Digidexo.com

visual vertigo sykdom

Hva er Visual Vertigo?

Hva er Visual Vertigo?


Visual vertigo er preget av en balanse lidelse som enten er provosert eller forverret av en bestemt visuelt miljø. Noen mennesker opplever at supermarkeder, kjøring og bevegelige objekter bringe om utbruddet av visuell vertigo.

Diagnose

Vertigo kan diagnostiseres enkleste hos pasienter med en lang historie med svimmelhet. Ifølge artikkelen "Visual Vertigo: Symptom Assessment, romlig orientering, og Postural Control" utgitt av Oxford University Press, er vestibulær nevritt eller godartet paroksysmal posisjonell vertigo mye vanskeligere å diagnostisere.

Øyne, ører og Nerver

Problemer med øynene, sensoriske nerver eller indre øret forhold kan føre til visuell vertigo. Disse problemene kan omfatte en feil i det vestibulære systemet i øret og unormale øyebevegelser.

Posisjonens Vertigo

Benign paroksysmal posisjonsvertigo kan være den underliggende årsaken til svimmelhet i noen tilfeller. Dette skjer for det meste etter en endring i posisjonen av hodet.

Andre årsaker

Ménières sykdom, migrene og et fall i blodtrykket kan også forårsake visuell vertigo. Hvis svimmelhet vedvarer, er det viktig å søke legehjelp.

Behandling

Unngå noen matvarer, redusere stress, får regelmessig søvn og konsekvent aerob trening vil hjelpe hjelpemiddel i behandling av enkelte former for visuell vertigo. En lege kan også anbefale noen spesifikke øvelser for å hjelpe med svimmelhet.

Vertigo sykdom behandling

Vertigo fører til en person til å føle seg ustødig eller tror at ting rundt dem er i bevegelse. Vertigo er forskjellig fra vanlig svimmelhet som alle opplever fra tid til annen. Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er den mest utbredte lidelse som fører til svimmelhet. Når hodet beveger seg inn i visse stillinger, oppstår mild til moderat svimmelhet. Visse partikler kile seg fast i deler av øret, hvor de forårsaker følsomhet for bevegelse og ikke er absorbert i det indre øret fluid. En annen vanlig årsak til svimmelhet er Ménières sykdom, en tilstand der problemer med det indre øret forvrenge sanseopplevelser. Mange behandlinger finnes for vertigo.

Canalith Reposisjonerende Prosedyre for BPPV

Den Canalith Reposisjonerende prosedyren er utført i et legekontor og innebærer å bevege hodet sakte inn i ulike posisjoner. Disse bevegelsene hjelpe overføre partiklene forårsaker svimmelhet fra den ene delen av øret til en annen del der de ikke vil være belastende og hvor det indre øret væske lettere kan absorbere dem. Noen mennesker opplever lindring innen ett eller to økter, mens andre kan ha behov for flere besøk før følelsen bedre. Legen vil lære deg hvordan du utfører bevegelsene hjemme.

Canalith Prosedyre for BPPV

Den canalith prosedyren er vanligvis effektive for behandling av BPPV; Men, betyr det ikke alltid fungerer. Hvis fremgangsmåten unnlater å arbeide, blir en kirurgisk prosedyre anvendt under anvendelse av et bein plugg for å stenge av den delen av det indre øret forårsaker svimmelhet. Denne fremgangsmåten sørger den halvsirkelformede kanalen fra å reagere på partikkelbevegelser, eller en hvilken som helst form for bevegelse av hodet. Nitti prosent av folk er vellykket behandlet, mens færre enn 5 prosent erfaring hørselstap.

Vertigo medisiner for Ménières sykdom

Legemidler som brukes for reisesyke kan hjelpe behandle svimmelhet brakt videre av Ménières sykdom. De mest vanlige medisiner er meclizine (Antivert) og diazepam (Valium). De kan redusere den roterende følelse og forebygge kvalme og oppkast. Anti-kvalme medisiner som proklorperazin er også brukt.

Mellomøret injeksjoner for Ménières sykdom Induced Vertigo

Visse medikamenter kan bli injisert inn i det indre øret for å lindre symptomer av vertigo.

Gentamicin er et antibiotikum som kan redusere antall vertigo angrep så vel som deres intensitet. Gentamicin er giftig for det indre øret, og det er en risiko for ytterligere hørselstap. Steroider også redusere episoder. Steroider er ikke så effektiv som gentamicin, men presentere en redusert risiko for hørselstap.

Kirurgi for Ménières sykdom Induced Vertigo

Mange kirurgiske alternativer er tilgjengelige for personer med Ménières sykdom som ikke opplever lindring fra vertigo angrep gjennom annen behandling.

Endolymphatic sacs er ansvarlig for å kontrollere væskenivået i det indre øret. Endolymphatic sac kirurgi behandler vertigo ved å redusere væskeproduksjonen og øke absorpsjonen.

Labyrinthectomy er en mer drastisk fremgangsmåte under hvilken en del av eller hele det indre øret er fjernet. Dette vil eliminere høre i de berørte øret og brukes bare i tilfeller der en person nærmer seg komplett hørselstap eller allerede har det.

Vestibulære nerve seksjon operasjon skjærer nerven som forbinder sensorene med balanse og bevegelse i øret til hjernen. Det behandler vertigo og kan bevare hørselen i de berørte øret.

Er det en Visual Aide for Vertigo?

Luigi scorcia Er det en Visual Aide for Vertigo?


Mange balanse og nevrologiske lidelser forårsake svimmelhet. Svimmelhet, svaiende og spinning er symptomer på svimmelhet. Visuelle hjelpemidler kan brukes til å lette symptomer på svimmelhet. Gjentatte opplevelser av svimmelhet er alvorlige og krever legehjelp.

Tegn på Vertigo

Personer som føler seg som om de er spinning eller svaier når de er faktisk stasjonære lider av svimmelhet. Alvorlig vertigo kan forårsake kvalme og oppkast. Frykten for høyder kalles acrophobia, ikke vertigo. Men acrophobia er medfølgende svimmelhet og generell uro er også symptomer på svimmelhet.

Vanlige årsaker til svimmelhet

Perifer vertigo er svært alvorlig og er oftest assosiert med indre øre betennelse. Vertigo er en av symptomene på Ménières sykdom, sammen med øresus og hørselstap. Redusert blodstrømmen til bunnen av hjernen vil resultere i symptomer på vertigo.

