Digidexo.com

Naturlige urter som øker Serotonin

Produseres i hjernen, er serotonin et kjemikalie som spiller en viktig rolle i en persons mentale velvære. Personer med lavt serotonin nivåer kan lider av depresjon eller vise brå atferdsendringer. Serotonin mangler kan også føre til angst, sinne og aggresjon. Det finnes medikamenter som kan bidra til å gjenopprette disse nivåene. Men for folk som ønsker å bruke naturlige behandlinger, det er urter som kan øke serotoninnivået.

Funksjon

En nevrotransmitter reléer meldinger mellom ulike hjerneceller. Serotonin er en nevrotransmitter eller kjemisk budbringer finnes i hjernen som har mange funksjoner. Det hjelper i å regulere stemninger, søvn, kroppstemperatur, appetitt og metabolisme. Det spiller også en rolle i å lindre depresjoner og andre psykiske og følelsesmessige forhold. Derfor kan en ubalanse i serotonin nivåer føre til alvorlige helseproblemer. Lave nivåer av serotonin kan føre til depresjon, angst, tristhet og andre atferdsendringer.

Betydning

Til å behandle depresjon og andre mentale tilstander assosiert med serotonin-mangel, legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan være en første forsvarslinje. SSRI arbeid ved å hemme gjenopptak av serotonin i hjernen, som i sin tur øker serotoninnivåer i rommene mellom hjerneceller.
En naturlig måte å øke serotonin er å bruke urter som johannesurt som kan ha en lignende effekt til noen SSRI medikamenter. Ginseng er en annen tradisjonell urt som brukes til å behandle noen symptomer på serotonin-mangel som depresjon og angst.

Johannesurt

For århundrer, herbalists brukte johannesurt å behandle plager som inkluderte sår, kutt, brannskader, angst, søvnløshet og depresjon. I dag er denne urten et populært middel for depresjon. Ifølge National Institutes of Health, visse studier og data tyder på at for mild til moderat depresjon Johannesurt kan være så effekten som noen SSRI. Imidlertid er mer forskning er nødvendig for å vise dens sanne effekt i behandling av depresjon. En kjemisk kalt hyperforin funnet i denne urten kan bidra til å hemme serotoninopptaket.

Ginseng

I tradisjonell kinesisk medisin, er ginseng et naturlegemiddel som brukes for plager som depresjon, søvnløshet og tretthet. Naturmedisinere hevder at ginseng øker en persons følelse av velvære og bekjemper fysisk og psykisk stress. Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, kjemikalier i ginseng heter ginsenosides ser ut til å være ansvarlig for de medisinske egenskapene forbundet med denne urten.
Ginseng kan øke serotoninnivået. Men tar serotoninøkende medikamenter eller urte kosttilskudd som ginseng og johannesurt kan føre til en opphopning av serotonin i kroppen. Dette kan føre til en tilstand som kalles serotonergt syndrom, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer (se Ressurser).

Advarsel

Selv om disse urtene kan øke serotonin, er det ingen vitenskapelige bevis som understøtter bruken av disse urter for å behandle depresjon eller andre helsetilstander. Folk bør konsultere sin lege.
Det er bivirkninger knyttet til begge disse urter. I noen mennesker, mulige bivirkninger ved bruk av johannesurt og ginseng er mageproblemer og hodepine. Johannesurt kan samhandle med legemidler som antidepressiva og antikoagulantia.