Digidexo.com

Hvordan takle Cellulitt

Hvordan takle Cellulitt


Cellulitt kan være en hvilken som helst infeksjon i huden, men de aller fleste tilfellene er forårsaket av bakterien Staphylococcus aureus eller Streptococcus pyogenes. Enkeltstående episoder vanligvis stammer fra en pause i huden, men gjentakende episoder er mer sannsynlig forårsaket av fedme, trykksår og venøs insuffisiens. Enkle tilfeller av appelsinhud forsvinner vanligvis uten behandling, men kompliserte tilfeller kan være dødelig.

Hvordan takle Cellulitt

•  Vær forberedt på et sykehusopphold hvis du har et alvorlig tilfelle av appelsinhud, særlig i ansiktet. Disse sakene krever vanligvis én til to dager med intravenøs antibiotika før de kan bli re-evaluert for forbedring.

Ta alle medisiner som foreskrevet og følge opp med legen din når den er borte. Påfør varm komprimerer og heve armen eller benet for å redusere hevelse. Du kan også trenge smertestillende midler.

Bruk støttestrømper for å hindre væske buildup. Tromboflebitt er en vanlig komplikasjon av appelsinhud i nedre ekstremiteter.

Øvelse riktig hud hygiene for å hindre gjentakelse. Diabetikere er spesielt utsatt for cellulitt på føttene og brenne ofre som har fått en hud pode kan utvikle cellulitt på brannskadde området.

Unngå mulige smittekilder som for eksempel syke familiemedlemmer, rått kjøtt og jord så mye som mulig, spesielt nær brudd i huden. Høyrisikopasienter bør bruke verneklær og utstyr så mye som mulig for å hindre skader på huden.

behandling av soppinfeksjoner som fotsopp aggressivt. Spør legen din om soppdrepende medisiner for vanskelige eller gjentakende tilfeller.