Visuelle hjelpemidler

Vestibulære øvelser brukes til å trene hjernen til å akseptere andre visuelle spor når oppleve svimmelhet, for å opprettholde balansen og evnen til å gå. Trening med disse øvelsene bør utføres av lege. Leder av en pasient, som er oppreist, holdes fast i en 45-graders vinkel som pasienten ligger raskt tilbake på et bord. Hodet hviler ved en posisjon svakt lavere enn bordet i 30 sekunder, før pasienten går tilbake til oppreist stilling.

Trening

Riktig visuell behandling av en pasient med alvorlig vertigo vil trenge assistanse fra en nær slektning eller ektefelle. En lege eller lisensiert profesjonell kan trene assistent i denne teknikken på poliklinisk basis.

Visual Aid for Visual Vertigo

Personer som har visuell vertigo lider svimmelhet fra bevegelsen av store objekter i store områder, for eksempel en overfylt butikk eller skyene på himmelen. Refocusing oppmerksomheten på en liten gjenstand i nærheten vil lindre dette symptomet.

Visual Variant av Alzheimers sykdom

Visual Variant av Alzheimers sykdom


Alzheimers sykdom er en form for demens som hovedsakelig påvirker de eldre. Nedsatt hukommelse og forvirring er vanligvis de første tegn på Alzheimers sykdom, men noen opplever problemer med synet før andre symptomer. Sjelden, forekommer kun visuelle symptomer.

Initial Symptomer

En person med den visuelle variant av Alzheimers sykdom kan gå til en øyelege sier at hans visjon er forverret, eller at han kan se, men kan ikke lese. Han kan også ha oppstått problemer med dybdesyn.

Identifikasjon

En øyelege kan mistenke Alzheimers sykdom eller annen nevrologisk problem hvis pasienten klager over synsforstyrrelser mens øye tester viser at hennes visjon faktisk er normalt, eller normal med hennes vanlige korrigerende linser.

Expert Insight

The American Academy of Ophthalmology siterer en 2009 studie som fulgte 10 pasienter med den visuelle variant av Alzheimers sykdom. De fleste eller alle hadde problemer med å lese, skrive, ignorerer uviktig visuell informasjon og identifisere fargede tall. De fleste har også hatt problemer med å tolke komplekse bilder, en bidragsyter til problemer senere stadium Alzheimers pasienter erfaring med å gjenkjenne ansikter.

Diagnose Bekreftelse

Nevropsykologisk testing og magnetic resonance imaging (MRI) kan gi støtte bevis når en lege mistenker den visuelle variant av Alzheimers sykdom, som nevnt av en studie publisert i februar 2004 utgaven av "Ophthalmology." Positronemisjonstomografi (PET) skanner også kan være nyttig, spesielt for pasienter med normal MR.

Disease Progression

De fleste mennesker med den visuelle variant av Alzheimers etter hvert utvikle hukommelsessvikt og andre symptomer, i henhold til Johns Hopkins Medicine. I tillegg er mange mennesker med Alzheimers sykdom som først erfaring hukommelsesproblemer utvikle visjon vanskeligheter senere.

Visual Problemer & Sinus sykdom

Sinus sykdom har mange effekter og kan komplisere hverdagen. I mange tilfeller sinus sykdom kan føre til midlertidige synsproblemer på grunn av trykkoppbygging bak øynene. De visuelle problemer forårsaket av sinus sykdom er ikke permanent, og vil avta etter at sinus hulrom tilbake til sin sunne tilstand.

Fakta

Sinus hulrom er rett bak øynene. Det er et stort, åpent hulrom som er foret med et lag av slim for å unngå uønskede partikler inn i lungene. Når sinus hulrom blir irritert eller infisert, sveller det, forårsaker press for å bygge bak øynene.

Symptomer

De vanligste synsproblemer forårsaket av sinus sykdom er tåkesyn, svarte flekker i visjon og flytere. Andre opplever smerte i øynene og følelsen av å være sliten.

Behandling

Den beste behandling for synsproblemer relatert til sinus sykdom er å helbrede sinus hulrom. Ta en over-the-counter decongestant å roe hevelse i sinus hulrom, noe som vil dempe presset forårsaker visuelle problemer.

Forebygging

For å forebygge synsproblemer fra sinus sykdom, unngå sterkt allergiske områder, mat og drikke. Opprettholde et sunt immunsystem ved å spise godt, sove minst åtte timer hver natt, og drikker minst seks, åtte-oz. glass vann daglig.

Komplikasjoner

Hvis en bihulebetennelse ikke er behandlet på riktig måte, kan det føre til en øyeinfeksjon, noe som kan ha ødeleggende effekt hvis ikke kurert. En øyeinfeksjon kan forlate permanente synsproblemer og kan trenge å bli behandlet på et sykehus.

Fysisk Vurdering av Ménières sykdom

Ménières sykdom er en indre øret lidelse som fører til uvanlige sanseopplevelser. Endringer i volum eller sammensetning av en persons indre øret fluid kan føre denne lidelse. Ménières sykdom er diagnostisert fra symptomer, tester og en medisinsk undersøkelse.

Vertigo

Ifølge Mayo Clinic, er vertigo en spinnende følelse som fører til tap av balanse og er et tegn på Ménières sykdom når to spontane forekomster av vertigo vare i 20 minutter eller lenger.

Hørselstap

Pasienter med Ménières sykdom erfaring hørselstap som er bekreftet av en medisinsk test av hørsel.

Tinnitus

Tinnitus eller øresus ofte oppstår med Ménières sykdom pasienter og kan forårsake en brølende, summende eller hvesende lyd i øret.

Aural Fylde

En aural fylde eller felling av fylde og trykk i øret forekommer hyppig hos pasienter med Ménières sykdom.

Tester

En pasients balanse kan vurderes med roterende stol testing som måler indre øret funksjon og andre balanse vurderinger. Magnetic resonance imaging tester og datastyrte tomografi skanninger kan utføres for å få et detaljert bilde av det indre øret området og utelukke andre medisinske tilstander.

Hvordan få hjelp for Vertigo

Hvordan få hjelp for Vertigo


Vertigo er en lidelse som fører til svimmelhet i et individ. Det kan gi deg en følelse av å være i bevegelse eller forstyrre din følelse av balanse, som det fremgår av University of Iowa Health Care hjemmeside. Det er mange årsaker til svimmelhet, men de vanligste er Ménières sykdom, traume mot hodet eller en kald virus. Å få riktig hjelp for din svimmelhet kan være så enkelt som å gå til fastlegen, men for mer vanskelige eller kroniske tilfeller, er det spesialister som jobber med denne lidelsen.

