Digidexo.com

The History & Discovery of Diabetes

The History & Discovery of Diabetes


Diabetes mellitus er en sykdom der en person utvikler enten lave glukosenivåer (hypoglykemi) eller høyt blodsukkernivå (hyperglykemi) som et resultat av utilstrekkelig insulin i kroppen eller feil respons på insulin ved kroppens celler. Insulin, et hormon i legemet produsert av bukspyttkjertelen, gjør det mulig for celler i kroppen for å omdanne glukose til glykogen, som kan lagres i overskudd i kroppen uten skadelige effekter. Personer med ekstremt høye blodsukkeret vil noen ganger ha "søt" eller "fruktig" pust og kan gå inn og ut av bevissthet. Hvis dette skjer, kontakt lege umiddelbart ved å ringe 911. Denne sykdommen kan være dødelig hvis den ikke behandles og regulert av kosthold og medisiner.

Funn av Diabetes

Historien og oppdagelsen av diabetes går tilbake over 2000 år. En gresk lege ved navn Aretoeus ga sykdommen navnet "diabetes", som på gresk betyr "sug". Dette navnet var på grunn av hyppig vannlating forbundet med sykdommen. Diabetes ble først dokumentert i medisinsk tekst i 1425. I 1675 ble navnet "mellitus" som betyr "honning" på latin lagt til navnet av Dr. Thomas Willis. Denne tillegg ble inspirert av prøvetaking den søte smaken av urin fra en pasient som lider av denne tilstanden.

Symptomer på Diabetes

De mest typiske symptomer på diabetes inkluderer en tilstand av økt tørste (poludipsia), en tilstand av hyppig vannlating (polyuri) og en tilstand av økt sult (polyfagi). De mer avanserte stadier av diabetes kan diagnostiseres ved å måle blodsukkernivået av legemet som vanligvis er unormalt høy. Andre symptomer på diabetes er uvanlig vekttap, tretthet, tåkesyn, magesmerter, og prikking eller nummenhet i hender og føtter.

Typer av Diabetes

Roger Hinsworth oppdaget to typer diabetes i 1935, men nå vet vi flere typer diabetes, og de inkluderer følgende:

Type 1 diabetes er den vanligste typen som finnes hos barn, og formelt kjent som juvenile diabetes. Kroppen produserer ikke insulin tvinge personer til å bli insulinavhengig. Disse individuelle tendens til å ha ekstremt høye glukosenivåer. Type 2-diabetes er den vanligste typen av diabetes samlet, og individer meget sjelden viser symptomer på sykdommen. Blodsukkeret kan kjøre høy eller lav. Svangerskapsdiabetes oppstår under svangerskapet. Rundt 28. uke av svangerskapet en kvinnes blodsukkeret kan bli høy, men forekommer i om lag 4 prosent av alle svangerskap. Det forbedrer vanligvis eller forsvinner helt etter fødsel. Men hvis ikke overvåket, kan det føre til skadelige effekter på barnet. Pre-diabetes er en tilstand av en unormalt høye blodsukkeret. Det er imidlertid ikke høy nok til å diagnostisere type 2 diabetes. Dette er en svært sjelden form for diabetes.

Funn av Insulin

En kirurg, Frederick Banting, og hans assistent Charles Best fra Ontario, Canada er kjent for oppdagelsen av insulin i 1921. I et forsøk på å hjelpe en alvorlig diabetiker hund, injiserte de dyret med en hjørnetann bukspyttkjertelekstrakt, holde hunden i live 70 dager. Kolleger av Dr. Banting, Dr. Collip og Dr. Macleod, assistert Banting og Best in raffinering insulin ekstrakt. Den raffinerte ekstrakt ble senere brukt i en ung gutt navn Leonard Thompson som var døende av diabetes. Dette i sin tur reddet guttens liv, og ordet spredte seg raskt om fordelene ved å bruke insulin.

Moving Forward

Siden oppdagelsen og vellykket avgrensning av insulin ca 90 år siden, har forskning for en bedre behandling for diabetes og kanskje en kur pågått. Fremgang for bedre behandling av diabetes blir stadig går fremover med oppdagelsen av glukose meter i 1969 av Dr. Richard Berstein med Ames Diagnostics til insulinpumpen som ble opprettet i 1979. Den insulinpumpe gir en person en kontinuerlig dose insulin, etterligne kroppens normale bukspyttkjertelen prosess.

Normale Glukosenivåer og Testing

Personer med diabetes må alltid overvåke sine blodsukkernivåer. I dag kan dette gjøres enkelt fra hjemmet med en maskin som kalles en glukosemåler eller glukosemåler. Hver glukosemåler er forskjellig, men kommer med enkle instruksjoner om hvordan du bruker maskinen. Blodsukkermetre blir bedre hele tiden, og de fleste av dem kan gi deg resultater i løpet av noen sekunder. Normale fastende glukose nivå bør være mellom 70 og 130, men bør være under 180 hvis du nylig har spist. Den beste måten å overvåke glukose er å sjekke sukker om morgenen når du våkner, to timer etter måltider og rett før sengetid. Hold en logg for å spore blodsukkeret til å gi deg en mer nøyaktig, normalt nivå av dine individuelle glukosemåling.