Digidexo.com

Hvordan Design et sunt kosthold for en dag

Planlegger et sunt kosthold for en dag kan være morsomt og enkelt. De fleste mennesker liker å planlegge sunne dietter for en enkelt dag hvis de er ute og reiser eller har en heldagshendelse til å delta. Du kan også planlegge et sunt kosthold for en hel dag hjemme. Ifølge Mayo Clinic, består en sunn diett av rå frukt, grønnsaker og magert kjøtt. Hvis du ikke klarer å spise kjøtt opt ​​for vegetariske protein valg som bønner eller spirulina. Spirulina er en blå grønn sjø alger som kan finnes på de fleste helsekostbutikker. The American Heart Association sier også at et sunt kosthold bør inneholde sunt fett og oljer som tran eller laks. Disse gode fettstoffer forbedre hjerte, hjerne og hud helse.

Hvordan Design et sunt kosthold for en dag

•  Skriv ned hvor mange personer du trenger å mate på notisblokken. Er måltid bare for din familie hjemme eller er måltid for en hendelse? Hvis du kommer til å gå ut av hjemmet, velger tørre matvarer og grønnsaker som ikke trenger å bli kokt. Skriv ned hva du trenger til frokost, lunsj og middag. Et sunt måltid bør bestå av grønnsaker som gulrøtter og frukt som jordbær og druer. Du kan også velge de mest populære frukt og grønnsaker som er i sesong. Sunn snacks er epler, selleri og peanøttsmør og streng ost.

Be familie, venner eller hvem du er fôring, hva slags sunn mat de liker å spise og planlegge måltidet rundt dette. Sørg for å inkludere sunne drikker på listen som sukker-fri te eller flaskevann. Kjøp sunt fett og oljer som mandler, solsikkefrø og tran. Du kan legge til tran til vann eller bare drikke en liten cap full. Frø og nøtter også gjøre stor snacks i løpet av dagen.

Skriv ned en liste over mat du trenger å kjøpe i butikken for måltidet plan. Pass på å også skrive ned hvor mye du må passe på at du kjøper nok for alle.

Finn ut om alle matvarer du trenger kan kjøpes på vanlig matbutikk, eller hvis du trenger å kjøpe noen av ingrediensene på spesialitet eller helsekostbutikker. Sørg for å kjøpe ferske råvarer som frukt og grønnsaker dagen før de skal spises for å unngå svinn.

Spis og nyte alene eller sammen med familie og venner. Ta stolthet i å vite at du har planlagt en super sunt kosthold for dagen.

Hint

  • Noen ganger kan det virke overveldende planlegge måltider selv for bare en dag. Det er så mange ulike matvarer å velge mellom og noen mat kombinasjoner går bedre med andre. Fett og proteiner har en tendens til å gå godt sammen.
  • Frukt er vanligvis spises på tom mage fordi gre frukt med for mange andre matvarer kan forårsake magesyke. Du kan kombinere frukt i planen, men ta fordøyelsesenzymer hvis du har en sensitiv mage. Du kan også ta en spiseskje tran med frukt å legge til sunt fett og balansere ut sukker.
  • Et eksempel på et sunt måltid for en hel dag ville være:
  • Frokost: Yoghurt, jordbær tran og mandler.
  • Snacks: epler, streng ost og andre grønnsaker.
  • Lunsj: Tyrkia smørbrød, gulrot og druer.
  • Middag: Laks med spinat og en grønn salat.
  • Hvis du spiser middag på farten ut av hjemmet, ville et annet alternativ være en grønn salat med kald kylling strimler.