Hvordan få hjelp for Vertigo

Vent å se om svimmelhet forsvinner. Ofte vil det avta i løpet av noen få minutter, og ikke på nytt oppstår. Hvis det ikke oppstår på nytt, bør du se familien din lege. Ofte er episoder av vertigo enkelt administreres og han vil være i stand til å hjelpe deg ved å finne årsaken og behandlingsforløp.

•  Gå til legevakten hvis du opplever svimmelhet sammen med en hodeskade, stiv nakke, tåkesyn, brystsmerter, rask eller langsom hjerterytme, svakhet i en arm eller ben, nummenhet eller en alvorlig hodepine. Andre alvorlige tegn som tilsier en tur til ER eller en umiddelbar besøk med legen din er tap av bevissthet, vanskeligheter med å gå, talevansker eller tap av hørsel, ifølge Mayo Clinic nettsiden.

Gjør en avtale med en spesialist som har erfaring i behandling av vertigo symptomer hvis problemet ikke blir løst ved å se familien din lege. Nevrologer og øre, nese og hals spesialist ser mange pasienter med svimmelhet symptomer. Hvis tilstanden er kronisk, kan det hende du trenger å se en otoneurologist. Denne typen nevrolog spesialiserer seg på svimmelhet. Alternativt kan du ønsker å se en neurotologist, en otolaryngologist som fokuserer på sykdommer med øret.

Hint

  • Notere om du føle svimmelhet når du endre posisjoner, som foreslått av University of Iowa Health Care hjemmeside. Posisjonell vertigo oppstår når plasseringen av hodet endrer plutselig. Du kan også legge seg ned på siden med øret vendt mot gulvet for å se om du opplever en intens følelse av svimmelhet og som om verden er spinning.
  • Prøv fysioterapi hvis øre skade som forårsaker svimmelhet. Dette er ofte nyttig i å lindre symptomer. Det bidrar til å re-trene hjernen til å justere til øre problemer.
  • Prøv vestibulære suppressants, dette er ofte effektive i behandling av noen former for svimmelhet. Legen din vil foreskrive denne medisinen hvis han mener din svimmelhet vil svare på denne type behandling.

Hva er Ménières sykdom?

Ménières sykdom påvirker det indre øret. Det oppstår når det er en økning i endolymph, et fluid i det indre øret. Det vanligvis påvirker det ene øret, og det kan føre til progressive hørselstap.

Historie

Ménières sykdom er oppkalt etter legen Prosper Ménière som oppdaget at vertigo stammet fra spørsmål av øret.

Symptomer

Vanlige symptomer på Ménières sykdom er øresus, svimmelhet og en fylling av trykk og fylde i øret. Siden Ménières sykdom er progressiv, vanligvis begynner det milde og blir verre.

Årsaker

Selv om årsakene til Ménières sykdom er ikke sikkert, leger mistenker at herpes viruset å være en ledende faktor. Det er også korrelasjonen mellom halsen trauma og sykdommen.

Diagnose

Siden mange lidelser dele symptomer med Ménières sykdom, må en lege bruke en MR for å utelukke annen sykdom. Ménières sykdom er diagnostisert ved utelukker andre mulige årsaker.

Behandling

Narkotika er brukt til å behandle symptomer og i alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig. Det er ingen måte å reversere skade, selv om anti-herpes legemidler har vist seg å bidra til å behandle sykdommen.

Gratis medisinsk rådgivning på Vertigo

Gratis medisinsk rådgivning på Vertigo


Symptomer på svimmelhet inkluderer besvime, svak og ustø. De med svimmelhet opplever følelser av spinning og hvirvlende og har opplevelser som de objektene som omgir dem er i bevegelse, også kjent som objektiv svimmelhet. Når du føler deg som om du er i bevegelse, er det referert til som subjektive vertigo. Vertigo er forårsaket av plutselige bevegelser, indre øret forstyrrelser, Ménières sykdom, svulster, nedsatt blodtilførsel til hjernen, multippel sklerose, hodeskade og migrene.

Symptomer

Vertigo symptomer kan være mild, for eksempel følelsen av spinning, men det er andre symptomer på svimmelhet som tåkesyn, tretthet, hodepine, hjertebank, ubalanse, manglende evne til å konsentrere seg, reisesyke, muskelsmerter, kvalme og oppkast, problemer med tenkning og hukommelse, lysfølsomhet og selv svette.

Behandling

Behandling for vertigo første innebærer å finne den underliggende årsaken. Fysioterapi er ofte nødvendig. En pasient med svimmelhet vil lære å bruke hodet og kroppsbevegelser for å flytte kalsium krystaller som er plassert i øret. Dette kan bidra til å gjenopprette likevekt og eliminere følelser av svimmelhet. Antibiotika gis hvis det er en ørebetennelse. Antihistaminer kan også redusere trykket i mellomøret. Hvis vertigo er forårsaket av slag, multippel sklerose eller tumorer, deretter behandling kan innebære medikamenter, strålebehandling eller kirurgi.

Forebygging

De som har blitt diagnostisert med svimmelhet bør ta råd fra sine leger og være forsiktig for å unngå fall. Personer med Ménières sykdom bør begrense saltinntaket, noe som kan føre til hevelse og betennelse. Hvis du er i fare for hjerneslag, senke kolesterolet og overvåke blodtrykket.

Gratis medisinsk rådgivning på Vertigo

The Mayo Clinic og New York Times Health Guide har gratis medisinsk råd på nettet om vertigo. Ditt primære omsorg leverandøren kan gi deg mer informasjon om svimmelhet eller ditt lokale bibliotek kan gi gi deg ressursmateriale gratis.

Vertigo Pasientinformasjon

Vertigo er det medisinske navnet for svimmelhet oppleves av enkelte individer. Det påvirker balansen, persepsjon og tyngdekraften. I de fleste tilfeller er vertigo et symptom på en underliggende medisinske tilstanden.

Et stort antall sykdommer kan vises først som vertigo. Noen mennesker opplever svimmelhet som følge av en indre øret sykdom, ørebetennelse eller en bivirkning av medisiner interaksjoner.

Vanlige årsaker til svimmelhet

Svimmelhet kommer og går uforutsigbart. Kvalme og oppkast kan oppstå fra spinning følelse av vertigo. På den annen side kan den enkelte med et mildt episode kun føle litt lys-ledet.

Noen vanlige årsaker til svimmelhet inkluderer Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV), Ménières syndrom, hjerneslag, hjernesvulster, lavt blodtrykk, hjertearytmier, multippel sklerose og migrene hodepine.

