig medikamentell behandling for å få blodtrykket ned igjen til 130/80 eller under.

Misforståelse

Når de er foreskrevet høyt blodtrykk medisiner, mange mennesker ikke klarer å også gjøre endringer i livsstil, tro at pillene vil ta seg av problemet for dem. Realiteten er at medisinen vil bare redusere blodtrykket et lite beløp. Det er bare en kombinasjon av medikamenter, og endringer i livsstil som vil normalisere blodtrykket og muligens eliminere behovet for medisinering helt.