Digidexo.com

Ernæring Etter laryngectomy

Leger vanligvis utføre en laryngectomy, eller tale boksen fjerning, som følge av strupekreft eller andre skader på strupen. Etter en laryngectomy, lærer pasienten å svelge og snakke på nye måter som en del av en vellykket utvinning. Uten en strupehode, lukter pasienten og smaker maten annerledes, og kan oppleve problemer med å forbruke tilstrekkelig ernæring for å opprettholde en sunn vekt.

Betydning

Etter operasjonen for å fjerne strupehodet, vil pasienten leve med en permanent stomi, eller åpning i halsen, å puste. Pasientens halsen blir mindre og vil føle seg stiv og sår. Snakke og svelge blir vanskeligere. Etter operasjonen, hos pasienter med kreft i strupehodet, kan legene administrere kjemoterapi. Ifølge American Cancer Society, kreftbehandling krever at pasienten til å innta tilstrekkelig ernæring for å hjelpe kroppen helbrede, selv om inntak av nok kalorier i næringsrik mat blir vanskelig etter operasjonen.

Post-kirurgi Fôring

Under laryngectomy, plasserer kirurgen et materør i pasienten. For den første dag eller to etter operasjonen, blir pasienten gitt næringsstoffer og fluider gjennom en IV. Helsearbeiderne mate pasienten gjennom materøret for ca en uke. Av og til, mister pasientvekt før operasjonen på grunn av svelgeproblemer forårsaket av laryngeal skade eller strålebehandling. I dette tilfellet, kan legen bestille materøret å bo i lengre tid å fylle opp pasientens ernæringsmangel. I svært sjeldne tilfeller, ifølge National Cancer Institute, at pasienten ikke fullt gjenvinne evnen til å svelge og mottar mat gjennom materøret permanent.

Typer Nutrition Kilder i Recovery

Mange pasienter tilbake til et vanlig kosthold innen et par uker for å ha en laryngectomy. For andre kan det være mer behagelig å drikke flytende måltid erstatning vibrering. Inntil pasienten føler seg i stand til å spise hele matvarer, flytende måltid erstatning drinker gir balansert ernæring. Pasienter velge mellom ernæring rister i en rekke varianter.

Solid Foods

Når pasienten er klar til å begynne å spise fast føde etter henne laryngectomy, bør hun velge et variert og sunt kosthold full av frukt og grønnsaker og helkorn. The American Cancer Society anbefaler en diett lav på mettet fett og natrium for en pasient etter kreftbehandling. På grunn av at pasienten ikke vil være i stand til å lukte matvarer samt etter laryngectomy, sin smak og appetitt endring. Etter en laryngectomy, kan sterkere flavored mat appellerer til pasienten mer enn de gjorde før. Prøv sauser, sauser, og bitter oster som krydder for å gjøre mat mer appetittvekkende og hjelpe forbruket av et variert og næringsrikt kosthold.

Advarsel

Ikke røyke eller drikke alkohol etter en laryngectomy. Røyking reduserer appetitten, kompliserer oppgaven med å ta i nok kalorier og næringsstoffer. Å drikke alkohol irriterer spiserøret og fordøyelsessystemet. Røyking og drikking av alkohol øke pasientens sjansene for en kreft recurrencer.