De to første årsakene er ganske vanlig, mens de resterende forholdene er mye mindre slik og er så lett å overse.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo

Behandling for Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV) inneholder en ikke-kirurgisk teknikk som kalles Canalith reposisjonering. Teknikken krever at det påvirkede individ for å endre kroppen og hodet stilling i en serie av bevegelser. Medisinske fagfolk teoretisere at prosessen krukker krystaller av kalsium ligger i vestibular labyrinten.

Vertigo med en plassering i det vestibulære systemet reagerer på bevegelse som følge av hodebevegelser. Den manglende evne til å opprettholde balansen er forankret dypt inne i bony labyrint-lignende struktur av tinninglappen og reagerer på tyngdekraften, så vel som grunnvibrasjoner. En ekspert ofte fører tilsyn med Canalith reposisjonering. Men fordi det er lett å gjøre, kan leger lære pasienten og deres familier til å gjøre det selv.

Medisinsk assistanse

De fleste mennesker har en episode av vertigo og det aldri skjer igjen. En annen episode garanterer et besøk til legen. Den mottar vanligvis diagnosen BPPV eller Ménières sykdom. Begge disse er lett å kontrollere med medisiner og manipulerende terapi.

Medisinsk intervensjon haster hvis svimmelhet (vertigo) kommer på med en eller flere symptomer som alvorlig eller "uvanlige" hodepine, nedsatt syn, tap av hørsel, talevansker, ben eller arm svakhet, besvimelse eller følelse av å besvime, problemer med å gå, opplevelser av prikking eller nummenhet, brystsmerter og en racing eller stagnerende hjertefrekvens.

Fire vanlige myter

Vertigo er en vanskelig symptom å forholde seg til den underliggende sykdommen. På grunn av problemer med diagnose, årsaken ofte resulterer i feildiagnostisering. Det er fire vanlige myter, beslektet til folklore, om vertigo. Disse mytene har overlevd tidens tann:

Den første myten er at angst fører svimmelhet og avslapning vil løse dette problemet. Faktisk, hvis en person med svimmelhet blir engstelig, er det faktisk lett å koble angst til tilstedeværelsen av vertigo.

Den andre myten er at svimmelhet er alt i hodet fordi du har en overaktiv fantasi. Faktisk er vertigo alt i hodet; men sannsynligvis ikke på grunn av din egen fantasi. Symptomene på svimmelhet og ustø bevegelser er ganske reell. Enten det er BPPV (hjernen) eller Ménières (indre øret), er vertigo spiraling fra området over nakken.

Den tredje myten er at svimmelhet er bare en del av aldringsprosessen. Faktisk har alder svært lite, om noe, til å gjøre med svimmelhet. Det finnes en rekke årsaker, men alder er ikke en av dem. Noen årsaker inkluderer skader, degenerative problemer, og en oppramsing av andre medisinske problemer. Svimmelhet er ikke normalt i alle aldre. Det er et tegn på at noe er galt.

Den fjerde myten er at vertigo kommer fra et hormon ubalanse. Faktisk, kan du ha et hormon ubalanse på grunn av en rekke medisinske problemer, men denne ubalansen produserer sjelden vertigo.

Snarere enn å se i landsbyen medisinsk mann (eller kvinne), er det viktig å få kvalifisert medisinsk hjelp så snart som mulig.

Du er ikke alene

Mange enkeltpersoner har blitt behandlet for vertigo. Du er ikke den første personen til å oppleve den spinne svimmelhet av vertigo. Spesialister er tilgjengelig som konsentrerer sin praksis i nevrologi på svimmelhet og dens behandling. Disse nevrologer grave dypere for å finne den underliggende årsaken til svimmelhet.

Siden svimmelhet er ikke normalt, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Vertigo er svært treatable når den er fanget tidlig og og dens underliggende årsaken blir oppdaget og behandlet.

Tradisjonell behandling for Vertigo

Vertigo er en tilstand der en person føles som alt rundt dem er spinning eller flytting. Den er lik svimmelhet, men med svimmelhet er det en tydelig følelse av bevegelse. Det er flere årsaker, blant annet hodeskader, visse svulster, indre øret forstyrrelser, medisiner, multippel sklerose og Ménières sykdom. Den vanligste formen for svimmelhet er benign paroksysmal posisjonsvertigo, eller BPPV, en tilstand der folk føler som om deres miljø er i bevegelse eller spinne når de plutselig bevege hodet.

Medisiner

Flere typer medisiner kan være foreskrevet til personer som lider en akutt anfall av svimmelhet. Disse stoffene bidra til å lindre den roterende og bevegelige sensasjoner og også bidra til å kontrollere kvalmen som ofte følger med det. I tilfeller der episoder av vertigo er forårsaket av en reseptbelagte medisiner, kan det være nødvendig for pasienter å slutte å ta narkotika. Avhengig av forholdene det er å behandle, kan andre lignende medikamenter være tilgjengelig som ikke vil føre til svimmelhet. Dersom medikamentet er viktig, kan det være mulig å ta det med en lavere dose for å bidra til å eliminere episoder av vertigo.

Vestibulær rehabilitering terapi

Vestibulære rehabilitering terapi, eller VRT, kan brukes til å behandle vertigo hos noen pasienter. Det er en type fysioterapi som arbeider for å bedre balanse og eliminere fall eller skader pasienter kan lide som følge av vertigo. Arbeide med en terapeut, pasienter lære en rekke øvelser som kan hjelpe hjernen kompensere for svimmelhet. De fleste pasienter begynne ved å arbeide direkte med en terapeut for å lære øvelsene og deretter blir bedt om å fullføre dem på sin egen hjemme. Suksessen til VRT kan avhenge av mange faktorer, blant annet pasientens alder, koordinering og kognitive evner.

Epley manøver

Pasienter med BPPV forårsaket av krystaller i ørets bakre halvsirkelformet kanal kan ha de mest suksess behandle tilstanden med Epleys manøver, som også kalles en canalith reposisjonering prosedyre. Prosedyren innebærer en medisinsk faglig fjerne øret krystaller fra bakre halvsirkelformet kanalen og flytte dem til en annen kanal i det indre øret. Når de er flyttet, de er absorbert av kroppen, og pasienten bør slutte lidelse episoder av vertigo.

