Digidexo.com

Energi Foods for idrettsutøvere

Karbohydrater er kroppens foretrukne energikilde. Spise mat som inneholder store mengder karbohydrater som poteter, pasta, hele korn og frukt vil hjelpe en utøver trene hardere og prestere bedre.

Havregryn

Havremel, spesielt valset havre, er den beste mat for energi fordi det forsinker absorpsjonen av glukose, en viktig karbohydrat. Den forsinket absorpsjon gjør utøveren til å opprettholde energinivået og dempe appetitten for maksimal ytelse. Havre inneholder også sink og B-vitaminer, som er viktige energikilder.

Fettfattig yoghurt

Low-fett vanlig eller usøtet yoghurt fremmer glykogen etterfylling, hjelper med muskel utvinning og er rik på vitamin B-12, som hindrer tretthet. Yoghurt er også en utmerket kilde til kalsium, som støtter friske bein.

Blåbær

Blåbær, høy i karbohydrater og fiber, vil tillate utøveren til å opprettholde energinivået for en lengre periode. Blåbær kan også bidra til bedre hukommelse, balanse og koordinasjon, og deres naturlige antioksidantegenskaper kan bidra til å hindre celleskader.

Søtpoteter

Søtpoteter forbedre muskel utvinning, men er også en utmerket kilde til antioksidanter. Rik på vitamin C og E, kan søtpoteter også hindre celleskader forårsaket av miljøfaktorer som ekstreme temperaturer forurensning eller. Søtpoteter er også en god kilde til jern, et næringsstoff som er nødvendig for å produsere oksygen under ytelse.

Andre energi Foods

Laks, linsesuppe, fersk fiken, ristede kastanjer, ris kli, fullkornspasta og appelsiner er også gode kilder til energi for idrettsutøvere.