Digidexo.com

Grunner for en overaktiv blære

Grunner for en overaktiv blære


En overaktiv blære manifesterer som ukontrollerbare oppfordrer til å urinere. En overaktiv blære kan føre til tap av kontroll over vannlating eller inkontinens; vedvarende følelse av behovet for å urinere, i overkant av åtte ganger om dagen eller behovet for å vekke to eller flere ganger i løpet av natten for å late vannet, en tilstand som kalles nokturi. En overaktiv blære kan ha en rekke systemiske årsaker, fra mild til alvorlig - det kan være en bivirkning av visse medisiner, og det kan være en advarsel tegn på kreft. Det er viktig å søke medisinsk hjelp for å sikre riktig diagnose og få riktig behandling for det underliggende problemet.

Nevrologiske lidelser

I noen tilfeller kan nevrologiske lidelser forstyrre kroppens kommunikasjon for å kontrollere blæren funksjon. Hjernen din forteller blæren det er fullt, og blæren reagerer ved å tømme innholdet når det når omtrent tre fjerdedeler av sin kapasitet. Slike nevrologiske lidelser som Parkinsons sykdom forstyrre hjernens nervebaner, og hjernens signal til blæren ikke fungerer riktig, noe som kan føre til en overaktiv blære.

Diabetes

I noen tilfeller, kan diabetes tilskrives symptomer på en overaktiv blære. Som diabetes utvikler seg, kan det føre til ødelagte nerver. Hvis diabetes står ubehandlet, kan de nervene som styrer signalene til blæren blir forstyrret av sykdommen, som kan da føre til blære-relaterte komplikasjoner. Den diabetiker kropp, spesielt hvis ubehandlet, prøver også å kvitte seg med overflødig glukose, som også kan føre til en strøm i overkant urin og be behovet for å urinere oftere.

Infeksjoner

Infeksjoner som en urinveisinfeksjon kan simulere symptomer på en overaktiv blære. Når bakteriene begynner å bygge opp i urinveiene, kan komplikasjoner oppstå som et resultat som føler behovet for å urinere hele tiden eller smertefull vannlating. Hvis urinen er overskyet, er en feber stede, eller blod er i urinen, bør du søke lege for en riktig diagnose og starte behandling.

Medisiner

Noen anvendelser av visse medikamenter kan føre til at blæren til å øke urinproduksjonen. Mens enkelte medisiner fremme blæren aktivitet, mens andre kan kreve eller oppmuntre et høyere inntak av væske, som også kan føre til økt vannlating. Medisiner som kan forstyrre blærefunksjonen inkluderer antidepressiva, beroligende midler, diuretika og narkotika.

Prostata Problemer

For menn, kan en overaktiv blære være et resultat av en av tre nedbrutt relaterte problemer: postatitis (betennelse i prostata), benign prostatahyperplasi (forstørrelse av prostatakjertelen), eller prostata kreft behandlinger (noen behandlinger kan føre til lekkasje urin). I noen tilfeller kan behovet for å urinere blir hyppig, vanskelig, eller smertefull, og blodet kan bli funnet i urin. Disse symptomene kan være tegn på prostatakreft, og riktig medisinsk diagnose og behandling bør søkes umiddelbart.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, kan frekvensen i vannlating føre til blandingsinkontinens der urgeinkontinens er kombinert med stressinkontinens. Stressinkontinens refererer til tap av kontroll over vannlating når du anstrenge deg, enten gjennom trening eller når du hoster eller ler. Urgeinkontinens refererer til følelsen eller behovet for å urinere som er sammen med den manglende evne til å kontrollere urinering.