Vertigo Disease

Svimmelhet er vanligvis tenkt på som en sykdom, men er faktisk et symptom på et annet problem. Vertigo er preget av en spinning, hvirvlende svimmelhet som er forårsaket av en abnormitet med din likevekt (eller balanse). Det finnes flere typer vertigo: subjektive vertigo (den forstand at du er i bevegelse), objektiv svimmelhet (følelse av at objekter rundt deg er i bevegelse) og benign paroksysmal posisjon vertigo (som ofte fører til svimmelhet).

Fakta

Din indre øret spiller en nøkkelrolle i å opprettholde balanse. De ømfintlige indre strukturer i det indre øret blir referert til som det vestibulære system (som inkluderer lillehjernen, hjernestammen, vestibulære nerve og det indre øret struktur). Vestibular system er det som hjelper hjernen din fokus på visuelle objekter under flytting og assimilere sansene dine med bevegelser. Når du beveger hodet, labyrinten (en strukturell komponent i det indre øret) signaliserer informasjon til vestibular nerve. Vestibular nerve i sin tur sender denne informasjonen til din hjernestammen og lillehjernen.

Prevalens

National Institutes of Health anslår at 40 prosent av alle mennesker i USA oppgir opplever svimmelhet en eller flere ganger i løpet av livet. Vertigo er ansett å være en av de mer utbredte helseproblemer hos voksne og har en tendens til å være litt mer vanlig hos kvinner. Risikoen for å oppleve det øker med alderen.

Symptomer

Hvis du plutselig begynner å oppleve vertigo symptomer, har du mest sannsynlig har en lidelse av det perifere vestibulære system som benign paroksysmal posisjon vertigo (BPPV), Ménières sykdom eller vestibulær nevritt.

Disse vertigo symptomer oftest omfatter svimmelhet. Andre tegn er tap av balanse, endret eller uskarpt syn, tretthet, svakhet, hodepine, mangel på konsentrasjon, hjertebank, muskelsmerter, kvalme, oppkast, svekket tenkning, hukommelsesproblemer, følsomhet for lys og / eller støy og økt svette.

Sentrale vestibulære lidelser (som migrene eller slag) kan forårsake svimmelhet i tillegg til symptomer som alvorlig hodepine, dobbeltsyn, manglende evne til å snakke, tap av bevissthet, alvorlig svakhet, kvalme, oppkast og tap av koordinasjon.

Bevege hodet, snu mens du ligger nede eller skiftende posisjoner kan forverre symptomene dine.

Årsaker

Vertigo kan være forårsaket av medisinske tilstander som BPPV, Ménières sykdom, Cogan syndrom, øre forgiftning, hjerte-og karproblemer, hodeskade, hjerneslag, migrene, multippel sklerose, svulster og betennelser i vestibular nerve. Det kan også være forårsaket av medisiner som antidepressiva, diuretika, smertestillende midler, blodtrykk medisiner, antiepileptika, over-the-counter kulde medisiner, kinin og langvarig bruk av visse antibiotika. Eksponering for visse miljøgifter og kjemikalier som kvikksølv, tinn eller bly kan føre til øre forgiftning som skader det indre øret. Alkohol kan også resultere i midlertidig vertigo hos noen mennesker.

Diagnose / behandling

Ring legen din dersom du opplever svimmelhet symptomer. En skikkelig medisinsk diagnose er avgjørende for å identifisere årsaken til din svimmelhet. Trenger Legen kan utføre en nevrologisk undersøkelse, gjøre en MR (magnetisk resonans imaging) eller CT (computertomografi) skanne og trekke blod for blodprøver for å utelukke alvorlige medisinske tilstander.

Behandling er i stor grad avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker din svimmelhet. Det kan være så enkelt som å justere medisineringen. Andre behandlingstilbud omfatter VRT (vestibular rehabilitering terapi), en form for fysioterapi, som arbeider for å bedre balanse og koordinasjon, minimere faller, redusere svimmelhet og gjenopprette normal funksjon til din vestibulære systemet.

Globus & Vertigo

Globus & Vertigo


Globus - en kronisk klump i halsen, og vertigo - følelsen av å være ute av balanse, kan være forårsaket separat av spesifikke medisinske lidelser eller kan opptre samtidig på grunn av psykologiske faktorer, spesielt panikk-relaterte lidelser. Behandling for fysiske årsaker til svimmelhet varierer fra kirurgi på det indre øret til antibiotikabehandling. Globus har ingen kjent medisinsk kur, men teknikker som lindrer spenning - som bio tilbakemeldinger - ofte reduserer symptomene så det klarner opp på egen hånd.

Fysiske årsaker til Globus

Ofte referert til som en "klump i halsen," globus er vanligvis ikke smertefullt, men gjør det vanskelig å svelge og snakke tydelig. Globus kan være fysisk forårsaket av hals sykdommer som reflux laryngitt eller spasmer av cricofaryngal muskler i spiserøret. Det er sjelden en kreftsvulst fordi slike klumper ikke skaper de samme symptomene.

Psykologiske årsaker til Globus

Når ingen fysisk årsak kan diagnostiseres, slik det ofte er tilfellet, er psykologiske tilstander undersøkt, siden de ofte kan skape slike symptomer, men som regel bare i korte tidsperioder. Psykolog har funnet ut at globus - spesielt kombinert med svimmelhet - kan være en indikasjon på hysterisk nevrose forårsaket av stress og panikkanfall. Ofte symptomene klare opp når en vedvarende belastning er identifisert og fjernet, slik at en normal puls kan oppnås.

Behandling av Globus

Hvis globus er forårsaket av fysiske problemer i halsen, kan behandlinger som er knyttet til gastronomiske problemer noen ganger bringe lettelse. Hvis det er en hindring i halsen, er kirurgi brukes til å rette opp situasjonen. Også varme væsker og muskelavslappende anbefales å redusere symptomene. Avspenningsteknikker som bio-feedback og meditasjon kan lindre psykologisk globus.

Fysiske årsaker til svimmelhet

Kronisk vertigo er oftest assosiert med indre øret problemer som bakterielle infeksjoner eller Ménières sykdom. En annen vanlig årsak er begrenset blodsirkulasjonen til hjernen. Alvorlig svimmelhet er ofte ledsaget av øresus og hodepine eller migrene. Bevegelsen involvert i reise på fly eller båt også forårsake anfall av svimmelhet, men vanligvis klarner opp i løpet av timer for å fullføre reisen.

Psykologiske årsaker til svimmelhet

Siden vedvarende svimmelhet forsvinner ofte når en lidende slapper eller går på ferie, har psykologer vært i stand til å koble den til stressrelaterte lidelser som panikkanfall og hysteri. Kroniske psykologiske forhold som acrophobia (høydeskrekk) og agorafobi (frykt for offentlige steder) kan også forårsake alvorlige vertigo angrep.

