Digidexo.com

Sykdommer som forårsaker Cluster Hodepine

Sykdommer som forårsaker Cluster Hodepine


Cluster hodepine er episoder av umåtelig smertefull hodepine som har en tendens til å komme i forutsigbare bølger med perioder med remisjon i mellom. De forferdelige hodepine, med kallenavnet "selvmords hodepine," er allment ansett for å være den verste smerten et menneske kan muligens føle og har vært knyttet til en rekke sykdommer. Mens ingen bevis har vist at en bestemt sykdom faktisk forårsaker klyngen hodepine, har mange studier vist at cluster hodepine forekommer oftere hos personer som har visse sykdommer, tidligere forhold og ubalanser.

Hjertesykdom

En fersk undersøkelse fastslått at cluster hodepine forekommer oftere hos pasienter med hjerte sykdommer som påvirker pulsmønstre. Når luft og blod ikke er skikkelig sirkulert og regulert i hjertet, når denne dårlige kvalitet blod hjernen, utløser en reaksjon i hjernen som forårsaker en betennelse. Denne betennelsen kan føre til en alvorlig hodepine.

Melatonin Ubalanse

Lave nivåer av melatonin har vært knyttet til å klynge hodepine, og melatonin kosttilskudd har vist seg å redusere cluster hodepine hos noen pasienter. Melatonin regulerer de cirkadianske rytmer av hjernen, som er i det vesentlige den biologiske klokken innenfor hver person. Når denne biologiske klokke blir ute av sync, utgivelser hjernen feil mengder kjemikalier, som kan føre til en betennelse og forårsake hodepine. Denne teorien har ikke blitt bevist, men mange forskere mener at koblingen til melatonin og cluster hodepine er sterk på grunn av den sykliske, nesten klokkelignende presisjonen som hodepine oppstår.

Kortisol Ubalanse

Kortisol ubalanser har vært nært knyttet til cluster hodepine. Selv om det ikke er påvist at dips i kortisolnivåer Årsak cluster hodepine, studier har vist at personer som lider av cluster hodepine vanligvis har lavere nivåer av kortisol enn folk som ikke lider av cluster hodepine. Kortisol regulerer stresshormoner i hjernen. Når kortisolnivået dip, er disse stresshormoner ikke regulert skikkelig. Hvis for mye av en spesiell belastning kjemisk slippes, blir hjernen betent og en alvorlig hodepine kan forekomme.

Serotonin Ubalanse

Når serotonin er ute av balanse, har signalene i hjernen ikke sende riktig og kan utløse cluster hodepine. Serotonin, i kombinasjon med melatonin, regulerer de cirkadianske rytmer av hjernen. Når en person har en serotonin ubalanse, frigjør hjernen feil mengder kjemikalier, som kan føre til en betennelse og forårsake hodepine.

Karsykdommer

Karsykdommer, som er en abnormitet av blodårene i hjernen, har vært knyttet til cluster hodepine. Karsykdommer inkluderer Buerger sykdom, blodpropp, koldbrann, og vaskulitt. Problemer med blodårene i hjernen kan forårsaker klyngen hodepine på mange forskjellige måter. For mye eller for lite oksygen sirkulerer i blodårene kan føre til betennelse, som kan hevelse av blodårene.

Hodeskade

Stump traume mot hodet, hjernerystelser eller whiplash er ofte forbundet med senere forekomster av cluster hodepine. Skade arteriene i nakken er også gjerningsmannen for årsaken til cluster hodepine. Enhver skade i hodet kan føre til hjernen til å reagere ved å sende spesielle mengder av forskjellige kjemikalier til det punktet, noe som resulterer i hodepine i mange år eller resten av en persons liv.