Digidexo.com

Hemangioma Årsaker og risikofaktorer

Ifølge Barnesykehuset i Boston, hemangiomer er den vanligste formen for fødselsmerker. De er lyse rødt og usammenhengende i utseende eller kan se ut som en klump fylt med ekstra blodårer. Hemangiomer vokser vanligvis i spedbarnsalder (det første året) og sakte forsvinne over tid.

Hemangioma Fakta

Hemangiomer er opprettet fra en usedvanlig tykk gruppering av utenforliggende blodårer med celler som formerer svært raskt. Veksten er godartet (ikke-cancerous) og forsvinner vanligvis etter den tid et barn når 10 år.

Mulig årsak

Ifølge Mayo Clinic, forskere er usikker på den eksakte årsaken til unormalt, men det ser ut til å være en link med noen av de proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Kjønn

Ifølge Barnesykehuset i Boston, kvinner er mer mellom tre og fem ganger mer sannsynlig å utvikle en hemangioma enn menn.

Race

Ifølge Barnas Hospital Boston, caucasian spedbarn er mer utsatt enn asiatiske spedbarn. Afrikansk-amerikanske spedbarn sjelden utvikle sykdommen.

Premature babyer

Barnas Hospital Boston anslår at så mange som 25 prosent av premature babyer født med lav fødselsvekt utvikle hemangiomer. Twins har også en økt utbredelse.