Vertigo Treatment

Over-the-counter antihistamin medisiner som Dramamine eller Benadryl kan bidra til å avlaste vertigo symptomer, spesielt hvis de er forbundet med kvalme, samt urtemedisiner som ingefær-te. Akupressur håndleddet band ser ut til å hjelpe reisende håndtere med svimmelhet, men har ikke blitt vitenskapelig bevist å være effektive. Kirurgiske prosedyrer kan korrigere indre øret ubalanser eller døyve nervene som sender vertigo signaler til hjernen.

Hva er meningen med Vertigo?

Hva er meningen med Vertigo?


Vertigo er en sensasjon der noen kan føle deg svimmel, svak, ør eller ustø. Det kan være forårsaket av problemer med det indre øret eller en nevrologisk problem i hjernen. Ifølge National Institutes of Health, er vertigo en av de vanligste problemene oppleves av voksne.

Tegn på Vertigo

Den vanligste tegn på svimmelhet er en følelse av svimmelhet. Det finnes to typer vertigo: subjektive og objektive. Når noen føles som om området rundt henne er spinning, opplever hun subjektive vertigo. Hvis objekter innenfor området synes som om de er i bevegelse eller svaier, og personen opplever objektiv svimmelhet.

Andre symptomer på Vertigo

I tillegg til svimmelhet, andre symptomer på svimmelhet inkluderer tåkesyn, tretthet, hodepine, kvalme og oppkast. Symptomene på svimmelhet er ikke livstruende; men de kan være belastende og ubehagelig. Når noen opplever svimmelhet, han er i større fare for å støte på ting og fallende; eldre mennesker er spesielt utsatt for disse skadene.

Årsaker Vertigo

Den vanligste årsaken til vertigo er knyttet til problemer med det indre øret. Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er den vanligste formen for svimmelhet og kan være assosiert med hørselstap, nedsatt kognitiv funksjon og svekkelse av ansiktsmusklene. Cogan syndrom og Ménières sykdom kan også føre til svimmelhet og er ofte ledsaget med tinnitus (øresus) og progressive hørselstap.

Behandling

Behandling for vertigo avhenger av de underliggende årsakene. Dersom vertigo er forårsaket av en bakteriell infeksjon i det indre øret, og antibiotika er de vanlig behandlingsforløp. Vertigo relatert til Ménières sykdom eller andre forhold er behandlet på ulike måter noen ganger ved hjelp av medisiner eller fysiske øvelser. Vertigo, for det meste, er ufarlig. Det kan være irriterende og urovekkende, men det er ikke livstruende. Men når vertigo blir hyppigere, kan det være et tegn på en annen, mer alvorlig, problemet. En lege bør konsulteres når noen opplever hyppige problemer med svimmelhet; på den måten, skanner og testene kan utføres for å fastslå mulig årsak.

Livet med Vertigo

Mennesker som lever med tilstander som Ménières sykdom eller Cogan syndrom kan ha vansker med dagligdagse rutiner. Kjøring er ikke anbefalt for alle som opplever noen tegn til svimmelhet, og et akutt anfall av svimmelhet kan gjengi den lidende sengeliggende til episoden avtar. Repeterte vertigo kan være vanskelig å håndtere på grunn av virkningen på normale rutiner. Personer som lider av kronisk svimmelhet kan bli deprimert eller føler seg isolert på grunn av sin tilstand.

Komplikasjoner

Mens vertigo ikke er livstruende, kan det være komplikasjoner som et resultat av bivirkningene. Oppkast forekommer ofte med akutte tilfeller av svimmelhet, og mye oppkast kan føre til dehydrering. Balanse og koordinasjon problemer kan sette noen i fare for skader fra fall eller kjører inn i vegger eller hjørner. Kronisk svimmelhet kan også ha en negativ innvirkning på jobb og privatliv. Personer som har hyppige anfall av svimmelhet kan ha høyere forekomster av fravær på jobbene sine og kan kjempe for å holde tritt med daglige oppgaver.

Vertigo hos barn

Vertigo er en ubehagelig opplevelse for alle; for barn, kan opplevelsen være urovekkende og skremmende. Pediatric vertigo stammer fra to kilder: det er enten en godartet posisjonell vertigo skyldes en frykt for høyder; ekstrem eller malplassert vertigo hos barn, derimot, er et tegn på en sykdom eller tilstand som trenger å bli undersøkt av en lege. Adressering et barns bekymringer av vertigo, svimmelhet eller kvalme vil hjelpe dem å håndtere følelsen av vertigo og finne ut hva den underliggende årsaken kan være.

Identifikasjon

Et barn som opplever vertigo på grunn av en merkelig eller uvanlig posisjon som henger opp ned eller å være for høyt vil vise tegn til svimmelhet, kvalme og tidvis panikk. Denne typen svimmelhet kan behandles ganske enkelt ved å endre stilling: kommer ned fra høyder og hvile er den beste kur for godartet svimmelhet.

Barn som viser tegn på ekstrem vertigo i situasjoner der vertigo ville være uventet har en uidentifisert tilstand eller lidelse som krever medisinsk behandling. Ethvert barn som opplever vertigo i dagligdagse situasjoner må ha tilstanden vurdert av helsepersonell.

Effekter

Mens vertigo seg selv ikke er en sykdom, er det en alvorlig tilstand som skal behandles på riktig måte; vertigo (ikke forårsaket av høydeskrekk) hos barn er et tegn på annen sykdom eller tilstand og ikke en isolert syndrom i seg selv. Vertigo kan føre til et barn å lide av dårlig hånd-øye-koordinasjon, tregere utvikling i fysiske aktiviteter som å sykle, føler deg svimmel eller kvalm og opplever ringing i ørene (tinnitus). Andre tegn på svimmelhet inkluderer ubalanse eller problemer når han går, klager av spinning eller roterende opplevelser, klossethet eller hørselstap.

Betydning

Et barn som opplever ekstrem vertigo må bli sett av en lege eller helsepersonell spesialist; barndommen vertigo kan være en indikator for en hvilken som helst av flere sykdommer eller tilstander som krever behandling, medisiner eller terapi.

Årsaker til pediatrisk vertigo inkluderer hode eller nakkeskade, narkotika eller alkohol misbruk av mor under graviditet, immunsvikt lidelser, nevrologiske sykdommer som cerebral parese, hjernesvulster, hørselstap eller vestibulære lidelser.

