Digidexo.com

Forvaltnings Retningslinjer for koronarsykdom

Koronarsykdom, der blodårene som frakter blod til hjertet blir tilstoppet, er den vanligste typen av hjertesykdom og er den ledende årsaken til hjerteinfarkt. Koronarsykdom kan også svekke hjertet over tid fordi oppbygging i arteriene forhindrer en tilstrekkelig tilførsel av blod fra å nå hjertet, som fører til endringer i hjerterytmen, og hjertesvikt. Retningslinjene for håndtering av koronarsykdom fokus på endringer i livsstil, medisiner for å lindre symptomer eller langsom oppbygging av plakk, og kirurgiske prosedyrer for å rense eller re-rute blokkerte arterier.

Livsstilsendringer

Den ledende behandling anbefaling om å behandle koronarsykdom er å gjøre endringer i pasientens livsstil - de fleste av disse endringene er å endre kosthold og økt mosjon. Retningslinjene foreslår at pasienter bør følge et hjerte-sunt kosthold som fokuserer på mindre rødt kjøtt, lav-eller redusert fett meieriprodukter, hele korn, frukt, grønnsaker og mager fisk og kjøtt. For å oppnå og opprettholde et blodtrykk på 120/80 mm / Hg er kritisk, så er å kontrollere kolesterolnivåer. Leger anbefaler at pasienter bør holde LDL kolesterol under 100 mg / dL. Pasienter som røyker bør slutte; retningslinjene selv anbefaler at pasienter med koronarsykdom unngå passiv røyking så mye som mulig. En annen ledende livsstilsendring nevnt i de fleste retningslinjer for behandling er å lære hvordan de kunne håndtere stress. En hyppig trigger for hjerteinfarkt er en stressende hendelse. Pasienter som utvikler sunne måter å håndtere stress - for eksempel trening - vil klare seg bedre enn de som administrerer stress i usunne måter - for eksempel ved overspising eller røyking.

Medisiner kan hjelpe Support livsstil endringer

Retningslinjer for koronarsykdom anbefaler medikamentell behandling for en rekke årsaker. Kanskje de endringer i livsstil eller kosthold ble ikke redusere pasientens risiko for hjerteinfarkt. Pasienten kan også fortsatt lider symptomer eller fortsette å stille høyt blodtrykk eller høyt kolesterol. Bekymringer om blodpropp (som kan føre til hjerteinfarkt) er også en viktig grunn for å starte medikamentell behandling. Rusmidler for å lindre eller behandle disse symptomene er alternativer som aspirin eller andre antikoagulantia (for blodpropp), statiner (for kolesterol), nitroglyserin (for å utvide blodårene), ACE-hemmere (for pasienter med høy risiko for hjerteinfarkt) og betablokkere (for unormal hjertefrekvens og blodtrykk). Leger kan også foreskrive fiskeolje kosttilskudd. Disse kosttilskudd, rik på omega-3 fettsyrer, kan bidra til å redusere kolesterolnivået og triglyserider og forebygge koronarsykdom fra forverring.

Kirurgiske prosedyrer

Dersom pasientens symptomer er alvorlige nok, eller om hans symptomer ikke responderer godt til narkotika eller endringer i kosthold og livsstil, retningslinjene anbefaler at legen vurdere kirurgiske prosedyrer. De fleste prosedyrer for koronarsykdom bære enten oppheve en delvis blokkert arterie (angioplastikk) eller omgå blokkerte en del av en arterie (coronary artery bypass graft).

Angioplastikk er en prosedyre der en kirurg trådene en tynn ledning opp en pasients årer for å komme til den blokkerte delen av arterien. Ledningen har vanligvis en ballong eller en annen enhet tilkoblet. Når kirurgen får ledningen til den tilstoppede delen av arterien, blåser han ballongen for å oppheve blokkeringen av arterien og gjenopprette normal blodstrøm. Noen ganger kirurger også plassere en stent i arterien for å hindre den fra å bli blokkert igjen. Stenter er små mesh rør som holder blodårene åpne.

Koronar bypass (bypass kirurgi, eller CABG) er en prosedyre der en kirurg tar en bit av en vene eller arterie fra en annen del av pasientens kropp og kirurgisk fester det til koronar å omgå blokkeringen. Omruting blod flyte på denne måten er en komplisert prosedyre, men det gjør bedre blodtilførselen til hjertet og kan forhindre et hjerteinfarkt.

En viktig del av anbefalingene for disse kirurgiske prosedyrer er en intensiv trening og pedagogisk program som involverer et team av leger, sykepleiere, dietitians, fysioterapeuter og mental helse rådgivere for å hjelpe pasienten komme seg helt fra prosedyren.