Digidexo.com

Frukt som inneholder glyserin

Frukt som inneholder glyserin


Glycerin har mange fordelaktige egenskaper, blant dem det faktum at det er ikke-toksisk for mennesker. Dette gjør det til et populært tillegg til et bredt spekter av kommersielle produkter, inkludert godteri, medisiner og kosmetikk. Faktisk er det en god sjanse for at du allerede har brukt eller forbrukes et produkt som inneholder glyserin i dag. Mens det ikke er noen friske frukter som inneholder en hvilken som helst glycerin, mest tørket frukt har glycerin tilsettes under behandlingen for å opprettholde moistness og holdbarhet.

Bakgrunn

Glycerin (også kalt glyserin eller glyserol) er en tykk, fargeløs, luktfri væske som er et biprodukt av den såpe-prosessen. Animalske og vegetabilske fettstoffer blandes med en sterk alkalisk løsning (vanligvis kalt lut) i en prosess kalt forsåpning. Denne prosessen produserer metallsalter (natrium eller kaliumsalter), som er en uren form av såpe, og etterlater seg et for-produktblanding som inneholder glyserin.

Glycerin høye sukkerinnholdet gjør den ideell som søtningsmiddel i godteri og kaker, og sin evne til å opprettholde en jevn tekstur er grunnen til at det er lagt til iskrem og brukes som base av tannkrem. Kosmetikkindustrien bruker glyserin i kremer og lotions å fylle opp fuktighet, og den farmasøytiske industrien bruker tykk væske som base for hostemiksturer.

Glycerin i Frukt

Det er ingen fersk frukt som naturlig inneholder glyserin. Men mest tørket frukt (rosiner, aprikoser, svisker etc.) har hatt glyserin lagt under behandlingen. En av glyserin mest nyttige egenskaper er som en hygroscope, noe som betyr at den absorberer fuktighet fra luften. Når tørket frukt er dynket i glycerin, holder de litt seig og ikke bli sprø over tid. For produkter som inneholder tørket frukt, for eksempel frokostblandinger, tillegg av glyserin holder også overflødig fuktighet i frukten fra å bevege seg inn i frokostblandinger, som forlenger holdbarheten og opprettholder kvalitet.

Vegetariske Bekymringer

Glycerin er typisk produsert ved hjelp av animalsk fett, er det imidlertid også avledet fra ikke-animalske kilder. Kokos og palm oljer er vanlige kilder til vegetabilsk glyserin, som anses vegetar-vennlig. De fleste produktene har ikke glyserin kildeinformasjon trykt på deres etikett eller emballasje, så det er best å spørre fra produsenten før du bruker produktet hvis det er bekymring.