Forebygging / løsning

For et barn opplever svimmelhet, behandlingen er svært avhengig av barnets alder og den underliggende årsaken til svimmelhet. Barn som har mer alvorlige lidelser vil gjennomgå medisinske og fysioterapi og i noen tilfeller større operasjon, mens et barn som vertigo er forårsaket av en skade kan bare trenger å gjennomgå fysioterapi. Visse øvelser kan brukes til å lære et barn hvordan å orientere seg i respons til opplevelsen av svimmelhet og så håndtere virkningene på en konstruktiv måte.

Betraktninger

Ethvert barn som viser tegn på ekstrem svimmelhet i en situasjon der vertigo ville være uventet bør tas for å se en lege. En MR eller CT scan kan være nyttig for å bestemme årsaken til svimmelhet og hvilke skritt må tas for å behandle både svimmelhet og dens underliggende årsaken. Som ekstrem vertigo kan ha vidtrekkende konsekvenser for et barns utvikling, inkludert tap av hørsel eller problemer utviklings romlig koordinering, bør alle barn viser tegn til svimmelhet bli sett av en lege.

Tegn og symptomer på Lyme sykdom

En infeksiøs tilstand, Lyme sykdom forårsaket av i det minste tre separate bakteriearter. I USA, er Borrelia burgdorferi bakterier hovedansvarlig for denne sykdommen. Det blir overført til mennesker via flått som er infisert med bakterien.

Tidlige tegn

Tidlige tegn på Lyme sykdom inkluderer: hodepine, feber, tretthet og depresjon. En person med denne tilstanden kan vise noen eller alle av disse tegnene.

Hudutslett

Erythema migrans er et karakteristisk utslett av de som lider av Lyme sykdom. Dette utslett kan vises så snart en dag etter flåttbitt eller så lenge som en måned senere. Det er den første synlige tegn på nærvær av bakterier.

Antibiotika

Tidlig behandling av antibiotika for Lyme sykdom mange ganger lindre symptomene. Men dette er ikke sant i alle tilfeller. Noen ganger tretthet, kognitive problemer og søvnvansker utvikler og er ikke lettet med antibiotika.

Forsinket behandling

Når Lyme sykdommen ikke behandles i de tidlige stadier, kan det påvirke hjerte, ledd, øyne, hjerne og nervesystemet.

Kommet Symptomer

I de sene stadier av kommet Lyme sykdom, kan ytterligere invalidiserende symptomer oppstår inkludert: blæreproblemer, facialisparese, vertigo, og i noen sjeldne tilfeller, psykose.

Vertigo Triggers

Vertigo Triggers


Noen gang føler at din verden er spinning og du er ikke sikker på hvorfor? Vertigo, også kjent som svimmelhet, er et symptom på en sykdom eller noe ute av balanse i kroppen din. Personer klaget over svimmelhet kan oppleve sensasjonen av spinning, hvirvlende, svimmelhet, ustøhet eller følelse som de kan besvime. Vertigo er vanligvis en indre øret problem og er et vanlig helseproblem hos voksne.

Hvorfor er My Head Spinning?

Svimmelhet resultater når det er en forstyrrelse i en av de områder av det vestibulære system, som omfatter det indre øret, vestibulære nerve, hjernestammen, og cerebellum.

Vertigo Symptomer

Vertigo er vanligvis identifisert av en svimmel, ør følelse eller føler at du og din verden er spinning hver gang du flytter. Men vertigo kan også bære symptomer på kvalme, synssvekkelse, tretthet, rask hjerterytme, svetting, muskelsmerter, kognitiv svikt og følsomhet for lys og lyd. I tillegg til svimmelhet, kan andre perifere vestibulære lidelser omfatter øret press, øresus eller hørselstap. Svimmelhet forårsaket av et slag eller migrene eller annen sentral vestibulær lidelse kan inkludere symptomer på nedsatt bevissthet, manglende evne til å snakke, muskelsvakhet og mangel på koordinering. Den primære risikoen for å vertigo er økt sjanse for å falle og mulig skade på grunn av opplevelser av svimmelhet og ustabilitet.

Perifere vestibulære Vertigo Triggers

Indre øret lidelser kan være forårsaket av indre øret infeksjoner, hodeskade, bygge opp av kalsium og protein krystaller i øregangen og indre øret degenerasjon. Medisiner, miljømessige kjemikalier og giftstoffer, og alkohol kan også føre til svimmelhet. Viral eller bakteriell ørebetennelse, forkjølelse, influensa, hjernehinnebetennelse, skader og hodeskader eller andre årsaker til betennelse til øret og hjernen membraner kan alle gi symptomer av vertigo.

Sentral vestibulær Vertigo Triggers

Vertigo kan også være et symptom på en mer alvorlig lidelse, inkludert kardiovaskulære lidelser, migrene, multippel sklerose, svulster, hjerneslag og andre forstyrrelser i sentralnervesystemet, hodeskader og noen lidelse der en kroppslig system er ute av balanse. Din lege vil finne årsaken til din svimmelhet ved å administrere en fysisk og nevrologisk undersøkelse, og hvis nødvendig, vil han be om blodprøver, imaging tester og nevrologiske tester for å diagnose lidelsen forårsaker din svimmelhet.

Vitaminer for Ménières sykdom

Fire symptomer karakteriserer Ménières sykdom: fluktuerende hørselstap, øresus (tinnitus), en tett følelse i øret, og vertigo - svimmel staver som er de mest invalidiserende symptom. Pasienter opplever en stor variasjon i hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene.

Ménières er mystisk, men det er forårsaket av overskytende endolymph, væsken i det indre øret som regulerer balansen. Mange behandlinger er utviklet for å hindre eller redusere denne væsken oppbygging.

Blodsirkulasjonen

Noen reserachers tror sterk sirkulasjon kan redusere Meniere-symptomer. For å nå dette målet, prøve: niacin (vitamin B3), B-kompleks vitaminer, Vinpocetin, cayenne eller Ginkgo biloba.

Mer gunstige stoffer

Noen studier implisere enkelte mangler i Ménières. For å bekjempe disse deficiences, prøve: mangan, magnesium, sitron bioflavonoider (de kan styrke cellemembranene å bedre inneholde væske), Ventigoheel (for svimmelhet) eller koenzym Q10 (det kan forbedre tinnitus).

