Digidexo.com

Teknikker for Remembering

Teknikker for Remembering


Noen dager kan det føles som du kan ikke engang huske ditt eget navn. Hvis du synes det er vanskelig å jogge hukommelsen eller du har en stor eksamen kommer opp og må huske obskure fakta, er det visse teknikker som kan hjelpe deg. Siden det er mange teknikker der ute for å huske, må du finne en som fungerer for deg gjennom prøving og feiling.

Aktiv

Hvis du trenger å huske lærebok fakta, prøv memorere elementer i alfabetisk eller kronologisk rekkefølge. Skrive ned ting flere ganger kan også hjelpe deg å huske dem. Lese informasjonen ut høyt flere ganger og deretter prøver å gjøre det fra minnet er et annet minne-building teknikk. Legge til bevegelse, som du huske informasjon, kan også hjelpe deg, for eksempel pacing eller legge håndbevegelser.

Foreninger

Making assosiasjoner mellom materialet du må huske og ting som er viktig for deg kan hjelpe deg med å huske informasjon. Hvis du prøver å huske navn, knytte en person som heter Nancy med en annen Nancy du vet - dette kan være en fiktiv karakter, en slektning eller en filmstjerne. Du kan også lage assosiasjoner med bilder eller hendelser som er meningsfullt for deg. Hvis du memorere historiske datoer, for eksempel, må du huske at Pearl Harbor skjedde på 7 desember 1941 - eller 18 dager før jul det året din bestemor ble født.

Repetisjon og visualisering

Jo før du regurgitate informasjon etter at du lærer det, jo mer sannsynlig er det å huske det. Hvis du møter noen, bruke deres navn så snart du kan. Når de presenterer seg og sier: "Hyggelig å møte deg, Polly" eller introdusere dem ved navn til noen andre. Jo oftere du bruker en persons navn, jo mer sannsynlig er det å huske det. Du kan også bruke visualiseringsteknikker, som for eksempel picturing en person med hans navn skrevet over pannen. Denne teknikken kan også hjelpe deg med å huske andre fakta, for eksempel hva du hadde på seg eller spise for flere dager siden. Hvis du kan trekke tankene til et bilde av deg selv å gjøre noe den dagen, kan det hjelpe deg å huske hva du hadde på deg. Hvis du kan bildet tallerkenen din frokost og hva som var på den, kan det hjelpe deg å huske hva du spiste.

Mnemonic Aids

Mnemonic teknikker kan også hjelpe deg med å huske informasjon, for eksempel navn og fakta. Bruk rhymes, akronymer eller slagord å jogge hukommelsen. For eksempel, hvis du prøver å huske at en persons navn er Bill, tenk på ord som rimer med Bill, som drill, pille og fyll. Du kan gjøre opp en dum setning å gjenta hver gang du ser Bill: Bill fyller en drill med piller. Et eksempel på et akronym for en liste over skolemateriell du trenger kan være penner for papir, viskelær, bærbare og spisser.