Digidexo.com

Hvordan stoppe blødninger og behandle en Flesh Wound

Hvordan stoppe blødninger og behandle en Flesh Wound


Det er et dusin forskjellige måter å kutte eller på annen måte skade deg selv i løpet av en dag. Så det er en god sjanse for at du trenger å vite hvordan å stoppe et sår fra blødning på et tidspunkt i relativt nær fremtid. En blødende sår kan være skremmende, spesielt hvis blødningen ikke stopper med en gang. Men følg disse tipsene for å stoppe blødninger og for å unngå infeksjon, hevelse og andre ubehag fra et sår.

Bruksanvisning

•  For å stoppe et sår fra blødning, begynner ved å bruke fast press med et rent tørkepapir, gasbind pads eller annen ren, absorberende materiale.

Heve blødende sår over nivået på hjertet ditt. Dette kan kreve å sitte eller ligge ned og sette puter under en etappe eller nedre del av overkroppen din.

Hvis blødningen fortsetter etter noen minutter, får en ispose eller fylle en zip-lås pose med isbiter og litt vann (dobbel pose det). Påfør isen komprimere over papirhåndkle eller gasbind som er absorberende såret blod. Det kalde vil bidra til å innsnevre blodkar, bremse blødningen. Fortsett å legge trykk på såret og holde såret forhøyet.

Såret blødende bør bremse og til og med stoppe innen ca ti minutter. Det kan ta 15 minutter eller mer for blødningen til å stoppe helt, så vær tålmodig. Så lenge situasjonen er i bedring, du er i god form. Hvis såret blør voldsomt eller hvis blodet er voksende i spruter, er dette et medisinsk nødstilfelle. Ringe 911.

Når blødningen er stoppet, vaskes såret med en anti-bakteriell såpe. Vask såret med såpe i to hele minutter

Skyll såret i ytterligere to fulle minutter for å fjerne bakterier og såpe. Når du arbeider med et dyr bite sår eller punktering sår, skylle såret i fem minutter.

Pat såret tørt med et rent papirhåndkle eller kompress. Unngå håndklær. Håndklær tendens til havnen bakterier svært effektivt, så ikke bruk et håndkle til å tørke området rundt et sår.

Hell Betadine (a no-sting kirurgisk-grade antiseptisk løsning, som er tilgjengelig på de fleste stoff butikker) over såret og bruke noen Betadine rundt såret (i en 1-tommers diameter) med en steril kompress å desinfisere kjøttsår og skader nettstedet. La Betadine lufttørke.

9. Påfør en skvett av antibiotisk salve eller Neosporin på såret for å unngå infeksjon.

bandasje på såret med en Band-Aid, gasbind pad eller rullet gasbind. Unngå å kontakte den delen av steril bandasje som vil komme i direkte kontakt med såret.

Legg kalde kompresser i form av en ispose komprimere eller fylle en sandwich pose med isbiter og litt vann (dobbel bag det for å unngå lekkasjer). Bruk de kalde kompresser i minst 20 minutter om gangen. De kalde kompresser vil redusere hevelse rundt såret og skadestedet. Dette vil bidra til å redusere mengden av smerte forbundet med såret, så mye av smerte er et resultat av svelling.

For å bidra til å begrense hevelse, ta en anti-inflammatorisk smertestillende medikamenter som ibuprofen eller Tylenol. Unngå Aspirin! Aspirin tynner ut blodet, fremme blødning og bruising (som er blødning under huden).

Gjenta trinn 5 til 10 ganger daglig inntil såret har grodd. Hvis såret er alvorlig, går du videre til sykehuset legevakta eller legekontoret umiddelbart. I løpet av helbredelsesprosessen, se etter tegn på infeksjon som rødhet, puss og utslipp, og i tillegg (og ofte forverring) smerte og hevelse.

Hint

  • For sår og dyr biter, la såret å blø uhindret i et par minutter. Blodet vil skylle små biter av rusk og bakterier fra innsiden av punktering sår eller dyr bite såret. Sår og dyr bittskader, som hundebitt, er spesielt utsatt for smitte.
  • Aldri ta Aspirin eller andre blodfortynnende når du har en betydelig kjøttsår. Dette vil fremme blødning!
  • Se etter tegn på blødning nødsituasjon. Hvis store mengder blod dukker opp i "spruter" eller hvis blødningen er rikelig, ringe 911 og oppsøke lege umiddelbart.
  • Hvis du er foreskrevet en blod tynnere, ringe 911 hvis du opprettholde en alvorlig kjøttsår. Blødning kan være ukontrollert i folk som tar blodfortynnende, da dette hemmer blodets evne til å koagulere skikkelig.
  • Sår må rengjøres og desinfiseres umiddelbart etter skaden oppstår for å begrense risikoen for infeksjon.
  • Hvis såret er stort, dypt eller hvis en "klaff" av huden har blitt opprettet, vil stingene bli pålagt å fremme helbredelse og begrense arrdannelse når såret leges.