Prøving og feiling

Hva utløser eller forverrer Meniere-symptomer hos en pasient kan ikke være problematisk for en annen. Tilsvarende hva lindrer symptomer for en person kan være noen hjelp til en annen lidende. Du må kanskje prøve en rekke vitaminer eller kosttilskudd for å finne en som lindrer symptomene dine.

Betraktninger

Et annet tankekors karakteristisk for Ménières er at symptomene kan variere mye over tid, forverring eller forbedring. Så selv om du har funnet et vitamin som gjør at du føler deg bedre, husk det kan ikke hjelpe permanent. Så igjen, kan symptomene forsvinne, slik at vitamin unødvendig.

Advarsel

Hvis du har Ménières, snakk med legen din før du tar et vitamin eller kosttilskudd, fordi noen er giftig i store doser eller farlig når den kombineres med visse legemidler. Du bør også legge bare ett nytt stoff til kosthold om gangen, for å gjøre det enklere å identifisere hva som lindrer symptomer og hva som ikke har noen effekt.

Hvordan diagnostisere Ménières sykdom

Hvordan diagnostisere Ménières sykdom


Ménières sykdom er en komplisert tilstand; leger fortsatt ikke kan fortelle oss hva som forårsaker det. Symptomene på tilstanden, som inkluderer vertigo angrep, øresus og press på ørene, også er funnet i andre forhold. En nøyaktig diagnose av Ménières sykdom kan kreve mange besøk til flere forskjellige spesialister.

Hvordan diagnostisere Ménières sykdom

•  Fyll ut en detaljert anamnese med din fastlege. Legen vil stille spørsmål om blodtrykket, kolesterolnivået og om du har diabetes. Disse forholdene kan etterligne symptomene på Ménières sykdom under visse omstendigheter.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt en allergisk reaksjon, en alvorlig infeksjon eller øyeskader. Siden øyne, ører og hals er nært koblet til, kan andre sykdommer har symptomer som ligner på Ménières sykdom.

Få en full øre eksamen. Legen vil se inn i ørene, samt utføre en hørselstest. Hvis du opplever en følelse av trykk i ett av ørene dine, må du huske å fortelle legen din. Vær også oppmerksom på om du har noen ringing eller tinnitus i ørene. Pass på at legen bemerker de eksakte frekvenser som du har problemer med hørsel, fordi det er viktig å ha et presist portrett av midlertidig hørselstap å diagnostisere Ménières sykdom.

Ha Magnetic Resonance Imaging (MRI) gjort. En MRI skaper et klart bilde av skallen din. Dette er gjort slik at legene kan se etter noen hjernen lidelser, svulster eller hjernevev skade. Slike hjernen problemer kan skape vertigo angrep som mange Ménières pasienter opplevelse.

Få en roterende stol test. Testen er enkel. Du vil bli bedt om å sitte i en spesiell stol som roterer i en sirkel. Et okular vil måle hvor øynene reagerer på bevegelse. Maskinen måler hvor svimmel du får. Personer med indre øre problemer, som de vanligvis på Ménières pasienter, vil få mindre svimmel enn vanlige folk.

Hint

  • Ménières sykdom er sjelden, så det er sannsynlig at legene vil oppdage en annen årsak til symptomene dine, som behandles tilstanden høyt blodtrykk.
  • Du vil sannsynligvis nødt til å gå til et stort sykehus for å få en roterende stol test. Denne del av utstyret er så dyrt, mange leger har til å dele den.

Slik unngår du at Vertigo

Slik unngår du at Vertigo


Svimmelhet er ofte antatt å være hvilken som helst type av svimmelhet, vertigo, men faktisk er en virkelig tap av balanse vanligvis på grunn av en indre øret problem. Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), labyrinthitis, og Ménières sykdom er dens de vanligste årsakene. Hver av disse har sine egne metoder for behandling og forebygging som kan hjelpe lindre svimmelhet og kvalme i forbindelse med svimmelhet. Les videre for å lære mer.

Slik unngår du at Vertigo

BPPV

Utfør øye øvelser. Disse inkluderer ser opp og ned, side-til-side, og fra nært til fjernt. Begynn sakte og gradvis bygge opp fart.

Flytt hodet til foran og bak og vri det fra side til side begynner sakte og bygge opp fart.

Bøy i midjen å berøre gulvet og vri fra venstre til høyre.

trekke på skuldrene og flytte dem i en sirkulær bevegelse.

Bruk en ball for å bidra til å utvikle bedre hånd-øye-koordinasjon. Kast den fra den ene siden til den andre både over hodet og ned rundt bena.

Endre kroppsstillinger. Flytt fra sittende til stående, snu seg rundt i en sirkel, gå med en ledsager mens kaste ballen frem og tilbake, og gå frem og tilbake mens fokus på et fast punkt.

Ly på ryggen og rulle hodet fra side til side. Utføre samme bevegelse separat med hele kroppen også. Også sitte rett opp fra denne posisjonen så vel som fra liggende på din side.

Forsøk disse øvelsene med øynene lukket i tillegg.

Labyrinthitis

Se legen din som kan forskrive antibiotika for å lindre symptomene på svimmelhet. Labyrinthitis forårsaker irritasjon og noen ganger hevelse i det indre øret og medisiner kan være den beste måten å behandle symptomer forbundet med dette.

Hold fortsatt, ikke prøv å lese, og unngå sterkt lys mens lider en bout med svimmelhet forårsaket av labyrinthitis. Unngå disse aktivitetene bør minske symptomene.

Sakte gjenoppta normal aktivitet etter et angrep for å tillate kroppen å gradvis venne seg til bevegelsen igjen. Flytt varsomt, ikke gjør noen brå eller skarpe bevegelser som kan utløse en gjentakelse av vertigo.

Ménières sykdom

Spis en lav-salt diett. Dette kan bidra til å redusere mengden av væske bygget opp i øret, og hindre at problemer oppstår. Du vil også være lurt å ta hensyn til de andre matvarene du spiser og se om det er noen sammenheng mellom dine angrep og bestemte matvarer. Hvis så, unngå disse matvarene.

Tren regelmessig. I tillegg til å hjelpe deg å holde deg i form, kan trening også redusere stress, en annen trigger til svimmelhet forårsaket av Ménières sykdom.

Ganske røyke hvis du er en røyker.

Ta foreskrevet medisin hvis og når du føler et angrep kommer på. Legen din kan foreskrive medisiner for å lindre symptomene på svimmelhet.

Hint

  • Dette er alle en del av de Cooksey-Cawthorne øvelser designet for å behandle BPPV.
  • Konsultere legen din før du prøver å behandle enhver medisinsk tilstand på egen hånd.